Op. Dr. Cahit Vural

Kolajen ip askı

18 Eylül 2022
Dünya ve teknoloji her geçen gün değişiyor, gelişiyor. Güzellik algısı da bu değişimde önemli bir yer teşkil ediyor.

Fondöten sürülmemiş, kusursuz, gergin ve parlak bir cilt en önemli güzellik unsurlarından biri haline geldi. Defilelerde bile ünlü modellerin bu görünümü sıkça karşımıza çıkıyor, dünya artık doğal olana evriliyor. Bu doğal güzelliği sağlamak ve korumak için artık yeni estetik uygulamalar mevcut. Bu hafta kolajen ip askıdan bahsetmek istiyorum...

Nedir?

Günümüzde sıkça duyduğumuz kelimelerden biri kolajen. Eczanede bulunan vitaminler, şuruplar veya toz şeklinde satılan takviyeleri ile birçok kişi kolajen kullanmaya başladı. Kullandığımız tüm ürünlerde özellikle kolajen içeriğine dikkat etmeye başladık. Neden mi?
Vücudumuzda en çok bulunan proteinlerden biri olan kolajen, cildimizin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Vücudumuz kolajeni genç yaşlarda sık üretirken, yaşın ilerlemesi, sağlıksız beslenme, sigara ve stres gibi olumsuz durumlar nedeniyle zaman içinde daha az üretmeye başlar.
Bu nedenle özellikle yaşlanma belirtilerinin azaltılmasına destek olmak için vücudun kolajen üretimini artıracak takviyeler gerekebilir.

Yazının Devamını Oku

MOMMY MAKE OVER

4 Eylül 2022
Şüphesiz ki doğum hayattaki en kutsal ve kıymetli mucizelerden biri. Ancak hamilelik döneminde vücutta pek çok değişiklik meydana geliyor.

Kadınları en çok etkileyen değişikliklerin başında aldıkları ve daha sonra geri veremedikleri fazla kilolar var. Hamilelik sonrası değişen hormon, psikoloji ve dış görünüş nedeni ile pek çok kadın depresyona girebiliyor.
Annenin sağlıksız bir psikolojiye sahip olması, bebeği ile olan ilişkisine de yansıyabiliyor. Bu nedenle bu gibi dönemlerde çok hassas davranılmalı ve anneler göz ardı edilmemelidir. Doğumdan en az 12 ay geçtikten sonra fazla kilolarından diyet ve spora rağmen kurtulamayan, vücudundaki deformasyondan rahatsız olan kişilere mommy make over dediğimiz kombine operasyonlar uygulanabilir.


Mommy make over’da hangi işlemler uygulanır?
Her kadının vücut yapısı farklı olduğu gibi, doğum sonrası her annenin vücudunda oluşabilecek deformasyonlar ve değişimler de birbirinden farklı olmaktadır. Bu sebeple yapılacak olan işlemler kişiye özel olarak planlanır.

Yazının Devamını Oku

Fit face ile kalıcı gençlik

21 Ağustos 2022
Son dönemde genç kalmak için, spor yapmak ve sağlıklı beslenmek hayatımızın temel taşlarından biri haline geldi.

Genç, güzel ve sağlıklı kalabilmenin yollarının temelde buradan geçtiğini artık hepimiz biliyoruz. Bu alışkanlıklarımızı destekleyen, yüzümüzün ve vücudumuzun içten dışa, sağlıklı, genç ve güzel kalmasını sağlayan ve iyi sonuçlar elde ettiğimiz mezoterapi ve IV terapiler gibi başkaca yöntemler de var. Ancak bazen çevresel koşullar, yaş, doğum, stres, hastalıklar, aşırı kilo kaybı, beslenme alışkanlıkları gibi nedenlerden dolayı yüzde aşırı deformasyonlar meydana gelebiliyor. Tam da bu noktada artık elimizde çok güçlü bir çözümünüz var. Fit face yöntemi ile kalıcı gençlik mümkün.

Fit face nedir?

Fit face yüzün endoskopik kamera yöntemiyle gençleştirilmesi ve yüze yeni bir şekil verilmesi işlemidir. Yüzün tekrardan gençlik yıllarında olduğu gibi daha canlı ve daha taze hale döndürülmesinin cerrahi alternatifidir.

 Nasıl yapılır?

Saçlı deri içinden yaklaşık 4.5-5 santimetrelik bir kesiyle, yüzde birçok noktaya ulaşma imkanı sağlanıyor. Hem çene hattı hem çene hem ağız çevresi hem de alın ve kaş bölgesini gençleştirmek mümkün oluyor. Yaklaşık 2.5-3 saat bazense 3.5 saate kadar süren bir cerrahi müdahaledir.

Yazının Devamını Oku

Feminen yüz hatları için özel operasyon

7 Ağustos 2022
Face feminization yani yüz feminizasyonunun temel amacı erkeksi yüz hatlarına sahip bireylerin yüz hatlarını daha yumuşak ve feminen hale getirmektir.

Cinsiyet değiştirmek isteyenlerin yanı sıra pek çok kadının da talep ettiği işlemlerden oluşan bir kombine ameliyattır. Bu operasyon, bireyin yaşına, hormon tedavi süresine, uyruğuna, beklentisine ve de tercihine göre belirlenir.

Yüzü maskülen gösteren özellikler

∆ Geniş, sırt kısmı hafif ve eğrili olan burun
∆ Kalın, düz ve göze yakın kaşlar
∆ Göz çukurlarının üst kenarında “kaş sırtı” olarak adlandırılan çıkıntılar

Yazının Devamını Oku

Yazın estetik ameliyat olunur mu?

24 Temmuz 2022
Yaz mevsiminde, kışa göre yaşam alışkanlıklarımız değiştiği için daha çok estetiğe ihtiyaç duyduğumuz bir döneme girmiş oluyoruz. Daha çok sosyalleşiyoruz, bizi kat kat kapatan kalın giysiler yerine vücut hatlarımızı ortaya çıkaran ince giysileri seçiyoruz, denize giriyoruz ve genel anlamda daha görünür hale geliyoruz. Bu gibi nedenlerle elbette daha da güzelleşmek istiyoruz.

Pek çok kadın ve erkek yüz estetiğinden vücut şekillendirme yöntemlerine, meme operasyonlarından botoksa kadar birçok farklı estetik uygulamaya başvuruyor. Ancak yaz öncesinde ameliyata fırsat bulamayanlar, istedikleri operasyonları yaptırmak için “Yaz sıcakları dezavantaj oluşturur mu?” endişesi taşıyor.
“Yazın estetik operasyon yapılmaz” görüşü, sadece bir şehir efsanesi. Biz cerrahlar olarak her mevsim ameliyat yapmaktayız. Yaz ayları, özellikle kışın yoğun tempoda çalışan, eğitim hayatı devam eden kişiler için çok daha avantajlı bir dönem sayılır. Yurtdışındaki hastalarımız da ameliyat olmak için genellikle yaz aylarını tercih ediyor. Burada önemli noktalardan biri; ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler...

Rinoplasti
Ameliyat sonrası 1 ay süreyle tatil planı önermiyoruz. Çünkü ilk 1 ayda havuz nedeniyle enfeksiyon yaşama riski oluşabilir.

Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı yüksek koruma faktörlü kremler kullanılmasını, ilk 6 hafta buruna zarar vermemesi için gözlük yerine şapka takılmasını ve sıcak ortamlarda çok uzun süre kalınmamasını öneriyoruz. Yüz bölgesine uygulanan botoks, dolgu, yüz germe işlemlerinde ise hiçbir engel bulunmuyor.

Yazının Devamını Oku

Microfat Grafting Tekniği İle Popo Büyütme

12 Ekim 2019
Popo estetiğinde en sık karşılaşılan sorun nedir?

Popo artık hem kadın hem de erkeklerin ortak sorunu haline geldi. Popo şeklini beğenmeyen hastaların çoğunda ana sorun popoda hacim kaybı olması ve sarkık durması. Dümdüz bir popo son derece sevimsiz ve insanları mutsuz eden bir estetik sorun oldu. Kadınlar fazla ifade etmeseler de erkeksi vücut şeklinin değişilmez bir parçası olarak popo güzelliğinin önemli olduğunu düşünüyorlar. Hatta kadınlar da en az erkekler kadar popo estetiğine dikkat ediyor diyebiliriz. Hal böyle olunca erkeklerde en az kadınlar kadar kapımızı çalar oldu. Özetleyecek olursak; artık erkeklerde de kadınlarda da sarkık ve sönük popo ciddi bir estetik kaygı ve güzelliği etkileyen bir unsur olarak kabul ediliyor.

Ameliyat ile düzeltmek mümkün mü?

Elbette, birçok ameliyat tekniği var. Popo protezleri ile hacim kazandırarak sarkıklık belli ölçülerde tedavi edilebiliyor. Yaklaşık 3 yıl kalıcı dolgu işlemleri ile son derece başarılı sonuçlar elde etmek mümkün. En güncel ve başarılı teknik ise “microfat grafting” ile popo büyütme. Yeni nesil yağ enjeksiyonu ile kalıcılığı fazla ve tamamen doğal dolgun popolara kavuşmak mümkün.

Microfat grafting nedir?

Yeni nesil yağ enjeksiyonu diyebiliriz kabaca. Vücuttan alınan yağ hücrelerinin belli işlemlerden geçirilerek tekrar vücuda enjekte edilmesidir. Klasik yağ enjeksiyonundan farkı, yağ hücrelerinin küçük parçacıklar halinde vücuttan alınması ve işlemden geçirilerek kalibrasyonunun ayarlanmasıdır. Kalıcılığın arttığı ve tamamen doğal bir görünüme kavuşturulduğu en güncel yaklaşım olarak özetleyebiliriz.

Herkes için uygun mu?

Aslında istenmeyen bölgelerdeki yağları alıp popoyu güzelleştiriyoruz. Küçük 0.5 cm’lik deliklerden girip, yağ hücrelerini özel bir teknikle çekiyoruz sonra popoya enjekte ediyoruz. Hastalarımızı hastanede yatırmıyoruz, aynı gün içinde taburcu ediyoruz. 3 hafta süre ile bir korse kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bize toplamda 2 litre yağ, sarkık olmayan ve dolgun popo yapabilmemiz için yeterli.

Yazının Devamını Oku

Hollywood Yıldızlarının Estetiği: Balık Ağı Estetiği

11 Ekim 2019
Balık ağı estetiği, gündelik yaşamı etkilemeden daha genç ve daha canlı bir yüze kavuşturmak için tasarlanmış yeni bir yöntemdir. Yüzümüz yaşlanmanın ilk belirtilerinin göründüğü alandır. Bu belirtileri biraz yavaşlatmak ve tersine çevirmek bu yöntemle ameliyatsız olarak mümkün olabiliyor. İşinizden geri kalmadan, tatil planlarınızı ertelemeden, sadece 15 dakika ayırarak yepyeni bir yüze kavuşabilirsiniz.

Cerrahi öncesi son durak

Birçok noktada insanların tercih ettikleri bir uygulama olmaya aday olan bu yöntemin etkisinin tamamen oturması için aylarca beklemeye gerek kalmıyor. İşlem sonrası sonucu aynaya bakınca direk görebiliyorsunuz. Etkisi 12-18 aya kadar sürebiliyor.

Balık ağı estetiği kimlere uygulanabilir?

Balık ağı estetiği, kanca şeklinde bir iğnenin içinde sarmal dolanmış olan bir doku tutucu, sentetik materyalden oluşuyor. Temel felsefesi uygulandığı alanda dokuyu tutarak yukarı doğru asması ve bunu yaparken destek dokuya yapışarak iyi bir tutucu görevi görmesi ile oluyor. Yüzünde sarkma ve kırışıklık gibi şikayetleri olan birçok kişide rahatlıkla uygulanabilir.

Nasıl uygulanıyor?

Balık ağı estetiği, tamamen ayakta tedavi uygulamaları içinde yer almaktadır. Bireyler bu işlem için öğle arasında misafir olup, öğleden sonra da iş yerlerine dönüyorlar. İşlem ameliyathane şartları ve derin anestezi gerektirmemektedir. Topikal ya da lokal anestezi ile uygulanır.

Yan etkisi olmayan ve vücut tarafından tümüyle eritilebilir cerrahi ameliyat ipinin, cilt içine yerleştirilmesi sonucunda; ip cilt altında hem dokuyu kaldıran bir dayanak vazifesi görür hem de kollajen ve diğer bağ dokusu elemanlarını uyararak, ciltte gençleşme ve yenilenme sürecini meydana getirir.

Hastaların duydukları ağrı sadece iğne batması kadar olduğu için öncesinde sürülen kremler ile ağrı duymalarını engelliyor. İşlem herhangi bir anestezi uygulamamıza gerek kalmaksızın yapılabilmektedir.

Yazının Devamını Oku