Sedat Biga

2022 estetik trendleri

20 Kasım 2022
Bu hafta estetik alanının öncü isimlerinden Özgür İnal ile yeni estetik trendleri hakkında sohbet ettik. Başarılı iş insanı estetikteki son teknoloji ve umut vadeden yeni uygulamalardan bahsetti.

Türkiye’de estetik alanının görünmez kahramanlarından birisiniz, yurtdışından getirdiğiniz son teknoloji cihazlar ile sektöre olan katkınız tartışılamaz. Peki bizi gelecekte estetik trendinde ne gibi yenilikler bekliyor?

- Türkiye estetik konusundaki teknolojik yenliklere en hızlı adapte olan ülkelerden biridir. Dünyada çıkan yenilikler Avrupa’dan bile hızlı bizde yayılmakta. Bunun sebeplerinden biri halkımızın konuya açık olması, ikincisi ise teknolojileri getiren firmaların iyi takibi.

Yakın gelecekte artık güzellik için yapılan işlemlerin acısız ve hızlı bir şekilde yapılabilmesine öne çıkıyor. Örneğin iğneli yapılan işlemlerden veya lazerler ile deri yakılarak elde edilen sonuçlar, iğnesiz ve ağrısız cihazlarla ulaşılabilir hale geliyor.

Yurtdışından binlerce turist estetik operasyonlar için Türkiye’ye geliyor. Estetik turizminde ülkemizin bu kadar önemli bir paya sahip olmasının nedeni sizce ne?

- Estetik turizminin ülkemizde çok iyi bir yere gelmesinin temel sebebi estetik sektörü çalışanlarının yoğun ve hızlı çalışmaya adapte olabilmesi ve işlem kalitelerinin yüksek olmasıdır. Tabii ki yurtdışına göre fiyat avantajı da yadsınamaz. Fiyatların uygun olması kalitenin düşük olması anlamına gelmiyor, hatta Avrupa ülkelerine göre bizim sonuçlarımız çok daha iyi. Doktorlarımızın tecrübesi ve sağlık çalışanlarının tecrübesi de çok işlem yaptıklarından daha da artmış durumda.

TÜRKİYE SAÇ KONUSUNDA BİRİNCİ

Yazının Devamını Oku

Sağlıklı ve gür saçlar için yeni bir devrim Mesointense

16 Ekim 2022
Gür ve sağlıklı saçlar, sahip olabileceğimiz en önemli aksesuarlardan biri... Hemen hemen her kadın daha güzel ve genç görünmek için parlayan ve canlı saçlara sahip olmak istiyor. Ancak çeşitli nedenler ile saç dökülmesi, yapılan yanlış uygulamalar sonucunda saçların canlılığını yitirmesi sıkça karşılaştığımız bir problem. Bu gibi durumlarda en doğru bakımı tercih etmek, ciddi saç kayıpları yaşamadan erken önlem almak oldukça önemli. Bu hafta size oldukça umut vaat eden FDA onaylı, son teknoloji ile üretilen ‘meso infinity’den bahsetmek istiyorum.

Ağrısız ve acısız

Teknolojinin hızla ilerlemesi hayatımıza her geçen gün konfor ve kolaylık sağlıyor. Güzellik sektörü de bu gelişimlerden önemli bir paya sahip oluyor. Daha önce duyduğunuz etkili fakat oldukça ağrı, acı duyulan bakım ve tedavi yöntemlerinin yerini artık meso infinity aldı. Özel formüller ile ürettiğimiz meso intense serumları ile bu son teknoloji cihazı kombine ettiğimizde saç kalitesi için en etkili bakımı elde etmiş oluyoruz.

Saç dökülmesini önleyen, yeni saç oluşumunu sağlayan ve yeni çıkan saçları güçlendiren meso intense serumları ve Türkiye’de ilk defa tarafımdan kullanılmaya başlanan meso infinity yöntemiyle dökülme problemlerine yönelik bakımlar uyguluyorum. Bu yeni nesil iğnesiz mezoterapi yöntemi, elektron ve ışın teknolojisini kullanan bir cihaz yardımıyla, aktifleştirici saç serumunu deri altına itiyor.
Kılcal damarlara nüfuz eden serum, saç köklerinin beslenmesini sağlıyor. Bu yöntem sayesinde saç kökleri sekiz kat daha iyi beslenebiliyor ve böylece uyuyan saç kökleri canlanarak, yeni saçlar üretebiliyor.

Kimlere uygulanabilir?

Meso infinity saçlarından memnun olmayan, saç kayıpları ve dökülmeleri yaşayan kadın, erkek herkese uygulanabilir. Seans sayısını ise kişiye özel belirlemek en doğru tedaviyi sağlar.

Yazının Devamını Oku

Saç dökülme problemine yeni nesil çözüm

25 Eylül 2022
Yazın bitmesi ve sonbahar aylarının gelmesiyle saç dökülme problemleri yeniden kendini göstermeye başladı. Bu; kadın-erkek hepimizin yaşadığı ve kimi zaman çözüm bulamadığımız önemli bir konu. Bu hafta, gelişen teknolojiden faydalanılarak üretilen, sizi saç kayıplarından kurtaracak alternatif bir bakımdan bahsetmek istiyorum. Türkiye’de ilk defa uygulanmaya başlanan Meso Infinity yöntemi, kişiye özel hazırlanabilen bakım seçenekleri ile tüm saç problemlerini gidermeye yardımcı çözümler yaratıyor.

Bir mevsimden diğerine geçerken saçlarımızın bu durumdan etkilenip dökülmeye başlaması normaldir. Özellikle bahar aylarında, mevsim geçişlerinde saç dökülmesinin artması beklenen bir durumdur. Biz bu sürece “mevsimsel saç dökülmesi” diyoruz.
Yaz aylarında maruz kalınan deniz tuzu, havuz suyundaki klor, güneş ışınları ve çevresel faktörler de saçlarda yıpranmaya neden olup dökülmeyi artırabilir.

MEVSİMSEL SAÇ DÖKÜLMESİ NORMAL BİR SÜREÇ Mİ?

Her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Saçı oluşturan hücreler de vücudun diğer hormonları gibi doğal bir duraklama dönemine girer ve ardından saç telleri dökülür.
Önemli olan; dökülen saçların miktarı, dökülme süresi ve tipidir. Mevsimsel saç dökülmesi herkes için olağan bir süreçtir. Dökülme süresi ise kişiden kişiye değişebilir. Bazı kişilerde 2 veya 3 hafta, bazı kişilerde 3 ay sürekli olarak saç dökülmesi görmek normal karşılanabilir.

Yazının Devamını Oku

Keratin bakımı nedir?

4 Eylül 2022
Saç bakım hizmetlerinden biri olan keratin bakım, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Ancak eksik bilgi ve yanlış uygulamalar, saçlara fayda yerine maalesef zarar veriyor. Keratin bakım adı altında yapılan yanlış uygulamalar, saçların ‘lastik gibi’ uzamasına, bir başka ifadeyle elastikiyetinin yükselmesine ve hatta kopmasına sebep olmaktadır.

Bunun sebebi ise geçmiş yıllarda ‘defrize’ adı ile bilinen ve Brezilya fönü dediğimiz düzleştirme uygulamasında kullanılan ürünlerdir. Bu ürünler kuaförlere saç bakım ürünü olarak anlatılır ama aslında gerçek bu değildir. Bu durum kimyasal ürünler üreten markaların, kuaförler üzerinde yaptıkları olumsuz yönlendirmeye çok iyi bir örnektir.


Keratin bakım mı,
Brezilya fönü mü?
Keratin bakım diye yapılan fakat gerçekte Brezilya fönü olan uygulamada kullanılan kimyasal ürünler, saç kayıplarına kadar gidebilecek zararlara sebep oluyor. Bu ürünlerde eser miktarda ‘formaldehit’ maddesi bulunması uygun görülüyor. Fakat kullanılan bu miktar, saçları düzleştirmek için yeterli olmadığı için bu kurala maalesef uyulmuyor. Saçları düzleştirmek için kullanılan ürünlerin içinde bulunan formaldehit maddesi, saçların elastikiyetinin artmasına, yanmasına ve hatta kopmasına sebep olabiliyor. Ayrıca bu ürünlerin kısa vadede belki insan sağlığına zararı olmasa bile uzun vadede zarar vermeyeceğini söyleyemeyiz.

Gerçek keratin bakım

Yazının Devamını Oku

Saçlarımız neden dökülür?

30 Temmuz 2022
Saç dökülmesi, erkeklerde olduğu kadar kadınlarda da görülen bir sorun. Estetik görünümün yanında, kişinin psikolojisini de olumsuz yönde etkileyen saç dökülmesinin çok farklı sebepleri olabilir. Bunların başında da mevsim geçişleri gelir.

Sonbahar ve ilkbahar aylarında gerçekleşen saç dökülme problemi, başlangıcından itibaren yaklaşık 2 ay sürer ve aslında saç sağlığı için faydalı kabul edilir. Çünkü saçlar, yeni çıkan tellerle kendi yapısını yeniler.



Bu dönemlerde saç dökülmesini önleyen ürünler kullanmak, sürecin fazla saç kaybı yaşanmadan çabuk atlatılmasında faydalı olacaktır.
Ancak ürün seçimi çok önemlidir. Profesyonel kuaför ürünlerinden farklı olarak eczane ürünleri dermatolojik açıdan saç derisine ve saça zararlı olabilecek kimyasallardan uzak üretilir. Bununla beraber kişiselleştirilebilir ürünlerin son zamanda öne çıkması, kullanıcılara kendi saç karakterlerine uygun ürünleri tasarlayabilme imkânı vermektedir. 

Sağlık problemlerine bağlı saç dökülmeleri

Onkoloji tedavisi gibi çok yoğun saç dökülme problemlerine sebep olan süreçler, saç bakımı konusunda çok daha özenli seçimler yapmamızı gerektirir. Bu süreç sonrasında öncelikle saç ve saç derisi sağlığı dikkate alınmalıdır.

Yazının Devamını Oku