En büyük bayram kutlu olsun

Cumhuriyet yönetiminde 100 yılı geride bıraktık. Cumhuriyet, bir devletin yönetim biçimidir ve halkın seçtiği temsilciler tarafından idare edilir.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk tarafından benimsenen cumhuriyet, ülkemizin temel değerlerinden biridir. Cumhuriyet, ulusun, egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı devlet biçimidir.

ALTIN HARFLERLE YAZILDI


“Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz!” diyerek 100 Yıl önce tarihin sayfalarına altın harflerle “CUMHURİYET” yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

BÜYÜK GURUR

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ hedefiyle manda ve himayeye karşı duran Türk Ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın onuru, gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ülkenin dört bir yanında sevgi ve gururla kutlanıyor. Cumhuriyetimizin yıl dönümünü kutladığımız bugünde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürüyoruz ve yürümeye de devam edeceğiz.

HEYECANLA KUTLANIYOR

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi bölgemizde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için birbirinden renkli ve anlamlı etkinlikler, meşaleli yürüyüşler hafta boyunca düzenlendi ve düzenleniyor. Etkinliklerde caddeler, sokaklar, işyerleri ve evler Türk Bayraklarıyla donatılarak coşku gittikçe büyütülüyor. Vatandaşlarımız Cumhuriyetimizin 100. Yılını bir şölen bir bayram havasında doyasıya yaşıyor. Belediyeler de STK’lar da düzenle[1]dikleri panellerle, söyleşilerle, konserlerle Cumhuriyetimizin 100. Yılına layık gösteriler düzenliyor. İzlediğim bir panelde Kadın STK başkanının da dediği gibi “Cumhuriyet; bir değerler bütünü, aydınlık bir yola ışık tutan bir fenerdir. Cumhuriyet hepimize sunulmuş bir miras bir hediyedir.”

EN BÜYÜK BAYRAM KUTLU OLSUN...

Yazarın Tüm Yazıları