Kırmızı patikler

Bu hafta sizlere bir kitap önerim olacak: 'Kırmızı Patikler'

Haberin Devamı

 

 

Türkiye’de sanat eğitim kurumlarının amiral gemisi Ankara Devlet Konservatuvarının efsanevi Bale Bölümü yöneticisi değerli hocam İnci Kurşunlu’nun sanat yaşamını anlatacağı bir kitabı yazmasını özlemle beklemiştim. Bir dönem Türkiye’mizin en önemli bale sanatçılarının yetişmesinde sınırsız katkıları olan Profesör İnci Kurşunlu’nun kitabını derin bir merak ve zevkle okudum.

Kırmızı patikler

Kitabı elime aldığım andan itibaren onun yön verici etkili ses tonu âdeta kulağımda yankılandı. Eski anıları canlandırdı. Unuttuğum detayları yeniden görmemi sağladı.

İnci Hocamız kitabında, kendisinde iz bırakmış kimi konuları ve anıları fotoğraflarla da destekleyip kayda almış. Dünya bale sanatına öncülük etmiş isimlere, gerek Konservatuvar gerekse Devlet Balesi'nde gözlemlediği kimi sorunlara değinmiş.

Haberin Devamı

'Kırmızı Patikler' Türk balesinin başlangıç günlerine ışık tutacağı inancıyla yazılmış bir kitap.

TÜRK BALESİNİN MİHENK TAŞI

Güçlü kişiliği, engin bilgisi ve bildiklerini öğrencilerine iletmekteki yetkinliği ile her birimiz üzerinde derin izleri olan çok sevdiğimiz hocamızın anıları tarihe iz bırakan bir rehber niteliğinde.

Ulu önder Atatürk’ümüzün bize açtığı bu ulvi yolda her birimiz sevgili İnci Hocamız ve onun gibi değerli eğitmenlerimiz sayesinde hedefimizden hiç şaşmadık.

Onun öğretileri bize her zaman yol göstermeye devam edecektir.

Sanata ve özellikle bale sanatına gönül verenlerin bu kitabı okumaları onlara yeni ufuklar kazandıracaktır.

'Düşler kimi zaman gerçekleşir. Bu kitap da beyaz perdede gördüklerinden büyülenen küçücük bir kızın hayal alemini nasıl ömür boyu sürecek bir gerçeğe dönüştürdüğünü anlatıyor'.

Kitabın arka kapağında yazan bu cümleye ben de naçizane bir ekleme yapayım:

Sanatı seçmek yüceliktir. Sanatçı kalmak, duru, lekesiz olmak bir karakter meselesidir. Gittiğimiz bu ışıklı yolda ailelerimiz destek olur, hocalarımız bizi ışığın kaynağına götürür. Bazıları bu yolda saniyeleri koşarak doldurur. İnci hocam benim için onlardan biridir.

--------------------

Haberin Devamı

Önemli Bir Konser Tavsiyesi

Önümüzdeki hafta sonu sevgili Fazıl Say'ın Volkswagen Arena'da konseri olacak.

Türkiye Konserleri kapsamında gerçekleşecek 'Truva Sonatı' ve 'İzmir Suiti'ni müzikseverler saat 15.00 ya da 20.30'da dinleyebilirler. Ben orada olacağım.

Yazarın Tüm Yazıları