Yarın ne olacağımız belli değil

‘Evlilik delisi kadın’ klişesi ortadan kalkacak,  ‘ıssız adam’lar azalarak bitecek. Pat diye evlenmeler, cort diye ayrılmalar artacak. Çünkü malum; ölümlü dünya...

Haberin Devamı

EVİM ÇOK GÜVENLİ, İSTERSEN BANA GEÇELİM

Artık flörtleşirken konuştuğumuz konular değişmeye başladı. Eskiden, ‘makarna-şarap-DVD erkekleri’ vardı. Konu, sen nasıl olduğunu anlamadan adamın yaptığı makarnalara gelirdi. Yahu beş dakika kaynar suda pişirdiğin hamur için neyin havası bu! Mantı açan kadının hakkı, Brad Pitt’i eve kapatmak o zaman. Şimdi adamların kendilerini övme durumu ‘Evim çok güvenli’ üzerine kurulu: Binasının depreme dayanıklılık belgesinden tut, “Bizim semtte bomba patlamaz, sen bana gel, evde bize yetecek kadar şarap var zaten. Biraz dişimizi sıkarsak OHAL bitene kadar evden çıkmayız. Hem apartmanımızda bir tane bile FETÖ’cü yok. Bütün gün haber kanallarını izler, Twitter’dan gündem takip edip ülkenin gidişatını konuşabiliriz”...  O naz-niyaz dönemi de bitti. Her gün bir bomba patlayınca ölümlü dünya deyip kimden hoşlanıyorsan açık açık derdini söylüyorsun. Ahmet Kaya şarkılarının Pelinsu ve Berkcan’a uyarlanmış hali yani.

Haberin Devamı

YENİ NESİL PROTEİN TOZLARIYLA GÜMBÜR GÜMBÜR GELDİ

Şu ‘evlilik delisi kadın’ klişesi de ortadan kalkıyor. Etrafımda şu an -tam tersi- ‘evlensem iyi olacak adamları’nı çok görmeye başladım. ‘Kaybedenler Kulübü’, ‘Issız Adam’ erkekleri azalarak bitti çok şükür. Öf bir ara neydi ya öyle, kokuş kokuş adamlar, ‘Ben buyum kızım’ diye yediler ömrümüzü. Yaşlanınca bira göbeği diye bir gerçekle yüzleştiler tabii. Yeni nesil de protein tozlarıyla gümbür gümbür geldi. Ee elin kızı salak mı; bir tarafta karın kası yapmış yağız delikanlı, diğer tarafta ekmek hamuruna benzediği halde, ‘Bağlanamıyorum’ diye ağlayan, gereksiz acı yüklü adam. Ya sen bağlanma zaten, Allah aşkına bağlanma! Artık kadınlar, beraber spor salonuna gidip aynı diyeti yaptıkları, sabahları beraber detoks suyu içtikleri adamları seviyor.

“ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA... HİÇ ÇEKEMEM DOĞRUSU!”

“Dört senedir birlikteyiz”, “Yedi senedir nişanlıyız” insanları da azaldı. Pat diye evlenmeler bence bu sene patlayacak. Ben bunu yine gündeme bağlıyorum. “Yarın ne olacağı belli değil, varsın kirada oturalım, düğünü Çırağan’da yapmayalım ama hep birlikte olalım” romantizmine büründük. Aynı şekilde tahammül denilen şey de azalıyor tabii. Ayrılıklar artık daha kolay, “Eee ben bunu çekmek için mi yaşıyorum be!” diye kestirip atılacak.

Yazarın Tüm Yazıları