Sevil Erdoğan

Şarkılar Dertlere ‘Merhem’ Olmaya Devam Ediyor

2 Mart 2022
Yeni çalışmalar hız kesmiyor ve birçok isim şarkılarını dinleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Melike Şahin Merhem: İlk Konserler çalışmasıyla yine çok dinlenecek bir işe imza atarken bize de keyifle dinlemek kalıyor. Uzunlar şarkısı ile gözlerimizi kamaştırıp aklımızı başımızdan alan Evdeki Saat Rüyadasın ile dinleyiciyi selamlıyor. Rüyadaysak biraz orda kalıp huzur bulmanın tam vaktidir. Cem Belevi’yi Bilmez Akustik ile dinlemelere doyamayacağız. Aslı Özer ilk solo projesi Hayatın İzleri’ni yayınladı. Oğulçet’in Yarımada’sı dinleyiciyle buluştu. Utku Barış Andaç’ın Prelüd & Sil Baştan’ı çok seveceğiniz bir çalışma.

Melike Şahin’den Merhem: İlk Konserler

Sesine ve şarkılarına bayıldığımız Melike Şahin, Merhem: İlk Konserler çalışmasıyla karşımızda. Melike Şahin, ilk solo albümü Merhem'in birinci yaşını bir live albüm eşliğinde kutluyor. Sanatçının Türkiye ve Avrupa'yı kapsayan Merhem turnesi kapsamında, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu, Bostancı Gösteri Merkezi ve Zorlu PSM'de verdiği ilk konserlerden derlediği seçki 25 Şubat'ta dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Merhem: İlk Konserler adlı bu yeni live albüm, sanatçının çok sevilen parçalarının yanı sıra şimdiden dinleyici favorilerinden olmayı başarmış bir Firuze coverı da içeriyor. Melike Şahin, solo kariyerinin başlangıcından beri güçlü sesi, yalın ve vurucu sözleriyle dikkat çekiyor. Deli Kan, Sevmek Suçsa Suçluyum ve Tutuşmuş Beraber gibi hitleriyle milyonlarca dinlenmeye ulaşan Melike Şahin Firuze coverıyla da listelerimizin en sevilenlerinden olacak.

Evdeki Saat’in Yeni Teklisi Rüyadasın Dinleyiciyle Buluştu

Evdeki Saat’in ocak ayında yayınlanan ve yeni soundunun ilk ürünü olan Sarmaşık parçasını takip eden yeni teklisi Rüyadasın, 25 Şubat’ta dinleyiciyle buluştu. 2020 yılına damgasını vuran Uzunlar adlı parçası ile en çok dinlenenler arasında yer alan Evdeki Saat, Rüyadasın’da müziğin temposunu yükseltiyor. Sanatçının anlatımdaki melankoli ise baki kalıyor. Aşkı, ikilemleri ve çelişkileri konu alan Rüyadasın, ilişkilerdeki konforu ve zorlukları, ahengi ve çatışmaları, yakınlığı ve uzaklığı, kalıcılığı ve geçiciliği karşı karşıya getiriyor. Evdeki Saat bu parça ile ilişkilerde daima bir arada bulunan bu ikilemlerin, zaman ve mekanların da etkisi ile insanları sürüklediği rüyayı ve bir rüyanın her daim uyanmayı beraberinde getirecek oluşunun acısını işliyor.

Yazının Devamını Oku

Kolpa ve Erci E ‘Sırtımdan Vurdun’ Şarkısında En Derin Yaralarımıza Dokunuyor

24 Şubat 2022
Kolpa ve Erci-E, Sırtımdan Vurdun düetini dinleyiciyle buluşturdu. Şarkı, biten bir ilişki sonrasında yaşanan duyguları anlatıyor. Güvendiği dağlara karlar yağanların hislerinden bahsediyor Sırtımdan Vurdun. Türkçe pop rock dünyasının köklü ekiplerinden Kolpa ile hem Cartel’le hem de solo çalışmalarıyla rap dünyasının en önemli isimlerinden Erci E, Sırtımdan Vurdun için güçlerini birleştirdi. Sevgili Barış Yurtcu ve Erci E bir sitem ve pişmanlık şarkısı olan Sırtımdan Vurdun vesilesi ile sorularımı yanıtladı.

Sevgili Kolpa ve Erci-E bir araya geldiğiniz Sırtımdan Vurdun şarkısı klibiyle birlikte tüm dijital platformlarda yayında. Pop rock ve rap’in buluştuğu bu ortak çalışma için yan yana gelme hikayenizi öğrenebilir miyiz? Hani derler ya ilk ne zaman düşündün beni, bana adım atmaya nasıl karar verdin diye (Madem şarkımız ilişkilerle ilgili bir şarkı, ilişkilerden referans alarak soruyu açayım)

Barış: Şarkının nakarat demosunu Amsterdam'da yolda yürürken kaydetmiştim telefonuma. Daha sonra dinledikçe bu şarkının bir rap feat. olmasını çok istedim. Yıllardır hayranı olduğum Erci'yi menajerimiz Bora tanıyordu ve onun aracılığıyla ulaştım. Şarkıyı inanılmaz bir yere taşıdı ve yazdığı harika söz ve melodilerle şarkıyı başka bir noktaya getirdi. Bu yüzden harika bir şarkı çıktı ortaya.

Erci E: Kolpa ile tanışmam Kolpa Grubu’nun basçısı Bora ile başladı. Kendisinin müzik yazarlığı yönü olduğu için temasa geçtik konuştuk tanıştık. Bu tanışmadan 1 sene gibi uzun zaman sonra kendisi bana bir şarkı teklifiyle geldi. Kolpa ile beraber bir şarkı yapmayı düşünme süresi 2 saniye sürmemiştir ve evet dedim. Zaten Bora ile iyi bir sohbetimiz vardı ama daha önemlisi Kolpa'nın uzun müzik geçmişinden haberim vardı. Sevdiğim bir gruptu çünkü duygusal ama gerçekçi geliyordu yaptıkları şarkılar. Bana hep rock müziği olmasına rağmen benim alanımdan uzak olsa da müzikte ruh ve samimiyettir önemli olan. Kolpa bana hiçbir zaman yapay gelmemişti. Kolpa ile şarkı yapmam benim için heyecan ve gurur verici bir fikirdi.

Sırtımdan Vurdun’da ağır bir durum var. Bu şarkı hayat bulurken sizlere nasıl duygular yaşattı?

Barış: Şarkı ilk andan itibaren insanı direkt yaşamış olduğu ilişkilere ve duygulara götürüyor. Şarkıyı kaydederken ve aranjesini yaparken tam olarak sözlerdeki duygunun dinleyiciye geçmesini istedik ve bu duyguları hayatının herhangi bir anında yaşayan herkes için umarım hislerine tercüman olan bir şarkı ortaya çıkmıştır.

Erci E: Her insan bir şekil hayatında yaşamıştır ihaneti, oyuna gelmeyi ya da yalana uğraması kaçınılmaz. Bu yalanın farkına varma anı çok acıdır ufak bir travma gibi. Dünyada var olan duygulardan biri. Şarkının altyapısı bana gelince konusu ve nakaratı belliydi ben sözlerimle uyum sağladım konuya. Zor gelmedi, dediğim gibi herkes bir şekil yaşıyor bu hisleri. Tabi burada önemli olan başkalarını yalanla suçlamak, ya da yalanını deşifre etmek bir olay ama sonuçta herkes kendisine sormalı, karşıdan net olarak beklediğin güveni, dürüstlüğü sen veriyor musun? Oradan başlamak lazım.

Kolpa ve Erci E ortaklığı dinleyicileriniz tarafından nasıl tepkiler aldı?

Yazının Devamını Oku

Eda Baba’dan Sıcacık Bir Çalışma: Aile Albümü

16 Şubat 2022
Eda Baba, Aile Albümü’nde bu topraklara ait eserleri annesi, babası, ablası ve erkek kardeşi ile seslendiriyor. Aile Albümü, aile sofralarının birleştirici gücü ve yarenliğini müzikle bir araya getirerek ilklerden olmayı başarıyor. Sıcaklığı ve samimiyetiyle dinleyiciyi hemen yakalayan bu albümde herkes tanıdığı bir duyguyla karşılaşacak. Kime Kin Ettin, Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık, Bir Dalda İki Kiraz, Kara Tren, Zülüf Dökülmüş Yüze eserleri Aile Albümü’nde yer verilen eserlerden. Sevgili Eda Baba yayınladığı bu albümle ilgili sorularımı yanıtladı.

Sevgili Eda, Aile Albümü çok samimi bir çalışma ve bu samimiyeti de hepimizin yaşadığı, bildiği bir aile rutininden geliyor olması. Ailenin birleştiği masalarda beraber söylenen şarkılar, türküler hepimizin hayatının bir parçasıdır. Bu fikrin hayat bulma hikayesini anlatır mısın?

Ailede herkes müziği ve şarkı söylemeyi çok sever ama babamın ayrı bir ilgisi vardır. Bu yüzden babama profesyonel bir stüdyo kaydı yapıp doğum gününde hediye etmek istemiştim. Proje buradan kıvılcım aldı aslında. Sonra bunu çekirdek ailemin tüm üyeleriyle yapmak ve Baba ailesine değeri tarifsiz bir hediye vermek gibi bir fikre dönüştü. Çocukluktan hatırladığım, aile dostlarıyla akrabalarla dolu uzun masalarda hep beraber şarkıların türkülerin söylendiği akşamlara da güzel bir yolculuk oldu benim için. Dinleyenleri de kendilerinin mutlu anlarına götürmesini diliyorum.

Aile Albümü’nde yer verdiğin eserler, aile arasında en çok söyledikleriniz miydi, senin en sevdiklerin miydi?

Evet hepsi bizim evde söylenen türkülerdi. Aile üyelerinin amatör ya da profesyonel herhangi bir kayıt tecrübeleri olmadığı için, hem söylemeyi sevdiğimiz hem de kayıt esnasında rahat edecekleri kadar bildikleri türküler olmalıydı bunlar. Bu yüzden albüm hazırlık aşamasında da ilk yaptığımız hep beraber oturup türküleri birlikte belirlemek oldu.

Bu eserlerin söylendiği ve tüm ailenin bir araya geldiği masalardan profesyonel kayıtlara geçiş nasıl bir duygu yaşattı. Aileyle çalışmak bu albüme nasıl bir ruh kattı?

Hala heyecan verici ve şaşırtıcı benim için bu projeyi hayata geçirmiş olmak. Biliyorum ki yıllar geçtikçe daha da kıymetlenecek. Bizim için çok özel ve hüznüyle, neşesiyle ailemizin özeti bir iş oldu. Ama ulaşan her evde her kulakta biliyorum ki başka anlamlar kazanıyor ve kazanacak. Yanımızda olan ailemize, belki çoktan göç etmişlerimize sıkıca sarılsın istiyorum bu albüm.

Yazının Devamını Oku

Küskün Bir Rockçının Elektronik İle Buluşması

9 Şubat 2022
Yeni çalışması 'Bi Önemi Yok’u yayınlayan Baturalp, şarkı sözlerindeki samimiyetle de dikkat çekiyor. Çok Konuştum ve Karışık Bir Albüm ise müzisyenin bugüne kadar yaptığı diğer albümler. “Sanırım duygularımızın hırçınlıklarını bir kenara bırakmak lazım, belki böylelikle güzel ve yalın sevebilme halimizi bulabiliriz” diyen Baturalp’in bu cümlesinin altına imzamı atarım. Baturalp’in şarkılarında karşılıksız sevgi mi desem, yanlış zamanda yanlış birini sevmek mi desem, kavuşamama hali mi desem ne desem bilemiyorum özetle “O kız beni sevemez” durumu var. Neden öyle oluyor sorusuna “Kavuşamama hali değil de kavuşmamak için elinden geleni yapma hali desek daha benlik olur, güzel giden şeylere çomak sokan bir yapım var ama bununla barışığım” açıklığıyla yanıt veren sevgili Baturalp her sorumu bu açıklık ve samimiyetle yanıtladı.

Sevgili Baturalp, yeni şarkın ‘Bi Önemi Yok’un sözlerinde “Sevdiğiniz birinin, sevdiğini düşündüğü bir başkası ile mutlu olabilmesini gerçekten isteyebilecek kadar güzel ve yalın sevebilme halimi anlatmaya çalıştım, kendimce” diyorsun. Bu şarkıda anlattıkların zoru başarmak gibi. Bize bu şarkının hikayesini anlatırsan bu duyguyu daha iyi anlayıp ve belki böyle hissetmeye ihtiyacı olanlarımız kendini biraz daha iyi hissedecektir, bazı duyguların esaretinden kurtulup özgürleşmek gibi.

Açıkçası bu söylediğim sözün olgunluğuna erişmem çokça zaman aldı, bazı şeyleri söylemek yaşamaktan çok daha kolay oluyor tabii, bazen söylediğiniz söz ya da düşündüğünüz bir fikir sizi peşinden sürükleyip olgunlaştırabiliyor, benim için de pek kolay olmamıştı tabii bunu algılamak, sanırım duygularımızın hırçınlıklarını bir kenara bırakmak lazım, belki böylelikle güzel ve yalın sevebilme halimizi bulabiliriz.

Şarkı sözlerin hemen dikkat çekiyor ve öne çıkıyor ve bence bu taraftaki gücün seni müzisyen olarak daha üst bir noktaya taşıyor. Şarkı sözlerini özel olarak çalışır mısın yoksa bir anda çıkıp gelirler mi o sözlerin?

Öncelikle çok teşekkür ederim, aslında çok çalıştığımı söyleyemem sadece bazen ufak tefek notlar alıyorum aklıma gelen sözleri unutmamak için, derdi olan ve söyleyecek sözü olan herkesin yapabileceği bir şey aslında, sadece insanın kendisiyle yalnız kalmasını bilmesi gerekiyor.

Yeni şarkın yeni albümünün de habercisi, dinleyicini nasıl bir albüm bekliyor, bize şarkılarında nelerden bahsedeceksin?

Açıkçası telefona yaptığım ufak tefek kayıtlarla başladı bu süreç ve daha sonrasında oluşan sound yapısını birazcık pandemi koşulları belirledi, Onur Gülanber ile birlikte bir odanın içinde kaydettik bütün albümü o nedenle benim de çok şey öğrenmiş olduğum ve kendimi keşfettiğimi düşündüğüm bir albüm oldu, sound olarak ise kendimce “küskün bir rockçının elektronik ile buluşması” diyorum.

Çok Konuştum ve Karışık Bir Albüm bugüne kadar yaptığın diğer albümler. Biraz da onlardan bahseder misin?

Yazının Devamını Oku

Gecenin Haberi Var, Destina, Haklıydın ve Daha Fazlası

3 Şubat 2022
İşte bir yeniler yazısıyla daha karşınızdayım. Lafı uzatmadan başlıyorum. Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları dizisinin üçüncü albümünün ilk şarkısı Gecenin Haberi Var yayınlandı. Bu şarkıda Aydilge düeti ile karşımıza çıkan Tuna Kiremitçi ‘arkadaşlarıyla’ ortak çalışmalarını dinleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Bu yazının öne çıkan bir diğer çalışması da Hayko Cepkin’in Destina yorumu. Yeni Türkü Zamansız albümünden yayınlanan şarkılardan olan Destina’nın Hayko Cepkin yorumu dikkat çekiyor. Göksel’in yeni şarkısı ‘Haklıydın’ da dinleyiciyle buluşan bir diğer çalışma. Melis Fis Dursaydı Dünya, Dilay Dal ‘mutlu olmam lazım benim’ isimli çalışmalarıyla yazımızın diğer konuklarından.

Tuna Kiremitçi ve Aydilge’den Gecenin Haberi Var

Merak ve heyecanla beklediklerimdendi Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları III Albümü. Tuna Kiremitçi’nin Aydilge ile söylediği ve albümün çıkış şarkısı olan Gecenin Haberi Var’ı dinlediğim zaman beklediğime değdiğini görüyorum. Karanlıkta aydınlığı ve aşkı arayan güçlü bir modern rock bestesi olan bu şarkının düzenlemesi Hüseyin Çebişçi’ye, klip yönetmenliği ise Tayfun Çetinkaya’ya ait. Albümün ilk çıkış şarkısı Tuna Kiremitçi ve Aydilge düeti olan Gecenin Haberi Var şarkısı tüm dijital platformlarda yerini aldı. Tuna Kiremitçi’nin tüm dünyada yüz milyonlarca dinleyiciye ulaşan ödüllü Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları albüm dizisinin üçüncü sezonu başlıyor. Kiremitçi yine özgün bestelerinde sevdiği kadın solistlerle düet yapıyor. Her ay bir şarkısı single olarak yayınlanacak albümün açılış şarkısı, Tuna Kiremitçi’nin Aydilge ile düet yaptığı Gecenin Haberi Var oldu.

Hayko Cepkin’den Destina’ya ‘Zamansız’ Bir Yorum

Bir Yeni Türkü klasiği olan Destina, Hayko Cepkin yorumuyla dinleyicinin beğenisine sunuldu. Bu ara en çok dinlediğim şarkılar arasında olan bu yeniden yorum zamansız tanımını fazlasıyla hak ediyor. Tüm dijital platformlarda yayında olan şarkı, Hayko Cepkin yorumuyla listelerinizdeki yerini almaya hazır. Aranjörlüğünü Hayko Cepkin’in üstlendiği Destina’nın sözleri ünlü şair ve yazar Lale Müldür’e, bestesi ise Yeni Türkü kurucularından Selim Atakan’a ait. Yeni Türkü’nün 22 müzisyen tarafından yeniden yorumlanan Yeni Türkü Zamansız albümünden şarkılar yayınlanmaya devam ediyor. Albümün tamamı 11 Mart’ta dinleyicisiyle buluşacak.

Göksel’in Yenisi ‘Haklıydın’ Yayında

Göksel yeni şarkısı Haklıydın’ı müzikseverlerle buluşturdu. Göksel, aşk acılarını o kadar zarif bir şekilde anlatıyor ki. Haklıydın’ın sözlerinde de bu acıyı en derinden hissediyor ve her şarkısında olduğu gibi bu şarkısında da kendi hikayemizi dinliyoruz. Bugüne kadar yayınladığı tüm çalışmalarıyla dinleyicilerin listelerinde özel bir yer edinen Göksel, Haklıydın isimli yeni çalışmasını 28 Ocak Cuma günü yayınladı. Şarkının söz ve müziği Göksel’e, düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu’na ait. Mix & mastering’i Özgen Akçetin ve Emre Kıral imzası taşırken kayıtlar ise Ozinga stüdyolarında gerçekleştirildi. Haklıydın, lyric video klibiyle de MuzikPlay kanalında yayında.

Yazının Devamını Oku

Hislere Tercüman Şarkılar

28 Ocak 2022
Bu yazıda birbirinden güzel şarkılardan ve haberlerden bahsedeceğim. Ceren Gündoğdu yeni şarkısı Gözyaşı Kadehleri ile hislere tercüman oluyor. Mehmet Erdem şubat ayında yayınlanacak yeni albümü Bir Şarkı Vardı Ya’nın ilk teklisi Sevemedim Kara Gözlüm’ü müzikseverlerle paylaştı. Elis Dubaz yeni teklisi Kara Kız’la dinleyiciyi oynatacak. Burak King yepyeni şarkısı Derde Çareler’i dinleyiciyle buluştururdu. Sizleri bir de temmuz ayında gerçekleşecek bir konser haberiyle mutlu etmek isterim. Tom Odell 1 Temmuz’da İstanbul’da konser verecek. Another Love şarkısını söylemeye hazır mısınız?

Mehmet Erdem’den Yeni Albüm Geliyor

Mehmet Erdem’in dört yıl aradan sonra yayınlanacak olan yeni albümünü müjdeleyen ilk teklisi Sevemedim Kara Gözlüm Sony Music etiketiyle yayınlandı. Mehmet Erdem’in merakla beklenen yeni albümü Bir Şarkı Vardı Ya’nın ilk teklisi olan Sevemedim Kara Gözlüm şarkısının sözü Abdullah Nail Bayşu’ya, bestesi Orhan Gencebay’a düzenlemesi ise Alper Atakan’a ait. Bugüne dek birçok sanatçının seslendirdiği, Sevemedim Kara Gözlüm, Mehmet Erdem yorumuyla müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Şubat ayında yayınlanacak olan albümün ilk teklisinin video klibi ise yönetmen Emrah Özbilen imzası taşıyor. Mutlu bir çiftin yediden yetmişe farklı dönemlerinden kesitler sunulan klipte; Mehmet Erdem de performansı ve samimi görüntüleriyle sevenleriyle buluşuyor.

Ceren Gündoğdu Gözyaşı Kadehleri’yle Yine Hislere Tercüman Oluyor

Ceren Gündoğdu yeni şarkısı Gözyaşı Kadehleri’ni video klibiyle birlikte 21 Ocak Cuma günü yayınladı. Tam da hislerimize tercüman olmuş diyoruz Ceren Gündoğdu şarkılarını dinlerken. “Bi’ tek sorum var, doğruyu söyle, özledin mi hiç beni” diyor Ceren yeni şarkısı Gözyaşı Kadehleri’nde. Şimdi doğruyu söyleyin bu sözler tam kalbe isabet etmiyor mu? Ceren Gündoğdu, yeni şarkısında kalpte bitiremediğimiz duygulardan bahsediyor. Gözyaşı Kadehleri kağıt üstünde biten ama zihinde ve kalpte akmaya devam eden duygulara ayna tutan bir şarkı. Prodüktörtlüğünü Arel Koray Nalbant’ın yaptığı şarkının sözü ve müziği Ceren Gündoğdu’ya ait.

 

Burak King Derde Çareler’i Yayınladı

Yazının Devamını Oku

‘Masa’da Ayrılığı Hem Kadının Hem Erkeğin Bakış Açısıyla Dinliyoruz

20 Ocak 2022
Bağımsız müzik sahnesinden tanıdığımız Taha Gürbüz’ü bu aralar Lila ile birlikte söylediği Masa şarkısıyla dinliyoruz. Bir ayrılığı her iki tarafın da gözünden anlattığı bu şarkı hakkında Taha Gürbüz şunları söylüyor: “Masa’da, kadın da erkek de kendi olduğu anı anlatıyor sadece. Beklentilere girmeden, birbirini suçlamadan.” Geçtiğimiz yıl da bir sıkışmışlığın duygusunu anlattığı dört şarkılık EP’si FİL’le dinlediğimiz sevgili Taha Gürbüz sorularımı yanıtladı.

Sevgili Taha, ilk soruma en güncel çalışman olan ve Lila ile birlikte söylediğin ‘Masa’ şarkınla başlamak istiyorum. Bu şarkıda bir ayrılığı her iki tarafın da gözünden dinliyoruz. Sessizce biten bir ilişkinin hikayesini anlatıyorsunuz. Şarkıyı tek başına söylemek yerine bir kadın vokalle birlikte söylüyorsun. Bu şarkıda hem kadın hem erkek tarafını aynı anda dinlemek neden önemliydi?

Hırsın olmayışı. Genellikle yaşadığımız ilişkilerde odaklandığımız şey karşımızdakinin bize ne yaptığı ya da karşımızdaki kişinin yaptıkları yüzünden ne kadar zorluk çektiğimiz. Ama bir ilişki kendi içinde ömrünü bitirebilir. Masa’da, kadın da erkek de kendi olduğu anı anlatıyor sadece. Beklentilere girmeden, birbirini suçlamadan. Açıkçası Masa’da en önemsediğim şey de bu oldu. Şarkının sözlerini de yazarken buna dikkat ettim.

2008 yılında kurduğun Plaket grubuyla 13. Roxy Müzik Günleri’nde, sözü ve müziği sana ait üç şarkıyla birincilik ödülü aldın. O günden ilk solo albümünü yayınladığın 2017’ye kadar müzik çalışmalarını grup içinde sürdürdün. Gruptan soloya geçme motivasyonun ne oldu?

Bu geçiş süresince birçok şey yaşadım elbette. Ama benim için çalışmalarıma solo devam etmekteki en önemli motivasyon hikayelerimi kendi dilimde, kendi içimden geldiğince anlatmaktı sanırım.

Kontrbas çalıyorsun, bize müzikle olan bağının nasıl başladığını ve 2008’deki yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiğini ve bu yarışmadan birinci olarak çıkmanın senin müzikal yolculuğuna nasıl yansıdığını anlatır mısın?

Küçük yaşlardan beri müzikle haşır neşirdim. Müzik eğitimim ise Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı ardında da Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği’ni bitirdim. Tüm eğitimim boyunca ana dalım olan kontrbasın yanı sıra piyano ve gitar eğitimi de aldım. Üniversite son sınıfta başka arkadaşlarımın bir yarışmaya katıldığını görünce onlardan özenip tekrar katılmaya karar verdim. Tekrar diyorum çünkü ondan önce bir kez daha aynı yarışmaya katıldım. Ancak, değil birinci olmak, ilk 16’ya dahi kalamadım. Yarışmanın bana kazandırdığı en önemli şey ise yarışmanın çok da önemli olmadığını fark etmek oldu. 23 yaşındaydım büyük bir şey başardığımı sanıyordum. Ama sonra fark ediyorsun ki, yarışma, bir anının ötesine geçmiyor. Sonrasında senin neler yapabileceğin önemli. Bu da belirli bir olgunluk gerektiriyor sanırım. Geldiğim noktada tek önemsediğim şey tüm olabilecek aksiliklere ve oluşan tüm negatif şartlara rağmen üretmeye devam etmek, süreklilik.

Yazının Devamını Oku

Bu Şarkılara Geç Kalmayın

13 Ocak 2022
Yeni yazımızda yer verdiğimiz şarkılarda dikkat çeken tema bir aşka, kişiye geç kalmamak; geç kalındığında, iş işten geçtikten sonra gelindiğinde bıraktığınız kişinin artık o bıraktığınız kişi olmaması. Mesela İkilem ‘Bu Saatten Sonra’da “Bu saatten sonra yansam ne olur” diyor. Güçlü vokaliyle başımızı döndüren Sena Şener ise ‘Çok Geç Kaldın’la çok geç gelmiş sevginin, yani zamanında yanımızda olmamışların aslında bizi iyi etmediğini Sena Şener’in o muhteşem sesinden dinliyoruz. Yani olanlar olduktan, çiçekler solduktan sonra gelen o kişiler bu şarkıyı iyi dinleyin zira size çok mesajlar var bu şarkılarda. Yazımızın devamında seveceğiniz başka çalışmalardan da bahsettim. Başlayalım…

İkilem’den ‘Bu Saatten Sonra’

‘Bir Sebebi Var’, ‘Kaybolurum Gülüşünde’ ile çok dinlenenler arasında yer alan listelerin en tepesinde görmeye alıştığımız İkilem yepyenisi ‘Bu Saatten Sonra’ ile karşımızda. Merakla beklenen şarkıyı dinleyiciyle buluşturan Uğur Ateş ve Serhat Karan ikilisi şarkıya bir de klip çekti. Sözü ve müziği Harun Furkan Çelik imzası taşıyan şarkının düzenlemesi Uğur Ateş ve Serhat Karan’a ait. Şarkının mix & mastering’i Kadir Süzgün, kapak fotoğrafı Emre Varışlı, tasarımı ise Eray Kiray imzası taşıyor. Başarılı grubun video klip yönetmenliğini ise İlker Savaşkurt, üstlendi. Geçmişte yaşadığımız kalp kırıklıklarının zaman içinde bizi ne kadar değiştirdiğini ve tecrübelerimizin bizleri daha olgun insanlara dönüştürdüğünü anlatan yeni şarkının akustik ve elektrik gitarında Murat Çorak, basgitarında Onur Kamer yer aldı.

Sena Şener’den Yeni Tekli ‘Çok Geç Kaldın’

Sena Şener’in yeni teklisi ‘Çok Geç Kaldın’ Pasaj Müzik etiketiyle 7 Ocak’ta yayınlandı. Şarkının söz ve müziği Sena Şener’e ait. Prodüktörlüğünü Efe Demiral ile ortaklaşa yapan Sena Şener düzenlemesinde de Deniz Yıldız, Canberk Ünsal’la işbirliği yaptı. ‘Çok Geç Kaldın’ bir yakarış: “Zamanından sonra farkına varılanlar ardında derin izler bırakır. ‘Çok Geç Kaldın’ iyileştirilmeyi bekleyen yaranın içindekilerle kapandıktan sonra merhemine yakarışı. Bir çiçek solduktan sonra gelen özveri ve bir orman yandıktan sonra yağan yağmur: Artık ne fark eder?” Sena Şener’in ‘Çok Geç Kaldın’ klibi için Morrie ekibinin yazdığı hikayede Sena Şener bir kitap bulur, kitabın iç sayfalarında bulunan mekan ve karakter çizimlerini fark eder.

Bu kitap Sena’nın mantığı olarak simgeleşen rehber karakteri tarafından hazırlanmıştır. Kitabın içindeki karakterler Sena’nın duygularını, içinde bulunduğu mekan ise Sena’nın iç dünyasını temsil eder. Kabile Sirk ve Sahne Sanatları'nda sahneleştirilen bu hikayede, duyguları simgeleyen karakterler Sena ile yüzleşmeye hazırdır. Sena; bir portal kapıdan geçerek kalbi, mantığı ve duyguları arasında yaşayacağı yüzleşmeye adım atacaktır. Tür olarak Fantastik/Gerilim’i temel alan bu projeye özel üretilen kitaptan Sena Şener’in fanları için yeniden boyutlandırılarak üretilecek olan sınırlı sayıda kitap online olarak satışa sunulacak.

Yazının Devamını Oku