İstek İzmir Okulları'ndan büyük başarı

Güncelleme Tarihi:

İstek İzmir Okullarından büyük başarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 10:57

İSTEK İzmir Okulları, Amerikan Matematik Birliği (Mathematical Association of America) tarafından ABD'yle aynı anda online olarak düzenlenen sınavda Türkiye üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

Her yıl kasım ayında dünya çapında gerçekleştirilen ve uluslararası alanda en önemli sınav organizasyonlarından olan American Mathematics Competitions 8'e (AMC) İstek Okulları'nın 7 ile 8. sınıflarından 15 öğrenci katıldı. AMC Türkiye Koordinatörlüğü tarafından ABD'yle online olarak yapılan sınavda öğrenciler, 25 soruyu 40 dakikalık bir süre içinde cevapladı.

İstek İzmir Okullarından büyük başarı

İstekli öğrenciler, sınav sonuçlarına göre sıralamada Türkiye çapında üçüncü olarak büyük bir başarının altına imza attı. Sınavda, Onur Umut Ulu ve Arda Bölükbaşı, altın madalya ve üstün onur listesi sertifikası almaya hak kazandı. Ali Emre Bürlükkara ve Zehra Alara Ürkmez isimli öğrenciler gümüş madalya, Ahmet Ata Pişkin, Derin Gezgin ve Özge Yağmur Sancaklı isimli öğrenciler ise bronz madalya ve başarı sertifikalarıyla ödüllendirildi. İstek İzmir Okulları Mavişehir Kampüsü Müdürü Serap Benibol, okullarının ilk yılında elde ettikleri başarı nedeniyle öğrencileri kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!