Terminal şehir İzmir

İZMİR’in en üretken sivil toplum gönüllüsü, hemen herkesin ittifak ettiği üzere Uğur Yüce’dir. Bir “kent bilgesi” olan Uğur Bey, öteden beri savunduğu “İzmir Açık Şehir” projesini güncelleyerek tekrar kamuoyu ile paylaştı. 100 yıl öncesine kadar İzmir Doğu Akdeniz’in en önemli liman kentiydi. Tarihsel döngü yine bu kenti uluslararası ticaretin önemli bir oyuncusu olmaya çağırıyor. Dünya ekonomisi uzun bir zamandır Doğu’ya kayıyor. Çin önderliğinde Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) Avrupa ve Kuzey Afrika pazarlarına ulaşmak için son 10 yılda çok yoğun bir çaba içinde.

Haberin Devamı

 
Bahse konu lojistik yolun en uygun kavşağı Türkiye. Alternatif ülkelerin birbirleriyle çekişme içinde olması, Pire limanın kapasitesinin dolması… vs gibi sebeplerle ülkemiz ön plana çıkıyor. Türkiye’nin de bu konuda en rasyonel lojistik yol terminali hiç şüphesiz İzmir şehridir. Uğur Yüce, 35 yıldır ısrarla bu projeyi İzmir üzerinden konumlandırmak için yetkililer nezdinde çaba sarf ediyor. Şimdilerde şartlar daha da olgunlaşmış durumda. Bu projeyi makul bulan kanaat önderlerine bir görev düşüyor. Uğur Bey’in öneri raporuna, varsa katkılarını da ilave ederek hayati talebimiz canlı tutulmalı. Bu kentin genetik kodlarında yer alan ve makûs talihini tekrar eski günlerine döndürecek bir reel ve uygulanabilir projeden söz ediyoruz. “Terminal Şehir İzmir” için her platformda mücadele vermeliyiz.

-----

Haberin Devamı

PİYASA GÜNEŞİ HEMEN AÇMAZ

HAVALAR iyi gidiyor. Ekim ayı hala kışa direniyor. Yoğun bir tatil sezonu yaşandı. Ancak hayat pahalılığı turistik beldelere de damgasını vurdu. ÇEŞTOP Başkanı Yakup Demir fiyatlarda endazenin kaybolduğunu ifade ediyor. Ekonomide istikrar mücadelesi yerel seçimlerden sonra ivme kazanacak. Kararlı uygulamalar çok sektör ve özellikle hane halkı için “acı reçete” demek. Merkez Bankası faizi TÜİK enflasyonunun yarısından bile düşük. Daha yolun başındayız. İşler bu noktadaysa her tedbir bir “şah-vezir” ikilemi. ÇESTOP’a dönersek, tamam milli paradaki kanama dursun. Bu durum 2024 yılında talebi çok yavaşlatma pahasına olacaktır. Özetle, Yakup Bey’in şikâyetleri, şekil değiştirerek daha birkaç yıl sürer.

Yazarın Tüm Yazıları