Ton tutmadı ama siz de ‘abartmayın’

Güncelleme Tarihi:

Ton tutmadı ama siz de ‘abartmayın’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 09:52

Yaklaşık 450 yıl önce inşa edilen ve zaman içinde çeşitli badireler atlatan Üftade Cami’nin son olarak yıpranan kubbesinin boya-badanası yapıldı. Vatandaşlar badana sonrası sosyal medya üzerinden renklere tepki gösterdi. Tepkilere karşılık Üftade Cami ve Türbesini Onarım ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Özer Yaldız ise badananın aslına uygun yapıldığını belirterek, “Ton uyuşmazlığı var. Zamanla yağmur, güneş ile renkler açılır. Yeni süreçte bu eleştiriler abartılı” gibi ilginç bir savunma yaptı.

Haberin Devamı

Ton tutmadı ama siz de ‘abartmayın’
Osmangazi İlçesi Yerkapı Semti’nde 1572 yılında Üftade Mehmet Muhyiddin tarafından yaptırılan Üftade Cami, 1855 depreminde zarar görmesi üzerine Bursa Kadısı İbrahim Sadeddin Efendi’den alınan izinle tamamen yıkılıp, ziyaret için Bursa’ya gelen Serasker Hasan Rıza Paşa tarafından 1866 yılında yeniden günümüzdeki plan şemasında inşa edildi. Cami 1686, 1770, 1866, 1892, 1969 ve 2004 yıllarında onarım gördü.

‘YENİ SÜREÇTE ABARTI’

Ton tutmadı ama siz de ‘abartmayın’
Son olarak ramazan ayıından önce Üftade Cami ve Türbesini Onarım ve Yaşatma Derneği tarafından boya-badanası yapılarak, hasar gören kısımların yenilenmesi sağlandı. Boya badananın ardından vatandaşlar da kubbenin renklerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden çok fazla eleştiri yaptı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Üftade Cami ve Türbesini Onarım ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Özer Yaldız ise boya-badana işinin yeni bittiğini belirterek, akşam bir anda sosyal medya üzerinden tepkiler ile karşılaştıklarını açıkladı. Özellikle renklerinden dolayı çok tepki gösterildiğini ifade eden Yaldız, “Peygamber Efendimizin de yeşil, sarı ve beyaz sevdiği renkler. Gerçekte kubbenin rengi altın rengidir. 15 senelik boyaya sahip olduğu için solmuştu. Aynı renklerde boyadık. Ton uyuşmazlığı var. Zamanla yağmur, güneş ile renkler açılır. Bunu bu kadar abartmaya gerek yok. Ülkemizin yeni bir sürece girdiği bu süreçte bunlar abartı” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇOK ÖFKELENMİŞ

Burada gönülden hizmet verdiklerini söyleyen Yaldız, kanunlara uygun hareket ettiklerini dile getirdi. Şadırvanların yenilenmesi, engelli tuvaleti gibi birçok olumlu iş yaptıklarını ekleyen Yaldız, bunların gündeme gelmemesine tepki gösterdi. Yaldız, “Bunlar kamuoyunu ilgilendirmiyor da renk mi ilgilendiriyor? Bunun gerekçesi nedir? Ne arıyor bunlar? Bırakın bunlarla uğraşmayı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!