Play-off'tayız

UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında Adana Demirspor deplasmanda Osijek’e yenilmesine rağmen play-off turuna yükselme başarısı gösterdi. Şunu söyleyebiliriz, “Galiptir bu yolda mağlup”

Haberin Devamı

Avrupa’ya ilk kez katılan Adana’nın Mavi Şimşeklerini aldığı başarılı sonuçlarla yaşattığı heyecan ve gururla yürekten alkışlıyoruz. Şimdi hedef gruplara kalmak rakip de Genk. İnanıyorum ki Mavi Lacivertliler hem teknik kadrosu, hem de usta ayakları ve en önemlisi de büyük taraftarı ile bu hedefe de ulaşacaktır.

İLK MAÇ AVANTAJI

Adana Demirspor, Osijek karşısına ilk maçta aldığı 5-1’lik galibiyetin rahatlığıyla çıktı. Bu rahatlık maç sonuna kadar devam etti. İlk dakikalarda rakip kaybedecek bir şeyi olmadığı için çok hızlı ve hırslı bir oyun ortaya koydu. Orta sahayı çabuk geçti, Adana kalesinde tehlike üstüne tehlike yaşattı. Bu ataklara iyi direnen Mavi Lacivertliler 15. dakikadan sonra yavaş yavaş kendine geldi ve topu ileri taşımaya başladı. Bu sezon muhteşem bir ikili olarak güzel işlere imza atan Belhanda- Yusuf Sarı ortaklığı golü getirdi. Golden sonra da rahatlık vardı. Nitekim ilk yarı biterken eşitlik golünü gördük kalemizde. İkinci yarıda da rakip var gücüyle üstümüze geldi. Neticesinde golleri buldu. Biri uydurma bir penaltıyla da olsa. Son dakikalar öyle sıkıntılı ve heyecanlı geçti ki bizim adımıza ta ki Yusuf’ların becerisi ile gelen gole kadar. Neyse bu golle her şey bitti ve büyük sevinç yaşadık.

Haberin Devamı

KLUiVERT KATKISI HİSSEDİLMELİ

İlk maçın rahatlığıyla bu tur geçildi ancak Avrupa’da devamlılık adına Kluivert’ın takıma katkısı hissedilmeli. Bir an önce kendi oyun düzenini uygulaması lazım.. Bu maçta gördük ki rehavete kapılmak pahalıya patlayabilirdi. Mavi Lacivertli oyuncular beklenenden uzaktı. Sezonun en iyilerinden Belhanda, Stambouli de eski güçlerinde değildi. Bu maçtan gerekli dersler çıkartılmalı ve önümüzdeki maçlara daha iyi hazırlanılmalı, konsantre olunmalı. Tur sevinci aynı zamanda güzel bir uyarı oldu.

RAKİP GENK

Osijek’i eleyerek PlayOff’a kalan Mavi Şimşeklerin önünde şimdi Genk engeli var. Bu da geçilince gruplarda mücadele edecek Adana Demirspor. Genk ile ilk maç deplasmanda 24 Ağustos’ta oynanacak. Rövanş ise 31 Ağustos’ta Adana’da binlerce büyük taraftarın önünde. Heyecan devam edecek sonunda gruplara kalmak istiyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları