TKDK, 90 milyarın üzerinde yatırıma destek sağladı

Güncelleme Tarihi:

TKDK, 90 milyarın üzerinde yatırıma destek sağladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 12:17

TKDK, 90 milyarın üzerinde yatırıma destek sağladı

Haberin Devamı

Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA/GAZİANTEP,(DHA) - TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkan vekili Ahmet Poyraz, "Bugüne kadar 25 binden fazla projeye verdiğimiz 45 milyar hibe desteği ile ülkemize 90 milyarın üzerinde yatırıma destek olmuş bulunuyoruz. Bu yatırımlar sayesinde 100 bin insana istihdam sağlamış oluyoruz" dedi.

Gaziantep’te, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından organize edilen IPARD 3. Çağrı Başvuru Dönemi ve TKDK Gaziantep İrtibat Bürosu Lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Gaziantep Valiliği’nde gerçekleştirilen programa; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TKDK Başkan Vekili Ahmet Poyraz ve kurum müdürleri katıldı.

Programda konuşan TKDK Başkan Vekili Ahmet Poyraz, Türkiye 100 yılı vizyonu kapsamında tarım sektörüne kırsal kalkınma çalışmalarının önemli olduğunu belirterek,bugüne kadar 25 binden fazla projeye verdikleri 45 milyar hibe desteği ile Türkiye’de 90 milyarın üzerinde yatırıma destek olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Poyraz,’’Bakanlık olarak Türkiye 100 yılı vizyonu kapsamında tarım sektörüne kırsal kalkınma çalışmalarının önemli bir boyutudur. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu olarak 2011 yılından bu yana kırsalda yaşayan vatandaşlara hayallerinde olan destekleri sağladık. Bugüne kadar 42 ilimizde uygulanan programların sayın bakanımızın girişimleri ve destekleri sonucunda desteklerin tüm ülkemizde uygulanacağını ifade etmek istiyorum. Ülkemizdeki tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir kalkınması tarımsal işletmelerimizin gıda güvenliği gibi kriterlere ilişkin AB standartlarına uyumu için Gaziantep ilimizin de dahil olduğu Türkiye’mizin 81 ilinde yatırımlara destek olacağız. TKDK olarak yola çıktığımız günden bu yana desteklerimizle rekabet gücü yüksek en yeni teknolojileri kullanan sadece yurtiçin değil aynı zamanda ihracata yönelik işletmeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bugüne kadar 25 binden fazla projeye verdiğimiz 45 milyar hibe desteği ile ülkemize 90 milyarın üzerinde yatırıma destek olmuş bulunuyoruz. Bu yatırımlar sayesinde 100 bin insana istihdam sağlamış oluyoruz. Projemizin birinci çağrısına çıkmış bulunuyoruz. Birinci çağrımızın yürüttüğü 66 milyon Euro olmak üzere yıl içinde 248 milyon Euro’luk çağrıya da çıkacağız’’dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise, verilen kaynakların ortada olduğunu ve Gaziantep olarak buradan kaynak almak için çalışacaklarını söyledi.

İyi proje kendi kaynaşını bulabileceğini kaydeden Çeber, şöyle dedi:

‘’Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağladığı kaynakları ülkemizde kırsal kalkınma programlarında uygulanmasını sağlamak amacıyla 2007 yılında kuruldu. İçinde bulunduğumuz süreçte ise üçüncü IPART programı başlayacak. 248 milyon Euro yani 8.5 milyar değerinde destek ülkemizde yatırımcılara ulaştırılacak. Bu amaçla ilimizde de bir irtibat ofisi kuruldu. 5 Nisan tarihinde başvurular alınmaya başlanılacak. Süt, et, su ürünleri, yumurta, meyve, sebze işleme projeleri olan vatandaşlarımızın destekler için TKDK ile görüşüp irtibat ofislerinden bilgi alması ve desteklerden faydanılması önem arz ediyor. Önceden bizim çalıştığımız illerde TKDK’sı olan iller ve olmayan iller diye bir şey vardı. TKDK’nın olması için iller için gerekli kriterler de var. Vaktinde bunu dikkate almayan iller daha sonra bunun eziyetini çekti. Kaynaklar ortada verilen destekler ortada. Buradan ne kadar kaynak alabilirsek o bizim ekstramız olacak. İyi proje kendi parasını bulur. Bunu yaparsak çok güzel kaynaklara ulaşabiliriz. Bizim görevimiz bu. Sizlere bunu tanıtmak aktarmak.’’

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!