Görmeniz gereken 3 oyun

Üç yeni oyun başladı bu ay. Hepsi birbirinden iddialı. Sezonun sürpriziyse Erdal Özyağcılar. Diziler sağ olsun, artık tiyatrocuları tiyatroda seyredince seviniyoruz.

Haberin Devamı

Farklı tarzları yansıtan üç yeni oyun var. Tiyatroseverlerin ilgisini çekecektir. ‘Kara Vanilya Ormanı’nı Talimhane Tiyatrosu’nda seyrettim. Philip Ridley, aşırı uçlarda gezinmeyi seven, biraz karanlık bir yazar. Bu tek kişilik oyunu 2013’te kaleme almış. Genç bir kızın çocukluk travmaları sebebiyle uyumsuz bir bireye dönüşmesini hikâye ediyor. Genç kız çetin deneyimler de yaşamıştır. Bunları bir kafede anlatıyor. Dekor çok iyi. Kemal Yiğitcan şahane bir ışık tasarımı yapmış. Lerzan Pamir oyunu dinamik ve yaşayan bir deneyime dönüştürerek yönetmiş. Birçok ince anlam katmanı bulmuş. Özge Erdem iyi oynuyor. Sert Britanya tiyatrosunu, tek kişilik hikâyeleri ve bir yazarlık üslubu olarak hatırlama ve kendini sorgulama fetişizmini sevenler bu oyunu beğenecektir.

Görmeniz gereken 3 oyun

Levent Kazak ‘Kurusıkı’ diye bir oyun yazıp yönetti. Levent birkaç yıl önce yine çok popüler bir kadroyla ‘Cam’ adlı bir oyun yapmış ve gişede çok başarılı olmuştu. Bu oyunda Gökçe Bahadır, Mete Horozoğlu, Beyti Engin, Selen Uçer ve Bülent Alkış var. Hepsi çok sevilen, yetkin oyuncular mâlum. Konu da ilginç. Arka planda televizyon dünyası, ön planda adamı ipe götürecek cinsten bir suç var. ‘Kurusıkı’ zekice yazılmış, tuzakları, sürprizleri olan bir oyun. BKM’de izledim. Salon çok büyük. Mikrofonlar koymuşlar. Sesler oldukça problemliydi. Ama artık çözmüşlerdir mutlaka. Gayet popüler bir oyun olmaya aday.

Görmeniz gereken 3 oyun

‘Hoşgeldin Boyacı’, yılın sürpriz oyunlarından. Henüz görmedim. Merak ediyorum. Erdal Özyağcılar’ı sahnede izlemeyi kim istemez. Donald Churchill’in birkaç on yıl önce yazdığı, literatürde pek esamesi okunmayan bu sıradan bulvar komedisini oynamak nereden akıllarına gelmiş, bilmiyorum. Boyacı bir eve girer. Çalışmaya başlar ve bir aşk meşk skandalına şahit olur. Boyacı aynı zamanda, tutunamamış bir aktördür. Gerisi yanlış anlaşmalar, laf komedileri, açılıp kapanan kapılar vesaire. Arif Akkaya yönetmiş. Berna Laçin ve Gözde Çetiner de oynuyor. Bu kadroyla mutlaka ses getirir. Gidip görmek lazım. Bütün oyunlara gidelim zaten. Tiyatro iyi bir şeydir.

Görmeniz gereken 3 oyun

Yazarın Tüm Yazıları