Fatih Tekeci

Sultan Fatih Parkı ve Spor Merkezi dökülüyor

5 Haziran 2023
Okurumuz Mehmet Gürer, Çankaya-Çayyolu’ndaki Sultan Fatih Parkı ve Spor Merkezi’nin içler acısı durumunu gösteren fotoğraflarla birlikte -kısa ve öz- şu iletiyi göndermiş:

“Burası başkentin en nezih ilçesi lakin medeni olmayanların kamu malına verdiği zarar da işte böyle ortada! Peki Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürümüz ne yapar acaba?”

 

 

CİNNAH UNUTULDU

Okurumuz M. Zeki Alaca

Yazının Devamını Oku

Taş atıp kolu yorulmamak

29 Mayıs 2023
Geçen salı günü Hürriyet Ankara’nın birinci sayfasında manşetimiz şöyleydi: “ANPARK gitti gidiyor.”

Hürriyet Ankara’nın başarılı kent gazetecisi Murat Yılmaz, bu haberiyle yazı işleri masamızda bize “Eyvah!” dedirtti.

“Eyvah!” dedik: Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ, kentte işlettiği yol boyu otoparklar da dahil tüm otoparklardan çekilmeye hazırlanıyor(muş).

“Eyvah!” dedik: Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nden eğer bu talep geçerse, başkent sokaklarında bir dönem olduğu gibi “özel otopark işletmeciliği” geri dönecek(miş).

“Eyvah!” dedik: Yol boyu otoparkların özel şahıslara kiraya verildiği 2015’te, Rüzgarlı Caddesi’nde 21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ün silahla açılan ateş sonucu hayatını kaybetiğini anımsadık.

*

Umarım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar alınırken, geçmişte yaşanan o acı tecrübe(ler) göz ardı edilmez.

*

Yazının Devamını Oku

EGO otobüslerinin hafta sonu çilesi

22 Mayıs 2023
Ankara-İstanbul kıyasında konu ne zaman ulaşıma gelse, “Ankara(lı) rahat” algısı yapılıyor.

Lakin.

Bu konuya açıklık getirecek durum şudur:

Ankara: Şahsi aracınla bir yerden bir yere gidiyorsan, toplu taşıma aracına göre rahatsın.

İstanbul: Toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gidiyorsan, şahsi aracına göre rahatsın.

*

Misal.

Ankara’da hafta içi toplu taşıma ile saatinde gittiğin işine, hafta sonu geç kalabilirsin.

Ya da.

Yazının Devamını Oku

Kuzey Ankara 442’de ısrarcı

15 Mayıs 2023
1 MAYIS 2023 * Okurumuz Kadir Aytekin, Altındağ’ın Baraj Mahallesi’ne bağlı Kuzeykent (Kuzey Ankara) TOKİ Blokları’nda yaşayan birçok kişinin Esenboğa Havalimanı’nda çalıştığını kaydederek, “EGO Genel Müdürlüğü’nden talebimiz şu: 442 hat numaralı EGO otobüslerinin Kuzey Ankara’da da bir durağının olmasını istiyoruz” demişti.

*

8 MAYIS 2023

* EGO Genel Müdürlüğü, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce (DHMİ) 9 hat numaralı Esenboğa Havalimanı-Kuzey Ankara personel servisi güzergâhı tahsis edilmiştir. Dolayısıyla 442 hat numaralı güzergâhımızın bu bölgeden yolcu almamasından kaynaklanan bir mağduriyet söz konusu değildir” açıklaması yapmıştı.

*

8 MAYIS 2023

* Okurumuz Kadir Aytekin

Yazının Devamını Oku

Ata yadigârı Çubuk-1’e araç girişi ücretsiz olamaz mı?

8 Mayıs 2023
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 29 Ekim 2020’de açılışını yaptığı “Çubuk-1 Rekreasyon Alanı” için, “Burası yaz-kış açık olacak ve Ankara halkı rahatlıkla gelebilecek” demişti.

*

13 HAZİRAN 2022

* Okurumuz Hakan Öztürk, Çubuk-1 Rekreasyon Alanı’na girişin ücretli hale getirildiğini, araç başı 10 TL ücret alındığını belirterek, bu köşeden şu soruyu sormuştu: “Ata’mızın yapıp bizlere bıraktığı bir yerden ücret almak ne derece doğru?”

*

4 TEMMUZ 2022

* Ankara Büyükşehir Beledisi(ABB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ABB Meclisi’nde alınan “2022 yılı için geçerli rekreasyon alanları giriş ücreti 10 TL’dir” kararını göndermiş ve girişlerin ücretli olması ile güvenliğin de arttığını kaydetmişti.

*

Yazının Devamını Oku

Kuzey Ankara 442’nin yolunu gözlüyor

1 Mayıs 2023
Okurumuz Kadir Aytekin, “Kuzey Ankara” olarak da bilinen Altındağ’ın Baraj Mahallesi’ne bağlı Kuzeykent TOKİ Blokları’ndan yazıyor.

Esenboğa Havalimanı’nda çalışan birçok kişinin bu bölgede ikamet ettiğini aktaran okurumuzun iletisi ve EGO Genel Müdürlüğü’nden talebi şöyle:

*

“Kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşım sağlayan 442 hat numaralı EGO otobüslerinin 10 yıl aradan sonra seferlerine yeniden başlaması Ankara adına son derece önemliydi. Lakin, bu hatla ilgili Kuzey Ankara’nın beklentisi boşa çıktı. Çünkü bizler, 442 hat numaralı EGO otobüslerinin Kuzey Ankara’dan geçerken yolcu alıp bırakacağını da düşünmüştük, ama olmadı! Şimdi, Kuzey Ankara’da oturan yüzlerce Esenboğa Havalimanı çalışanı mağdur durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) de bu konudaki talebimizi ilettik, fakat olumsuz dönüş yaptılar.”

*

* EGO Genel Müdürlüğü’nden talebimiz şu: 442 hat numaralı EGO otobüslerinin Kuzey Ankara’da da bir durağının olmasını istiyoruz.

 

GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARI  AĞZINA KADAR ÇÖPLE DOLU!

Yazının Devamını Oku

Göçüğe neden oldular sonra da tatile girdiler

24 Nisan 2023
Yine inşaat, yine istinat ve yine göçük!

Neyse ki büyük bir facia yaşanmadı.

Ama şimdilik!

*

Maalesef Ankara’da benzer olaylar sık sık yaşanıyor.

Okurumuz Semiyha Tuncel, Çankaya’nın Konutkent Mahallesi 2990. Cadde 34 no’lu evinin yanı başındaki inşaat çalışması sırasında meydana gelen göçük ve kayma sonucu çukura düşen köpeklerinin yaralandığını aktarmış.

Göçük sonrası istinat duvarı yapılmadan ekiplerin bayram tatiline girdiklerini ve evlerinde huzursuz olduklarını belirten okurumuz, “Yağmur yağsa kayma olacak endişemiz var” demiş.

Yazının Devamını Oku

Ankara’nın Süper Lig yolu su ve çamurla dolu!

17 Nisan 2023
Bu iki fotoğraf, bir “kent ayıbı” vesikası!

Çünkü.

Burası, Eryaman Stadyumu’nun yanı başı.

Yani.

Başkent Ankara’nın Spor Toto Süper Lig’deki tek temsilcisi MKE Ankaragücü de Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği de maçlarını burada oynuyor.

Ve haliyle.

Aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi dört büyük kulübün de yer aldığı konuk takımların otobüsleri, fotoğrafta gördüğünüz bu yolu kullanarak stadyuma giriş-çıkış yapıyor.

Yazının Devamını Oku