Ak Parti adayı Görgel:Yeni bir Kahramanmaraş düşünüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti adayı Görgel:Yeni bir Kahramanmaraş düşünüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2024 15:35

Ak Parti adayı Görgel:Yeni bir Kahramanmaraş düşünüyoruz

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- AK PARTİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Fırat Görgel, amaçlarının Kahramanmaraş'ı deprem öncesi duruma getirmekten çok yeni bir Kahramanmaraş düşündüklerini belirterek, "Yani 'Hayat nasıl normalleşir?' diyorsanız, 'Konteyner çarşılar, konteyner kentler, ne zaman bu işler biter?' diyorsanız, benim kanaatim 1 sene sonra bu işin büyük bir bölümünü bitiririz, Allah'ın izniyle 2 sene sonra da bu işlerin çok çok büyük bir bölümünü bitiririz, hatta neredeyse hepsini bitirmiş oluruz" dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olarak görev yaparken 18 Ocak'ta Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Fırat Görgel, şehirde görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

"HER ALANDA 2 SENE İÇERİSİNDE DEPREM ÖNCESİ DURUMA GELİRİZ"

Milletvekilleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Göngör'ün de katıldığı toplantıda konuşan Görgel, Güngör'e bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür edip, seçilmesi durumunda halka en iyi şekilde hizmet etme gayretinde olacağını belirtti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fırat Görgel, bir gazetecinin Hayrettin Güngör'ün "Kahramanmaraş'ı yeniden inşa etmek yerine yeni Kahramanmaraş'ı inşa edeceğiz" sözlerini hatırlatarak "Yeni Kahramanmaraş'ı inşa etmek ne kadar sürer?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Şimdi konut alanında 10 bin tane konutumuzu teslim etme noktasına geldik. İlk önce çadır sıkıntısı çektiğimi süreçten sonra konteynerlere, şimdi de konteynerlerden konutlara geçtiğimiz bir süreci yaşıyoruz. Sanayi alanlarımızda sanayi bakanlığımız şu anda proje çalışmalarını bitirdi, yapım çalışmalarına başlamak üzere. Sağlık konusunda yıkılan veya kullanılamaz hale gelen tesislerimizin yerine çok daha iyilerini kısa süre içerisinde inşallah Nisan ayına, Mart'ın sonuna kadar yetiştirecek duruma geleceğiz. Sağlık alanında baktığımızda biz, deprem öncesi konuma, hatta daha iyi konuma 3 ay sonra gelmiş olacağız belki de. Konut alanlarına baktığımızda 10 bin konutu telim ederek belki de yarısını, konutla alakalı süreci tamamlamış olacağız. Merkezdeki süreç bu senenin sonuna kadar inşallah neredeyse bitmeye yakın olacağız. O yüzden aslında şöyle ifade etmek lazım. Her alanda Allah nasip ederse biz 2 sene içerisinde deprem öncesi duruma, hatta bazı alanlarda deprem öncesi durumdan daha iyi hale geliriz. Ama tabii ki daha yapmamız gereken çok iş var. Sadece biz deprem öncesi duruma gelelim demiyoruz. Biz gerçekten bu siyasi kadroyla beraber farklı bir misyon koyalım ortaya, depremden önemli dersler çıkartalım, Kahramanmaraş'ı artık yeni Kahramanmaraş olarak düşünelim. Yani yeniden inşa edelim gayesinde değiliz yeni bir şehir inşa edelim, bu şehir gerçekten mimarisiyle, bu şehir yeşil alanlarıyla, kültürel, spor ve sağlık alanlarıyla çok daha farklı bir şehir olsun. Biz bunun gayesi içerisindeyiz, o yüzden bunun adına zaten 'Yeni Kahramanmaraş' diyoruz, yeniden inşa etmekten bahsetmiyoruz. Yani deprem önceki koşulların çok daha farklısı bir Kahramanmaraş olsun istiyoruz. Benim kanaatim şu, yani 'Hayat nasıl normalleşir?' diyorsanız, 'Konteyner çarşılar, konteyner kentler, ne zaman bu işler biter?' diyorsanız, benim kanaatim 1 sene sonra bu işin büyük bir bölümünü bitiririz, Allah'ın izniyle 2 sene sonra da bu işlerin çok çok büyük bir bölümünü bitiririz, hatta neredeyse hepsini bitirmiş oluruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!