Yazıcı kararında haklı futbol değil olimpik ruh..

Ülke futbolunun kalkınması için rahmetli Turgut Özal döneminden itibaren başladı Belediyelerin futbolu katkısı. Fakat her geçen gün güvenirliğini yitirdi.

Haberin Devamı

Belediyelerin profesyonel futbol takımlarına halkın vergileri ile yaptığı katkılara tepkiler büyük oldu. Ama bugüne kadar yapılanlar futbolu kalkındırıp yeni yetenekler çıkartmak içindi. Bu nedenle Tuzla gençliğinin daha bilinçli profesyonel emin ellerde olması için kulübün Türk futbolunun efsane isimlerine bıraktı.

İNEGÖL BELEDİYESİ ÖNCÜ OLDU
Çünkü futbola yapılan milyon dolarlık yatırımların karşılığı kayıp olarak karşımıza çıktı. İlk olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, futbolla ilgili tüm yatırımlarını iptal ederek Olimpik sporlara ağırlık vererek gençleri basketbol, voleybol, hentbol, güreş, boks, briç salonlarına çekmeyi başararak halkın verdiği vergilerini yine halka yönelterek Cumhurbaşkanımızın önerileriyle oluşturulan Olimpik spor projelerine büyük katkı sağladı. Profesyonel futbolu profesyonel kişiler yönetmeliydi. Ülkemizde belediyelerin üstüne kalan futbol takımları yükü kaldırarak mesaj verdi.

GENÇLİĞE SAHİP ÇIKTIK
Önceki gün Tuzla Belediyesinin Tuzlaspor ile yaptığı yönetim değişikliğini satırlara yansıtmıştım. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı telefonla arayarak yazılanların gerçeği yansıtmadığını belirterek projelerini anlattı.
- Tuzlaspor Kulübü'nün 2017-18 Futbol Sezonu hazırlık ve yapılandırma süreci kapsamında, altyapı takımlarımızda belediye personeli olarak görev yapan antrenörlerimiz ile yollarımızı ayırdık
- Gençlerimiz ve çocuklarımızın daha profesyonel bir eğitim alması, Türk futboluna daha donanımlı, teorik ve teknik bilgiyle yetişmesi adına aldığımız karar kapsamında, bilgisi ve tecrübesi ile hizmet edecek teknik adam ve kadro oluşturma görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

HAMLELERİMİZ OLUMLU
- Yapılanma süreci kapsamında kamuoyuna farklı aksettirilen durumun gerçekle ilgisi bulunmamaktadır.
- Tuzlalı çocuklar ve gençler adına yaptığımız hamle, altyapının kapatılması bir yana sağlam temeller üzerinde geleceğe yönelik profesyonel bir planlama sürecinin ilk adımını oluşturmaktadır.
Tuzlaspor Başkanı Yazıcı, İnegöl Belediye Başkanı gibi halkın vergilerini ve halkın belediyesinin imkanlarını profesyonel kulüplere yedirmeyeceğini ama amatör tüm kulüplere sonsuza dek maddi ve manevi yanlarında olacaklarını belirtti.

Yazarın Tüm Yazıları