Ah Paris, Paris olalı görmedi böyle stil

Paris Moda Haftası güçlü ve ilham verici koleksiyonların birbiriyle yarıştığı parlak bir sezon geçirdi.

Haberin Devamı

En iyi defileler ve koleksiyonlar ise Givenchy, Hermes, Chanel, Celine, Dior, Miu Miu, Louis Vuitton ve Chloe’ydi


CHANEL

Karl Lagerfeld, ikonik Fransız modaevi Chanel için birbirinden dâhiyane fikirlerine ve koleksiyonlarına bu sefer ‘Brasserie Gabrielle’ temasıyla devam etti. Defilenin her zamanki mekânı Grand Palais’nin dev bir klasik Fransız Brasserie”sine çevrildiği sette, birçok farklı fikir ve siluet
sunan Lagerfeld, gerçek hayat ile harikalar diyarını yine en iyi birleştiren tasarımcı olmayı bildi. Koleksiyon, klasik Chanel takımlar, kuştüyü kaplamalı paltolar ve etekler, tüvit ekoseler, parlak ve sportif parkalar ve altında desenli anvelop etekler ve trapez küçük siyah elbiseler ile çok etkileyici ve başarılıydı.

GIVENCHY

Haberin Devamı

Riccardo Tisci, son birkaç sezonun en güçlü ve etkileyici koleksiyonunu sundu. Modellerin yüzlerindeki mücevher piercing’ler de koleksiyonun bütününe müthiş dramatik bir hava katıyordu.


Hermès

Tasarımcı Nadege Vanhee-Cybulski’nin Hermès için yaptığı ilk koleksiyon, sofistike şıklığın ve klasik lüksün tanımı niteliğindeydi.
Modaevinin mirasına ve köklerine dönen tasarımcı Vanhee-Cybulski, markanın deri kullanımındaki ustalığını ele alarak, modern ve çağdaş bir stil ile sunmayı başardı.


VALENTINO

Modada kontrast yakalayabilmek, yüzlerce defile izleyen editörleri ve davetlileri şaşırtabilmek, kolektif bir şekilde ayağa kaldırıp çığlıklar ve kahkahalar eşliğinde dans ettirebilmek çoğu markanın rüyasında görebileceği bir durum. Ve işte bunların hepsi, Valentino modaevinin ultra romantik ve dramatik defilesinde gerçekleşti! Ben Stiller ve Owen Wilson’ın defilenin sonunda ansızın çıkıp meşhur Zoolander yürüyüşünü yapmasıyla yaşandı. Herkesi kahkaya boğan ‘Blue Steel’ yürüyüşü, Zoolander 2 filminin bir anonsuydu ve bunun Valentino defilesinde gerçekleşmesi tasarımcı ikili Maria Grazia Chiuri ve Pierpaolo Piccioli’nin ‘moda’ya ne kadar genç, modern ve eğlenceli yaklaştığını da göstermekteydi.

DIOR

Haberin Devamı

Doğa ve şehir, Dior kadının doğal kontrastını temsil ediyor. Raf Simons bu koleksiyonunda hayvani içgüdülerden ve farklı bir seksilik yorumundan yola çıkıyor. Koleksiyonda ,soyut hayvan referansı olarak kullanılan şeritler ve desenler, kalçaya kadar çıkan ve sezonun çekimlerde en çok kullanılacağı garanti olan rengârenk latex çizmeleri ile yer yer catwoman havası esmekte.


STELLA MCCARTNEY

Maskülen-feminen oyununu en yumuşak şekilde sunan tasarımcı, günümüz kadınının ihtiyaçlarını karşılayacak modern ve çağdaş alternatifleri ustalıkla sunmaya devam ediyor her sezon. Klasik parçaların en rahat, doğal ve şık hallerinin sergilendiği koleksiyonda yün elbiseler, metalik brokar kumaş parçalı elbiseler, kısa paça takımlar, asimetrik kesimler ve sahte kürk paltolar dikkat çekmekteydi.

Yazarın Tüm Yazıları