Kahve muhabbeti

Hayat sürprizlerle dolu. Hikayeler çeşit çeşit.

Haberin Devamı

Geçen hafta İzmir’in iyi bilmediğim bir semtinin sokaklarında ilerlerken arabamdan garip sesler geldi. Hemen oradaki bir tamirhaneye çektim. Ustabaşı halledebileceğini ama bir ya da bir buçuk saat sürebileceğini söyledi. “Tamam” dedim. Karşıdaki kahveye gidip pencere kenarındaki bir masaya oturdum. Duble çay söyledim.

 

Yan masada oturan genç “Hayırdır abi?” diye lafa girdi. Aslında sen buralardan değilsin, ne iş diye soruyordu. Durumu kısaca izah ettim. On dakika sonra masada beş kişiydik. Ailesi ile sorunlu Ferdi, pazarlamacı Serkan, lastikçi Murat, torbacı Hakan…

 

Gazetecilik damarım anında kabardı. Hakan’a “Ben etrafımda kullanan birine pek rastlamadım” deyiverdim. Hakan biraz çekinerek, biraz gülerek baktı: “Bırak abi ya, herkes saklıyor biz her gün nelerle karşılaşıyoruz.” dedi. Sattığı çeşitleri tek tek saydı. Kimin ne aldığını anlattı. Her bir ilacın ne etki yarattığını izah etti. Bazılarını hiç duymamıştım şaşırdım.

 

Haberin Devamı

Ferdi “Ben tedavi görüyorum abi, iki aydır temizim.” diyerek sohbete katıldı. Ailevi sorunlarından, yaşadığı zorluklardan bahsetti.

 

Uyuşturucu meselesi “Üzeri örtülü” konulardan. Örtü arada bir kalksa da konu hakkıyla tartışılıp konuşulmuyor. Oysa mücadelenin adli boyutun ötesinde sürdürülmesi gerek.

 

Kullanım yaşı 10’lu yaşlara inmiş. Sokağın hali vahimmiş. Hele gençler arasında olay iyice raydan çıkmış. Her bir sosyoekonomik guruba hitap eden bir ürün var.

 

Arabaya bindiğimde bu konuştuklarımızı baştan aldım. Nasıl olacak bu işler diye düşündüm. Ama açıkçası kolay bir çözüm bulamadım. İçimdeki şeytanın avukatı “Gençleri bir şekilde idare etmek bekli de daha kolay” diye seslendi. Hak verdim. Biraz din, biraz futbol, biraz hap, iyi terkip!

 

Haberin Devamı

SİGARA GERÇEKTEN BIRAKILDI MI?

 

Geçen yıl şu kadar kişi sigarayı bıraktı deniyor. Hesabın ayrıntılarını bilmiyorum. Ancak sokaktaki görüntü öyle değil. Restoranlar, kafeler, geniş dış mekân alanları yaratmış durumdalar. Buralarda rahat rahat sigara içiliyor, bunun dışında resmi makamlar satılan kayıt içi paket sayısını gösteriyor. Oysa kaçak sigara olayının yüzde 20’lere ayrıca tütününde % 10 civarına ulaştığı iddia ediliyor.

 

Vergiler bu kadar yüksek olunca tablo bulanıklaşıyor. Ülkede gerçekten kaç kişinin sigara içtiğini bilmek zorlaşıyor.

 

KARINIZA KAÇ KEZ ÂŞIK OLABİLİRSİNİZ?

 

Elbette çok kez

En başlarda beklide ilk görüşte

Sabah uyandığında yüzüne bakınca

Haberin Devamı

Bazı akşamlar elinde TV kumandasıyla uyuya kaldığında

Akşam eve gelip taze çiçek kokusu alınca

Pazar sabahı kahvaltılarında

Misafirperverliğini her seferinde yine ve yeniden keşfettiğinizde

Hastalanıp mızmızlaştığınızda

İki gün önce lafı geçen üzümlü kek çayla önünüze geldiğinde

Krizlerin ortasında dimdik ve sapasağlam durduğunda

Aranızda, âşık olmak için sebep arıyorsunuz diye aklından geçirenler olabilir, ben yine de çok kez aşık olmanın büyük şans olduğunu düşünüyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları