Adana’da siyaset kazanı kaynıyor

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği genel seçimlerini yoğun bir tempoda geçiren siyasi partiler rotayı yerel seçimlere çevirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan özellikle büyükşehirlerde AK partili isimleri görmek istediğini ve buna çok önem verdiğini kurmaylarına verdiği talimatlarla açık açık dile getiriyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi büyükşehir belediye başkan adayı olmak isteyen birçok isim Adana’da siyasi kulislerde çalışmalarını hızlandırdı. Siyaset kazanı kaynamaya başladı.

ERDOĞAN’IN DEDİĞİ OLUR

Cumhur ittifakının büyük ortağı AK Parti’de Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için birçok isim konuşuluyor. Eğer MHP lideri Devlet Bahçeli ikna edilip Adana’da AK Parti adayı olursa Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir’in ismi öne çıkıyor şu sıralar. Tabi birden fazla isim de konuşuluyor ancak son söz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olacak… Bir de Cumhur ittifakının ikinci ortağı MHP var tabi gündemde. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ısrarla ‘Adana, Mersin, Manisa’yı istiyorum’ demesi nasıl sonuçlanacak merak konusu şimdiden. MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski başkan Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve MHP Adana milletvekilliği adayı iş insanı Cahit Öztok, eski milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın ismi geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Bahçeli’nin isteğini geri çevirmeyeceği de bilinen bir gerçek gibi duruyor masada.

Haberin Devamı

CHP’DE KARTLAR YENİDEN KARILACAK

CHP’de ise durum biraz daha karıştı şu sıralar. Nedeni de hafta sonu yapılan 38. Olağan genel Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kaybetmesi ve Özgür Özel’in genel başkanlığı kazanması. Bu sonuç özellikle yerel seçimlerde çok önemli bir durum oluşturuyor. Kurultay sonrası siyaset yeniden şekillenecek ve kartlar yeniden karılacak. Bu değişim yerel seçimler öncesi CHP’nin hem elindeki büyükşehir, ilçe belediye başkanlıklarını kaybetmemesi hem de aday belirlemede önemli bir rol oynayacak. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde istediğini alamayan CHP şimdi yerel seçimlerde başkanlıkları kaybetmemek, yenilerini eklemek istiyor. Adana’da şu an mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar akla gelen ilk isim. Tüm kesimler tarafından net bir şekilde Karalar ismi öne çıkarken, bir hayli de güçlü durumda. Aday olmasına kesin gözle bakılıyor.. İlçe belediye başkanlıklarında da değişim beklenmezken Seyhan’da Akif Kemal Akay, Çukurova’da Soner Çetin, Ceyhan’da Hülya Erdem yerlerini korurlar gibi görünüyor.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ NE YAPACAK?

Genel seçimler sonrası Meral Akşener’in yaptığı açıklamalarda ‘Yerel seçimlere kendi adaylarımızla gireceğiz’ sözü ne kadar gerçekleşecek ne kadar gerçekleşmeyecek. İttifaklar olacak mı olmayacak mı sorularını da beraberinde getiriyor. Akşener’in her ne kadar söylediği sözler kendisini ve partisini bağlasa da siyasette bir günün hatta bir kaç saatin de çok önemli olduğu bilinen bir gerçek. CHP’de oluşan değişim ve yeni genel başkan ittifakı getirir mi bekleyip göreceğiz.
İyi Parti’nin Adana’da aday çıkarması ve seçime ittifaksız girmesi de mümkün tabi. Bu durumda daha önce milletvekilli, bakanlık yapmış oğlu da şimdi İyi Parti milletvekili olan Mehmet Ali Bilici’nin ismi öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Diğer partilerde aday adayları isimleri de bolca dolaşıyor. Ancak bu isimlerin belediye başkanlıklarının yanında meclis üyeliklerine de razı olacakları gibi gözüküyor. Şu bir gerçek siyasette her an her şey olabilir. Bunu da yerel seçim tarihi yaklaştıkça, isimler netleşince daha iyi göreceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları