Hasan Sümer bu kez karanlığa takıldı

Bandırma’da ilk kez meydana gelen bir konuyu yetkililerin dikkatine çekelim istedim.

Haberin Devamı

Hasan Sümer bu kez karanlığa takıldı
Mendirekte bulunan 15 aydınlatma direğinden 3 tanesi kırılmış kalanların da arızalı olması nedeniyle mendirek tamamen karanlığa gömülmüş…800 metre uzunluğundaki mendirekte uzun bir süredir yanmayan aydınlatma lambaları gece gezintilerini tehlikeye soktuğu gibi torbacılara da zemin hazırlıyor.
*
Vatandaşların yürüyüş güzergâhı, olta balıkçıların avlanma sahası olan mendirekte gece yürüyenler arasında; ortamın karanlık, zeminin de yer yer bozuk olması nedeniyle takılıp düşenler arasında fırıncı Hasan Sümer de var.
Geçen günlerde ceviz ve balları çalınan, başına gelen bazı talihsiz olaylardan da tanıdığımız Hasan Sümer’in başına, anlattığına göre bir de düşüp yaralanmak gelmiş...
115 kilogram ağırlığında ve 71 yaşında olan Hasan Sümer kilolarından kurtulmak için gece ve gündüz mendirekte yürüyüş yapan, ancak karanlıkta kalan mendirekte gece gezinti yapmanın tehlikeli olduğuna dikkat çekmesini önemsemeliyiz.
“Dağ başı mı burası” diye soran Sümer’in geçen gün sabah namazından çıktıktan sonra her zaman olduğu gibi mendirekte yürüyüş yaptığı sırada geçirdiği kaza çok ilginç…
Aylardan beri yanmayan lambalar nedeniyle karanlıkta kalan mendirekte zeminin de kötü olması nedeniyle takılıp düştüğünü yana yakıla anlattı. Mendireğin karanlıkta kalması Bandırma’ya hiç yakışmıyor; bir an önce aydınlatma lambalarının tamir edilerek limanın aydınlatılması gerekir diyerek yetkililere seslendi. Biz de bu sesi duyuralım istedik…
Seslendi ama bakalım duyan olacak mı? Böylece 15 yıldan beri ışıl ışıl yanan mendirekteki lambaların 6 aydan beri yanmadığını öğrenmiş olduk.
Kazayı hafif atlatan 71 yaşındaki Hasan Sümer’e geçmiş olsun dedikten sonra konuya gelelim:
*
3 aya yakın bir süredir Bandırma’da olmadığım için mendireğin karanlıkta kaldığından haberim olmamıştı ama konuyu Bandırma’nın tanınmış fırıncılarından Hasan Sümer’den öğrenince 800 metre uzunluğunda olan mendireğin sonuna kadar gündüz gözüyle birlikte gittik. Sümer’in anlattıkları aynen doğruydu; hakikaten 15 olan bazı aydınlatma lambalarının direkleri kırılmış yerine konulmamış, bazı direkler paslanmış devrilmek üzere elektrik kabloları açıkta… Ve tamir edilmediği için de 1-2 ay değil tahminen 6 aydan beri yanmayan mendirekteki aydınlatma lambaları neden tamir edilmez?.. Tam 15 lambanın yanmadığını ve ortamın karanlıkta kaldığını yetkililer mutlaka biliyordur. Hasan Sümer de vatandaşlık görevini yapmış haber veriyor.
Peki ne bekleniyor? Lambaları da Hasan Sümer mi yakacak?
Vatandaş da haklı olarak “dağ başı mı burası?” diye soruyor. Dağ başı değil tabi ama karanlık nedeniyle tinercilere ve torbacılar için de müsait bir ortam yaratılmış oluyor.
Mendirekten sorumlu olanlar içinde belediye var, Çelebi Liman ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi var…Mendireği karanlıktan kurtarmak kimin göreviyse lütfen göre başına!..

Yazarın Tüm Yazıları