60 ilden 3000 izci, Çanakkale şehitliklerinde bir araya gelecek

Güncelleme Tarihi:

60 ilden 3000 izci, Çanakkale şehitliklerinde bir araya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 12:43

60 ilden 3000 izci, Çanakkale şehitliklerinde bir araya gelecek

Haberin Devamı

ÇANAKKALE, (DHA)-TÜRKİYE İzcilik Federasyonu'nun 22-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceği Çanakkale 57. Alay Şehitlerini Anma Millî Bilinç Kampı'na 60 ilden yaklaşık 3000 izci ve izci lideri katılacak. 19.5 kilometrelik 57. Alay 'Dedeciğim Ben Geldim!' Milli Bilinç Kampı'nın Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından 22 yıldır düzenlendiği belirtildi.

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından 21'incisi bu yıl düzenlenen Çanakkale 57. Alay Şehitlerini Anma Millî Bilinç Kampı, 22-26 Nisan tarihleri arasında Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde gerçekleştirilecek. Çanakkale Kara Muharebelerinin 109'uncu yıl dönümünde düzenlenecek olan kamp faaliyetleri kapsamında, Türkiye'nin 60 ilinden izci ve izci liderinin katılımıyla yaklaşık 19.5 kilometrelik 57. Alay Dedeciğim Ben Geldim Yürüyüşü düzenlenecek. Çanakkale 57. Alay Şehitlerini Anma Millî Bilinç Kampı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kızılay ve Kuveyt Türk destekleriyle gerçekleştiriliyor. 57. Alay Şehitlerini Anma Millî Bilinç Kampı için Türkiye'nin dünyanın dört bir yanından yaklaşık 3000 izci ve izci liderleri 22 Nisan'da Gelibolu Yarımadası'nda buluşacak. 'Dedeciğim ben geldim!' temasıyla düzenlenen kampa katılan izciler, ilk olarak Çanakkale Eceabat'taki Kocadere Kamp Alanı'nda, 57. Alayın karargâhında çadırlarını kuracak.

ASKER ÇORBASI HAZIRLAYACAKLAR

Haberin Devamı

Millî bilinç kampına katılan izcilere, Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı tarafından Çanakkale Kara Muharebeleri ve 57. Alay hakkında detaylı bilgiler verilecek ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kamp alanında 3000 İzci ile kutlanacak. 23 Nisan akşamı şehitlerimiz ruhuna Kur' an-ı Kerim okunup dua edilecek. 24 Nisan Çarşamba günü ise İzciler Çanakkale Şehitlik Abidesi ile 57. Alay Piyade Şehitliği'nde düzenlenen uluslararası resmi törenlere katılacaklar. Aynı gün Dedelerinin şehitliğinde gecelemek için seçilen izciler 57. ve 27. Alay şehitliğine uğurlanacaklar.

Haberin Devamı

24 Nisan gecesi kız izciler ve liderleri hamur kızartması ve asker çorbası hazırlayacaklar.

İZCİLER TÜRK BAYRAKLARIYLA YOLA ÇIKACAK

Çanakkale 57. Alay Şehitlerini Millî Bilinç Anma Kampı'ndaki en önemli faaliyeti 25 Nisan Perşembe sabahı gerçekleştirilecek. Sabah namazında selalar ve top sesleri ile kaldırılan izciler sabah namazının ardından hamur kızartması ve asker çorbası ile kahvaltı yaptıktan sonra saçlarına Kınalı Hasan gibi kına yakılarak 57. Alay Dedeciğim Ben Geldim Yürüyüşü için Türk bayrakları ellerinde yola çıkacaklar. İzciler, sırtlarında 'Dedeciğim ben geldim' yazan kırmızı yelekleri ve başlarında enveriye kabalakları ile yeşillikler içerisinden tek sıra halinde yürüyerek Conkbayırı'na doğru hareket edecekler.

Haberin Devamı

57. ALAY'IN YÜRÜDÜĞÜ YOLLARDAN GEÇİLECEK

Yaklaşık 2 saat sürmesi beklenen yürüyüşün ardından Conkbayırı'na ulaşacak olan izciler, savaş atmosferinin hissedildiği 57. Alay'ın ilerlediği yolları takip ederek şehit dedelerinin izinden yürüyecek. Conkbayırı'ndaki anma töreninin ardından izciler, savaşın gerçekleştiği cepheleri ve şehitlikleri ziyaret ederek yine 2 saatlik bir yürüyüşün ardından tek sıra halinde kamp yerine dönecekler.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!