Sinan Engin

Schuster Q7 ve çetesinin şerifi olmamalı

6 Ocak 2011
İKİNCİ yarıya flaş transferlerle girecek olan Beşiktaş'ta herkes "Q7 ve çetesi"ni konuşuyor. Biz "çetesi" demeyelim de "arkadaşları" diyelim. Neden mi?

Quaresma, arkadaşlarından yardım istemiş. Bakmış ki Beşiktaş’ta işler iyi gitmiyor, “Bana ayak uyduran yok” diyerek eski arkadaşlarını İstanbul’a çağırmış. Bu arkadaşları da son derece üst düzey futbolcular. Yeni transferler Beşiktaş’a hayırlı olsun.  
Beşiktaş’ın artık hücum hattı belli. Oyun kurucu Guti ve onların önünde Quaresma, Simao ve Almeida. Siyah beyazlı taraftarlar hücum hattını böyle görmek istiyor. Zaten, Beşiktaş’ın kadrosuna baktığımızda bu dört oyuncunun arasına girecek isim de yok. Orta saha da belli. Ernst veya Fernandes. Alternatifleri de yerli statüsündeki Mehmet Aurelio.
Geri dörtlüye ise Ekrem’in dönmesi çok önemli. Sakatlıktan kurtulup formayı alması halinde sağda Ekrem, göbekte İbrahim Toraman ve Ersan, solda da kaptan İbrahim Üzülmez olacak. Böylece Beşiktaş, Türkiye’deki ideal 11’ine kavuşacak. Ancak Schuster, Sivok’u da oynatmak istiyor. Ona şans vermesi halinde bu durumda Ernst veya Fernandes’e kulübe yolu gözükecek.
Tablo böyle olunca Alman hocanın da kafası iyice karışacak. Düşünebiliyor musunuz Schuster’in elindeki oyuncu bolluğunu. 11 kurmakta zorlanıyor. Göndermeyi düşündüğü oyuncuları ise herkes istiyor. Schuster’in elindeki kadro hem derin hem de çok yetenekli. Beşiktaş yönetimi üzerine düşeni yapmıştır. Müthiş bir transfer başarısına imza attılar. İş artık tamamen Schuster’in zekasına kaldı.
İkinci yarı öncesi Beşiktaş ligde 17’de 17 yapar mı? Sadece Beşiktaşlılar değil herkes üç transferin ardından bunu konuşuyor. 17’de 15 yaparlarsa bana göre şampiyonluğun en büyük adayı olurlar. Tabii ki bu rakiplerinin kaybedeceği puanlara da bağlı. 6 veya 7 puan kaybıyla siyah beyazlılar sezonun sonuna kadar zirvenin ortağı olur. Çünkü, Trabzonspor ile aradaki 14 puanlık fark kapanmayacak bir fark değil. Bu kadro bu farkı eritir. Yeter ki Schuster işini doğru yapsın.
Bu şu demek, Schuster asla Q7 ve Çetesi’nin şerifi olmayacak. Onlara destek verecek, özgürlük tanıyacak. Yani, bu çeteyi yönlendirecek.

Kocaman’a önerim var: Sol beke transfer yap

FENERBAHÇE’de teknik direktör Aykut Kocaman, transfer istemediğini belirtmiş. Belki kendine göre doğruları ve planları vardır. Ama bana göre Fenerbahçe’nin defansif bir sol beke mutlaka ihtiyacı var ve böyle bir transfer de yapmalı. Çünkü, Fenerbahçe’nin yumuşak karnı orası. Bütün yenen goller o bölgeden geldigi gibi bütün pozisyonlar da oradan veriliyor. Yobo da o açığı kapatayım derken çok pozisyon hatası yapıyor. Yani, Fenerbahçe sol kanattan rakibe çok gol pozisyonu veriyor.

Yazının Devamını Oku