Bingöl’de öğrenciler ve akademisyenlerden İsrail protestosu

Güncelleme Tarihi:

Bingöl’de öğrenciler ve akademisyenlerden İsrail protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2024 19:31

Bingöl’de öğrenciler ve akademisyenlerden İsrail protestosu

Haberin Devamı

Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)-BİNGÖL’de üniversite öğrencileri ve akademisyenler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları protesto için kampüste bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın da yer aldığı protestoda kalabalık, İngilizce ve Türkçe yazılı pankartlar taşıyarak İsrail'in saldırılarını kınadı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “İnsanlığın dibe vurduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bir insanın öldüğü ve öldürmeye devam ettiği bir coğrafyada yaşıyoruz.70 binin üzerinde yaralı var. Muhtemelen bundan çok daha fazla ama insanlık susuyor. Son zamanlarda öğrenciler sesini duyuruyor. Biz de öğrencilerimizin yanında olduğumuzu, zulmün karşısında olduğumuz, gariplerin, çaresizlerin yanında olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Allah zulmü bir an önce gitmesini vesile kılacak ortamlar oluştursun” dedi.

Haberin Devamı

Grup adına konuşan Bingöl Genç İHH Başkan Vekili Özhan Gili ise, “İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. İşgalci İsrail, kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. İşgal çetesi, ABD'nin de desteğiyle insanlık adına ne varsa yıkıp tahrip ediyor. Buna karşı ise Gazze halkı dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi veriyor. Bizler de bu direnişe destek vermek için 7 ayı aşkın bir süredir meydanlardayız. Kardeşlerimizin yalnız olmadığını dualarımızla, sloganlarımızla, açıklamalarımızla ve bugün burada bütün dünyaya ilan ediyoruz” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!