2023’te önceliğiniz kendiniz olsun

Ve böylece bir yıl daha uçup gitti. Tüm yeni planlarınızın arasında kendinize öncelik verip, özen göstermeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Her yıl estetik operasyonların sayısı hızla artsa da, estetikte trend kavramı giderek yok oluyor. Estetik dokunuşlar kişiye özel planlanıyor. Artık tek tip güzelliğin yerini özgün güzellik aldı. Çünkü kimse kimseye benzemek istemiyor ve yaşının en iyisi olmak istiyor. Genç ve güzel kalmak, her zaman söylediğim gibi önce içeriden başlıyor. Yaşam biçimimiz, alışkanlıklarımız tüm görüntümüzü etkiliyor.

2023’te önceliğiniz kendiniz olsun

Glutatyon nedir?

Glutatyon bağışıklık sistemini destekleyen bir antioksidandır. Glutatyonu vücudumuz kendiliğinden üretir, ancak yaşlanma, sigara ve alkol kullanımı, çevre kirliliği ve bazı ilaçların uzun süreli kullanımı sonucunda glutatyon üretimi zaman geçtikçe azalır.
Glutatyon eksikliğinde kronik yorgunluk, sağlıksız ve cansız cilt görünümü, kas ve eklemlerde güç kaybı ve en önemlisi bağışıklık sistemi fonksiyonlarında yavaşlamalar görülür. Bu durumlarda Glutatyonun dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Nasıl uygulanır?

Glutatyon ağızdan ya da IV yani damar yolu ile alınabilir. IV/Damar yolu ile uygulamada flakon içindeki glutatyon serum olarak kişiye verilir. Her seans yaklaşık 10-15 dakika sürmektedir. IV/Damar yolu ile glutatyon en az 5 seans uygulanır.

IV/Damar yolu ile uygulanan glutatyon:

◊ Vücuttaki oksidatif stres azaltır, bağışıklık sistemini destekler.
◊ Cildin yenilenmesini ve canlanmasını destekler.
◊ Kas sistemini destekler.
Günümüzde glutatyon eksikliği damardan glutatyon tedavisi alınarak tamamlanabilir.

Glutatyon üretimini tetikleyen gıdalar

İçeriğinde glutatyon bulunan besinlerin yanı sıra glutatyon üretimini tetikleyen gıdaları da tüketmek oldukça yarar sağlayacaktır. Bu besinler arasında en çok şunlar tüketilebilir;
◊ Soğan
◊ Sarımsak
◊ Lahana
◊ Maydanoz
◊ Pancar
◊ Zerdeçal

İçeriğinde glutatyon bulunan gıdalar

Yaş alma, sağlıksız beslenme, sigara ve alkol kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak vücudunuzdaki glutatyon seviyesi azalmaya başlıyor ve mutlaka takviye edilmesi gerekiyor. Glutatyonu artırmak için elbette ki beslenmemiz önemli ve bu antioksidanı içeriğinde bulunduran besinler mevcut.
◊ Ispanak
◊ Bamya
◊ Karnabahar
◊ Avokado
◊ Havuç
◊ Turunçgiller
◊ Kabak
◊ Muz
◊ Ceviz
◊ Elma

Yazarın Tüm Yazıları