EKO-BİR genel kurulu yapıldı

Güncelleme Tarihi:

EKO-BİR genel kurulu yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 10:08

EKO-BİR genel kurulu yapıldı

Haberin Devamı

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) genel kurulu Eğirdir'de gerçekleşti.

Çevre belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve köy muhtarlarının katılımı ile gerçekleşen toplantıda EKO- BİR meclis başkanlığına Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Birinci Meclis Başkan Vekilliğine Gelendost Belediye Başkanı Mustafa Özmen, İkinci Meclis Başkanlığına Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, katip üyeliklere Sarıidris Belediye Başkanı Osman Özdemir ve Serpil Köyü Muhtarı Ahmet Şenol seçildi. Toplantıda encümen ve plan bütçe komisyonları seçimleri de yapıldı.

Eğirdir Belediye Başkanı ve EKO-BİR Meclis Başkanı Mustafa Özer, "Eğirdir Gölü hepimizin. Burada amaç Eğirdir Gölü'ne sahip çıkmak. Burada genç arkadaşlarımız ve abilerimiz var, hep birlikte Eğirdir Gölü için çalışmamız gerekiyor. Hiç kimse şunu unutmasın Eğirdir Gölü kuruduğu zaman samimiyetimle söylüyorum buradaki nüfusun yüzde 75'i bu bölgelerden gider, herkes etkilenir. Bu şekilde çekilme devam ederse Fırat Nehri'ni buraya akıtsak dahi gölümüzü kurtaramayız. İkili ilişkilerimizle Ankara'da gölümüzü temsil edecek akıl birliği ve görüş birliği yaptık, burada belediye başkanlarımıza hepimize büyük iş düşmekte ve en önemlisi de 'şu benim bahçem var gölün etrafında suyu çekip bahçemi sulayayım' diye kötü düşünen insanlar eğer ki varsa, isterse en yakın akrabamız olsun bu saatten sonra bunları kolluk kuvvetlerine bildirmemiz gerekiyor. Eğirdir Gölü hepimizin gölümüzün değerini bilmemiz lazım. Hep birlikte el ele verip gölümüzü kurtaracağız" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!