Geç kalmış bir iyi albüm yazısı: KİRLİ KALICAM

Kristal Kit, ilk albümünü bu ay başında yayınladı. “Kirli Kalıcam” adını taşıyan albüm aradığımız indie ve Brit rock havasını bulmanıza yardımcı olacak. Hem de şarkı atlamadan!

Haberin Devamı

Evet, biraz iddialı bir giriş olduğunun farkındayım fakat ne zamandır baştan sona bir albüm dinlerken bu kadar odaklanmamıştım. Cem İnce, Tuncel Eyilik, Atakan Kotiloğlu oluşan grup, 2020 yılında başlayan yolculuklarına 2 EP sığdırdı. Sonrasında aralarına Burak Gürpınar katıldı. 7 şarkıdan oluşan albümde boş yok.

Evet iddiaya devam, sözler tam yerinde ve müzik beklentimi fazlasıyla karşılıyor. Gündelik hayatımda da dinlemeyi sevdiğim bir türü 8 şarkıya sıkıştırmışlar sanki. “Kalbimin Kırıkları” ile başlayan yolculuk “B*ktan” ile tamamlanıyor. 2000’lerin ilk on yılında Türkiye’de festival kültürünün suyunu çıkaranlarsanız bu albüm size çok iyi gelecek. Uyarayım, albümü dinlerken kalabalıkla birlikte söylemek, yer yer zıplamak istiyorsunuz.

Albümdeki şarkıların tüm sözleri solist Cem İnce’nin, tüm müzikleri ise Kristal Kit ekibinin tamamının. Albüm yormayan, coşturan, heyecanlandıran sound’uyla bu yılın en iyi çalışmalarından biri...

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKENLER

 İkilem, müzik kariyerine “Ne Mutsuzum Ne De İyi” ismini verdikleri EP’yi yayınlayarak devam ediyor. Daha önce “Kördüğüm”, “Bana Sorma”, “Vazgeçtim Kendimden”i yayınlayan ikili, EP’nin kapanış şarkısı olarak “Bu Şehir”i seçti. Favorim ise hâlâ “Bana Sorma”...

 Berkay Altunyay’ın ilk EP’si “Derdo” tamamlandı. “Gururum Kalmayacak”,” Sana Söz” ve “Sevmedim Senin Kadar”’ı takiben “Mahsup”u yayınlayarak EP’yi tamamlayan Altunyay, sesiyle beni büyüledi desem abarttığımı düşünmezsiniz umarım. Bu EP’de “Gururum Kalmayacak” ile beni yakalamıştı ama dört şarkıyı dinlediğimizde ortaya arabesk/pop bir hibrit çıkıyor. O elektronik altyapılardan eser kalmayınca şöyle doyasıya bir sesini duymuş olduk.

 Ayberk Serin’in yeni şarkısı “Harabeyim” bu hafta yayınlanacak. Söz ve müziği Ayberk Serin’e ait olan şarkının düzenlemesi ise Sezer Dinç imzalı. 90’lar esintili bol synth’li bu şarkı Ayberk Serin’in söz yazarı olarak başarısını da perçinliyor.

 Pınar Azizoğlu, “Dünya Telaşı” isimli akustik albümünü yarın yayınlıyor. Türk rock müziği mevzu bahis olunca çok fazla kadın üretimi olmuyor malumunuz. Herkesin rap’e yöneldiği bu dönemde Pınar Azizoğlu sözleri ve müziği kendisine ait olan akustik albümü karanlık sularda yüzüyor. Normalde akustik albümler konusunda çekimser davranırım fakat “Ayak İzi” ile başlayan albüm son şarkı “Dünya Telaşı”na kadar şarkıcının opera mezunu oluşunun altını çift çizgiyle çiziyor ve bütünlüklü bir hikaye sunuyor.

Haberin Devamı

 Melisa Uzunarslan’ın “Geçmiyor Günler”i bu hafta kulağıma takıldı. Sabahattin Ali şiiri olan “Geçmiyor Günler”i besteleyip yorumlayan Uzunarslan, sesinin yerini bulmuş. “Güneşi Söndürmem Gerek” isimli film için bestelenen şarkı, bir film müziğinden fazlası olarak karşımıza çıkıyor.

 Deniz Love ve Ötenazi’nin bu hafta yayınlanan şarkısı “4güd” düzenleme ve beste açısından en çok dikkatimi çeken iş oldu. Aşk şarkısını öyle güzel düzenlemişler ki... Synth pop deseniz var, belirgin davul ritimleri deseniz o da var.

 Alança’nın yeni şarkısı “Başka Bir Dünya” yayınladı. Sözü, müziği Alança’ya ait şarkı, sevmenin yetersizliği üzerine değinirken elektronik pop konusunda yeni bir cephe de açıyor.

NE DİNLEDİM

Haberin Devamı

 Mert Nadir- “Yanılsamalar”

Merhababensokak- “Güzel Yüzünü Asma”

Gloss- “Olası Kazalar”

Ayben- “Yangın”

Ahmet Ali Arslan, Şenceylik- “Yeni Hayat”

Kenan- “İkimizin Felaketi”

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları