Evinize sakinliği davet eden renkler

Kullandığımız renklerin psikolojimizi olumlu ya da olumsuz bir şekilde etkilediğini artık çok iyi biliyoruz. Renklerin bu gücünü evlerinizde de kullanarak, stres seviyenizi düşürebilir ve doğru tonlarla yaşam alanlarınıza sakinliği davet edebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Peki, evlerinizde daha huzurlu bir atmosfer yaratmak için kullanmanız gereken iç cephe duvar renkleri neler mi? İşte yanıtı... Yaşam alanlarımızı dekore ederken, hangi renkleri kullanacağımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü renklerin duygularımız üzerinde oldukça büyük bir etkisi var. Mesela açık ve canlı renkler, enerjimizi yükseltirken, koyu renkler ortama kasvetli bir hava katarak, huzursuz ve endişeli hissetmemize neden olabiliyor. Bu nedenle evlerimizde bize huzur veren, hatta sakinleşmemize yardımcı olan renkleri kullanmamız oldukça önemli. Çünkü günümüz şartlarında artık stresten uzak kalmak pek de mümkün olmuyor.

Evinize sakinliği davet eden renkler

Haberin Devamı

RENK GEÇİŞLERİNDEN İLHAM

Olağanüstü manzaralar sunan doğa, iç cephe duvarlarımızda kullanabileceğimiz renkler konusunda da bizlere ilham veriyor. Şehir hayatından uzaklaşmak ve nefes almak için gittiğimiz yerlerden biri olan doğanın yeşil gücü, evlerimizde de inanılmaz bir etki yaratıyor. Ormanların sakinliğini, huzurunu ve özgürlük hissini yansıtan yeşil ve tonları, evlerinizde her alanda kullanabileceğiniz çok özel bir renk. Özellikle yumuşak tonları rahatlatıcı ve dinlendirici etkiye sahip. Pastel yeşili, zümrüt yeşili ve yosun yeşili gibi tonlar, iç mekanların enerjisini yükseltebiliyor. Özellikle yosun yeşilini mutfağınızda ya da çalışma odanızda kullanabilirsiniz. Zümrüt yeşilini de bej ile birlikte yumuşak geçişli bir şekilde salonlarınızda yer verebilirsiniz. Bu rengi kullandığınız zaman emin olun zihninizin temizlendiğini ve dinlendiğini hissedeceksiniz.

Evinize sakinliği davet eden renkler

SONSUZLUĞU HİSSEDİN

Günün stresini ve yorgunluğunu üstünüzden atabilmek için evlerinizde mavi renge de yer açmanız gerekiyor. Bu dinlendirici ton, adeta evlerinize denizin ve gökyüzünün sonsuz huzurunu taşıyor. Özellikle çalışma odanızda kullanacağınız gökyüzü mavisi, bu alanı çok daha konforlu hale getirecektir. Sakinliği ve huzuru temsil eden deniz mavisini de oturma odalarınızda tercih edebilirsiniz. Bu ton ayrıca yatak odaları için de idealdir. Uyku sorununuzu çözmek isterseniz, yatak odanızın tek bir duvarında gökyüzü mavisini kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

İLKBAHARIN EN TATLI RENGİ

Soluk bir mor rengi olan leylak çiçeği tonu da dinlendirici renkler arasında yer alır. İlkbahar ve yaz aylarında açan leylak çiçeği, bulunduğu sokakları ve ortamları da güzelleştirir. Leylak rengini beyaz ve mavi renklerle de kombine şekilde kullanmak, evinizin enerjisini yükseltmenize yardımcı olacaktır. Mesela beyaz ağırlıklı bir mutfağınız varsa leylak rengi sandalyeler kullanarak, bu alanda hoş bir uyum yakalayabilirsiniz. Leylak rengi duvarlara sahip olan odalarınızda da siyah ve beyaz renkte mobilyaları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Son yıllarda oldukça popüler olan pudramsı bir lavanta tonu olan pastel leylak tonu da moda dünyasında büyük ilgi görüyor. İç cephe duvarlarınıza da kullanabileceğiniz bu ton, ilkbaharın nazik ve huzur dolu havasını evlerinize yansıtmanıza yardımcı olabilir. Bu renge de mutlaka bir göz atmanızı öneririm. Evlerinizde huzurlu bir ortam yaratmak istiyorsanız ayrıca lavanta morunu da aklınızda tutmanız da fayda var. Lavanta moru, özellikle banyo ve yatak odalarınızda sakin bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Evinize sakinliği davet eden renkler

GÜNEŞİN ENERJİSİNİ YANSITIN

Güneşin parıltısının simgesi olan canlı sarı tonlar, ilkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmez renkleridir. Ancak evlerimize sakinliği ve huzuru davet etmek istiyorsak, bu tonlar yerine daha yumuşak olan pastel sarı tonları kullanmamız gerekiyor. Pastel sarısı duvarlarınızı bej renk aksesuarlarla rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bu renk, odalarınıza huzur getirirken, gözlerinizin dinlenmesine de yardımcı olacaktır. Bulunduğu ortama sıcaklık katan hardal sarı da çok özel renklerden biridir. Oturma odanızın ya da dinlenme köşenizin duvarlarında bu rengi tercih edebilirsiniz. Yeşillin tonlarıyla ve ahşap mobilyalarla birlikte rahatlıkla kullanılan hardal sarısı, sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Haberin Devamı

Evinize sakinliği davet eden renkler

Yazarın Tüm Yazıları