Mehmet Üstündağ

Nusret’ten Remos’a 40 bin dolarlık saat

26 Ocak 2024
Nusret Gökçe, yeni restoranı Kalimera’nın açılışında ücret almadan sahneye çıkan Yunan starı Antonis Remos’a, Patek Philippe marka saat hediye etti.

Ünlü şef Nusret Gökçe, yeni restoranı Kalimera’nın açılışını Yunan sanatçı Antonis Remos ile birlikte gerçekleştirmişti. Nişantaşı’ndaki Park Hyatt Hotel Maçka Palas içinde bir Yunan restoranı olarak konumlanan Kalimera’nın açılışına İstanbul’un önde gelen isimleri yoğun katılım göstermişti. Açılış gecesinde Remos, yakın dostu Nusret Gökçe’ye jest yaparak, konserden ücret almamıştı.



Aldığım duyumlara göre Nusret Gökçe, Remos’un jestinin altında kalmamış ve büyük bir sürpriz hazırlamış. Gökçe, ünlü sanatçıya Patek Philippe marka bir saat hediye etmiş.
Patek Philippe, dünyanın en prestijli saat markalarından biri olarak biliniyor. Seçilen modelin ise 40 bin dolar değerinde olduğu söyleniyor. Bu büyük jest, Nusret Gökçe ve Antonis Remos arasındaki dostluğun bir göstergesi elbette ama gerçekten güzel bir hareket olmuş!

‘Rachmaninoff’un Kraliçesi’ İstanbul’da

Yazının Devamını Oku

Theo dünyaya geldi!

24 Ocak 2024
Sevgilisi Sinan Mansuroğlu ile birlikte Paris’te yaşayan Katia Hakko, anne oldu! İlk bebeklerini kucaklarına alan çift, doğuma kadar cinsiyetini öğrenmedikleri oğullarına Theo adını verdi.

Aralık sonu cemiyetin ünlü ismi Katia Hakko’nun bebek beklediğini ilk ben yazmıştım hatırlarsanız. Annesi Bettina Machler, Noel’de bir paylaşım yapmış, tüm ailesinin annesinin evinde İsviçre’de toplandığını yazmış, sadece Katia’nın ‘tatlı bir mazeret’ nedeniyle gelemediğini söylemişti. Bu mazereti araştırınca, uzun zamandır birlikte olduğu Sinan Mansuroğlu ile birlikte Paris’te yaşayan Katia Hakko’nun hamile olduğunu öğrenmiştim.

Kaynaklarım bana, ünlü ismin altı aylık hamile olduğunu söylemişlerdi. Ancak yanılmışlar belli ki, çünkü Hakko geçtiğimiz günlerde bebeğini kucağına aldı. Bebeğinin cinsiyetini doğuma kadar öğrenmek istemeyen çiftin oğlu olmuş. Adını da Theo koymuşlar.

Bettina Machler, bu mutlu gününde kızı Katia Hakko’yu yalnız bırakmadı tabii ki! Küçük kızı Pia ve oğlu Can Hakko ile birlikte Paris’e giden Machler, üçüncü torunu Theo’nun doğumunda hazır bulundu. Bettina Machler, sosyal medya hesabından Paris’ten paylaşım yaparak, kızı Pia ve oğlu Can Hakko ile karelerini yayınladı. Bebeğe dair bir şey yazmadı ama yakın dostları bu mutlu habere kayıtsız kalmayarak, altına tebriklerini ilettiler.


Bettina Machler - Pia Hakko Yeşil

Aile arasında nişanlandılar

Cemiyetin ünlü çifti Burcu Erçil ve Mehmet Yayla, yılbaşında aile arasında yapılan küçük bir törenle nişanlandı. Geçtiğimiz yazdan beri birlikte olan çift, evlilik yolunda ilk adımı atarken, yanlarında anne-babaları da vardı.

Yazının Devamını Oku

Kütüphane’de saldırı!

22 Ocak 2024
Yasemin Sadıkoğlu, Etiler’in gözde gece kulübü Kütüphane’de kimliği belirsiz bir kadının saldırısına uğradı. Saçları koparılan Sadıkoğlu, karakola giderek mekândan ve işletme yetkililerinden şikâyetçi oldu!

Cemiyetin tanınmış ismi Yasemin Sadıkoğlu, Etiler’deki Kütüphane isimli gece kulübünde kimliği belirsiz bir kadının saldırısına uğradı. Barda Sadıkoğlu’nun yanına gelen kadın, birden onu itip darp etmeye başladı. Sadıkoğlu saçlarının kökünden koparıldığını fark edip hakkını aramak istedi. Mekân yetkililerinin de olaya müdahil olmasıyla Sadıkoğlu ve arkadaşları mekâna hemen polis ve avukatlarını çağırırken Sadıkoğlu, soluğu karakolda aldı.

Seyrantepe Hamidiye Etfal Hastanesi’nden darp raporu olan Yasemin Sadıkoğlu’nun kafasında üç yerde saç kaybı ve ödem tespit edildi. Etiler Karakolu’na giderek hem mekândan hem de işletme yetkililerinden şikâyetçi olan Sadıkoğlu, kendisine saldıran kadının da bulunmasını istedi.

Geçmiş olsun demek için aradığım Sadıkoğlu, haklı olarak çok üzgündü. Darp edildiği sırada işletme yetkililerinin güvenliği sağlamadığını söyleyen Sadıkoğlu şunları anlattı:

“Erken saatte Bebek’te balıkçıya gitmiştim. Yemek sonrasında kuzenim ve arkadaşlarımız geldi, erken doğumgünü kutladık, kısa süreliğine mekâna biz de uğradık, barda bir şeyler içiyorduk.

Arkadaşım dışarıda telefonda konuşmaya giderken, ‘yerimi tutar mısın’ dedi.

Onun yerine sahip çıkmaya çalışırken, kadının biri beni alttan alttan itmeye başladı.

Ne oluyor diye dönmeye ve kendisini uyarmaya çalışırken, birden saçlarıma yapıştı! Saçlarımı kurtarmaya çalışırken eğildim, kafamı uzun süre bırakmadı, kadının muhtemelen alkol etkisi altında olduğu konuşuldu, herkes ‘sana nasıl bunu yapar’ diye ellerime tutam tutam saç verince saçlarımın ciddi bir kısmını yerde gördüm, çok öfkelendim, mağdur edilen ben olmama rağmen hakkımı aramak isteyince mekân çalışanları bana müdahale ederek engel oldu.

Yazının Devamını Oku

‘Altın Vize’ cazip geldi!

19 Ocak 2024
Vize kuyruklarından ve ‘ret yeme’ korkusundan bıkanlar Yunanistan’dan ev alarak Golden Visa’ya başvuruyor. En son Burcu Biricik, Sarp Apak ve Cem Karcı da bu adımı attı...

AB ülkelerine seyahat kolaylığı sağlayan ‘Altın Vize’, yani Golden Visa uygulaması ünlü isimleri de cezbediyor!

Geçtiğimiz günlerde oyuncular Burcu Biricik ve eşi Emre Yetkin, Sarp Apak ve eşi Bengisu Apak ile yönetmen arkadaşları Cem Karcı da Yunanistan’dan ev alarak Golden Visa’ya başvurdu. Bu yatırımı tercih etme nedenlerini de öğrendim. Uzun vize bekleme süreleri, başvurularının keyfe keder iptal edilmesi ve 80 Euro’luk ücrete rağmen çok kısa süreli vizelerin verilmesi yıldırmış belli ki!

Geçtiğimiz yıl basına yansımıştı, hatırlarsanız... Volkan Konak ve Onur Akın Almanya’dan, Hande Yener ABD’den vize alamadıkları için buradaki konserlerini iptal etmek zorunda kalmıştı. Hatta Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nde oyunu olan Başak Daşman da vize sorunu yüzünden Almanya’da sahneye çıkamamıştı! Liste uzayıp gidiyor... Bu nedenle de yatırım imkânı olanlar, artık ‘komşu’da ev alarak vize sorununu aşmaya çalışıyor! Bu köşenin düzenli takipçileri bilir; daha önce de Zeynep Bastık ve Demet Özdemir bu yola başvurmuştu.

En düşük yatırım eşiği Yunanistan’da

Ben de şu Golden Visa nedir, şartları neler diye merak ettim ve bu işin uzmanı Deniz Sevgür Siourounis’a telefon açtım. Deniz Hanım, Atina’da avukat eşi Nikolaos Siourounis ile birlikte ‘77A Real Estate’ adında bir emlak ofisi ve hukuk firması işletiyor.

Yazının Devamını Oku

Şampiyona özel ödül

17 Ocak 2024
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu 2023 Gala Gecesi, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı ev sahipliğinde Zorlu PSM’de gerçekleştirildi.

2023 sezonunda ralli, pist, offroad, baja, karting, drift, tırmanma ve klasik otomobil şampiyonalarında dereceye giren sporcu ve takımların ödüllerine kavuştuğu törene, spor, iş ve cemiyet hayatından birçok isim katıldı.

Genç karting şampiyonu Ayşe Çebi de ödülünü, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Halit Yerebakan’ın elinden aldı. Çebi, gecenin sonunda şampiyon rallici Burcu Çetinkaya ile poz verdi.

 Palandöken’de sağlıklı yaşam buluşması

Polat Palandöken’de, iyi yaşam platformları Live to Bloom ve MÄMÄCEY’in ortak küratörlüğünde, Wings ana sponsorluğunda düzenlenen MÄMÄBLOOM etkinliği gerçekleşti. Etkinlik 2024 Michelin Genç Şef ödülü sahibi Ulaş Durmaz’ın hazırladığı vegan ve glütensiz öğlen yemeği ile başladı. Ardından, bütünsel beslenme ve sağlık koçu Egemen Erden ile MÄMÄCEY’in kurucusu bütünsel beslenme ve sağlık koçu, Chopra Ayurveda eğitmeni Ceylan Sel Sohtorik ve Live to Bloom’un kurucusu Ceren Ceylan Ertaç moderatörlüğünde bir sohbet gerçekleşti.


Yazının Devamını Oku

300 dairelik miras kavgası!

15 Ocak 2024
Merhum iş insanı Süleyman Toplusoy’un eşi İpek Toplusoy ve büyük kızı Serra Toplusoy, Turgut Toplusoy’la aile arazisi nedeniyle mahkemelik oldu.

 

Eşini iki yıl önce kaybeden İpek Toplusoy, bir süredir küçük kızının tedavisi nedeniyle zor günler geçiriyor. Önceki gün Serra Toplusoy’la konuştum ve amcası Turgut Toplusoy’un aileye ait arazi için, kendilerine haber vermeden Elit İnşaat ile el sıkıştığını anlattı. Tahminlerine göre Çekmeköy’deki araziye 300 dairelik lüks konut yapılacak. Mirasçılar da araziyi satmak yerine, konutlardan pay sahibi olmayı tercih ettiklerini söylediklerinde olaylar çirkin bir noktaya gelmiş!



Turgut Toplusoy, mirasçıları tehdit ederek, “Satmazsanız üç kuruşa mahkeme yoluyla satın alırım” diyerek, izale-i şuyu davası açmış. Mirasçıların Roman Mağazaları’nda da hisseleri var doğal olarak. Serra Toplusoy, amcasının onları da çok düşük rakamlara satın almak istediğini, hatta şirketin zarar ettiğini öne sürerek 4 yıldır kâr açıklamadığını da söyledi. Fakat belgelerin onu yalanlandığını, 2022’de Roman’ın 30 milyondan fazla kâr ettiğini anlattı. Şimdilik izale-i şuyu davası, arabulucuda... Ortada, 59 yaşındaki babalarını ansızın kaybetmiş üç kardeş ve kızının hastalığıyla zor günler geçiren acılı bir eş var... Turgut Toplusoy’daki bu neyin hırsı acaba?

Yeni dizisi Hollywood’u aratmıyor

Yazının Devamını Oku

100. Yıl konserinde genç sanatçılar büyüledi

12 Ocak 2024
ÇEV Sanat’ın Genç Sanatçıları ve 21’inci yüzyılın en önemli keman virtüözü Maxim Vengerov’un birlikte sahne aldıkları, yeni yılın ve “Cumhuriyet’in 100. Yılı”nın ilk konseri Zorlu PSM’de gerçekleşti.

Konser, ÇEV Sanat’ın mezunlarından, Berklee College of Music’te akademisyen Prof. Utar Artun’un ÇEV Sanat’ın kuruluşunun 15. Yılı ve Cumhuriyet’in 100. yılı için bestelediği, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden esinlenerek yazdığı “Umut Işığı” adlı eserle başladı.

Eseri genç sanatçılar Arya Su Gülenç, Melis Sağlam icra etti ve ÇEV Sanat Oda Orkestrası’nı vakfın genç sanatçılarından Kerem Tunçer yönetti. Bade Daştan, Maxim Vengerov’la Bach’ın İkili Keman Konçertosu’nu seslendirdi. Sofiko Tchumbridze, Vivaldi’nin “Kış” adlı eserini icra etti.

Konserin sonunda Genç Sanatçılar Deniz Şensoy, Bade Daştan ve Sofiko Tchumbridze, Maxim Vengerov ile Vivaldi’nin Dörtlü Keman Konçertosu’nu seslendirdi. ÇEV Sanat Oda Orkestrası’nı ise ünlü Maestro İbrahim Yazıcı yönetti.

ONUR KONUĞU MAESTRO GILBERT VARGA

Ceyda Düvenci’nin sunumunu gönüllü olarak üstlendiği gecede, konseri organize eden ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri, “Genç Yetenekler” projesinin sürdürülebilir olmasının önemini ve kurum ve kuruluşların desteğini beklediklerini belirtti.


Yazının Devamını Oku

Annesinin köyünde!

10 Ocak 2024
İş ve cemiyet dünyasının ünlü ismi Ayşe Boyner, geçtiğimiz günlerde annesi Bilgün Sazak’ın köyünü ziyaret etti.

Eskişehir’in Mihalıççık İlçesi’nin Sazak Köyü’nden olan aile, köklerine geri dönüş yaptı.

Kuzeni Ayşegül Sazak’ın eşlik ettiği gezide, eski köy evlerini gezen ve fotoğraflayan Ayşe Boyner, bol bol doğa gezisi de yaptı. O anları sosyal medyada ‘köy’ yorumuyla paylaşan Boyner’e kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum geldi. Ayşe Boyner’in annesi Bilgün Sazak, bilindiği gibi eski siyasetçi Gün Sazak’ın kızı. Sazaklar, Eskişehir’de geniş topraklara sahip çiftçilik yapan bir aile olarak biliniyor. 

 

14 yıl sonra yeniden Kanal D ekranında

Kanal D’nin unutulmaz dizisi ‘Yaprak Dökümü’nde canlandırdığı Ali Rıza Bey karakteri ile izleyicilerin kalbinde taht kuran usta oyuncu Halil Ergün, 14 yıl aradan sonra Kanal D ekranına geri dönüyor. Bu kez Mahsun Kırmızıgül’ün yapımcılığını üstlendiği ‘Güzel Atlar Diyarı’ adlı dizide başrol oynayacak olan Halil Ergün, hayranlarını heyecanlandırdı.

Mahsun Kırmızıgül’ün uzun bir aranın ardından tekrar setlere dönme kararı almasıyla birlikte ortaya çıkan projede, Halil Ergün’e eşlik edecek oyuncular da merak konusu olmuştu. Dizinin kadrosu ise adeta bir yıldızlar geçidi niteliğinde.

Yazının Devamını Oku