Antalya işte şimdi dünya kenti oldu

Bu yaz Antalya sahilleri bir başka güzel olacak.

Haberin Devamı

Zaten turizmde rekor kırması bekleniyor. Bir de üstüne Konyaaltı ‘na kazandırılan Sahil Antalya Yaşam Parkı Antalya merkezini de cazibe merkezi yapacak. Konyaaltı deyip geçmeyelim. Zira burası sadece Antalya’nın hatta Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı uzun ve büyük plajlarından birisi. Tam 7 km uzunluğunda bir kent plajı. İşte bu özelliği onu çok ama çok değerli kılıyor. Düşünsenize Türkiye ‘nin Copacabana’sı diyebileceğimiz upuzun bir sahil şeridi den söz ediyorum. Bir yanda şahane ötesi, tüm görkem ve heyetiyle göğe yükselen yemyeşil Toroslar, diğer yanda alabildiğine mavi hatta masmavi Akdeniz’in eşsiz suları. Gerçekten memleketimizin turizm lokomotifi olmayı fazlasıyla hak ediyor ,güzeller güzeli Antalya’mız.

SAHİL ANTALYA YAŞAM PARKI’NA 10 PUAN!

Haberin Devamı

Dediğim gibi dünyanın en gözde ve kusursuz plajlarından Konyaaltı Sahili, yenilenen plajları ve sahil yolları ile Akdeniz çeperinin en çağdaş, en kıymetli ve özgün lokasyonları arasındaki yerini aldı diyebilirim. Türkiye turizminin kalbinin attığı Antalya, bu anlamda açık alanları, organizasyonları, yeme-içme mekanları, plajları ile birlikte tam anlamıyla ‘artık’ bir marka kent olmuş durumda. Son derece gurur verici. Mekan Müze Kavşağı-Varyant’tan başlayıp, Boğaçayı’na kadar uzanmış durumda. Bu da yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana tekabül ediyor. 7 kilometrelik sahilinin her bir metre karesinde denize girebiliyorsunuz. Zira bu alan içinde tam 33 plajı da yer almakta. Ve mavi bayraklı. Kent içinde dünyanın hangi kentinde bu derece uzun bir plaj var ki. Bir düşünün! turizmin başkenti Antalya’da, sahil yaşamının en güzel örneğini sunuyor.

ŞAHANE BİR TURİZM HAREKETİ

Sahil Antalya Yaşam Parkı’ndaki sahil boyunca yaya ve bisiklet yolları, basketbol sahaları, tenis kortları, açık alan spor aletleri, kaykay-paten parkı ile sağlıklı yaşam alanları bulunmakta. Ayrıca çocuk oyun alanları, köpek parkı, 350 kişilik amfi tiyatrosu, 10 bin kişilik konser alanı, oturma alanları, 55 yiyecek-içecek ve alışveriş alanı, 33 adet plajı ile 06:00 ve 02:00 saatleri arasında tatilciler ve kent insanına hizmet verecek. Ve esas önemli hadise şu; Konyaaltı’nda kişi başına düşen 0,48 metrekare yeşil alan Sahil Antalya projesi ile 1,16 metrekareye çıkarıldı. Son derece önemli bir turizm hareketi.

Haberin Devamı

1 MAYIS’TA RUS BAYRAMI KUTLANACAK

Kentin sosyal yaşamına damga vurması açısından tüm Türkiye ‘ye ve özellikle kıyı il ve ilçelerimize örnek teşkil ediyor burası. Zira türü festival ve konserlere de ev sahipliği yapacak. 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşan bayramlardan. Bir de Rusya ‘da bayram olarak kutlanan 1 Mayıs da bu alan tam bir karnaval alanına dönecek. Sadece Rus turistin 15 milyar dolar kazandırdığı düşünülürse bu bayram kutlama fikri son derece akıllıca tabii. Önümüzdeki günlerde çocuk festivallerinden, jazz blues festivaline, okçuluk şampiyonasından sokak lezzetleri festivaline kadar pek çok programa ev sahipliği yapacağını da söylemeliyim. Kentleri vizyonu ülkelerin vizyonlarını da etkiler ve tetikler. Antalya bu anlamda Türkiye’mizin en önemli kenti ve bu yatırımla Avrupa ve Amerika ‘da gıpta ile baktığımız kimi kentlere boy ölçüşebilecek durumda. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, Alkoçlar ve Tursetalya Grubu’na ortaya koydukları vizyondan dolayı teşekkür etmek gerekiyor. Bu arada uluslararası akademisyenlerden oluşan jürinin; ‘Uluslararası İdeal Kent Ödülleri 22018’ödüllerindirildiğini belirtmeliyim. Teşekkürler Antalya.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları