Babalar Günü yaklaşıyor

Evimizin çınarlarının gününü kutlamaya az kaldı. Bu kapsamda hem babalarımıza hatırlatma olması amacıyla, hem de babalarına hediye düşünenler için erkeklerin en çok tercih ettiği medikal uygulama ve bakımları yazmak istedim.

Haberin Devamı

Babalarımız bizim başımızın tacı, hayat arkadaşımız, çocuklarımızın büyürken örnek aldıkları kişiler. Öncelikle tüm babaların Babalar Günü’nü vakitlice kutlamak isterim. Ebediyete intikal etmiş tüm babalarımızı da saygıyla ve minnetle anıyorum. Günümüzde hayat artık ne kadar ortaksa da, şüphesiz erkekler kadınlara göre hayatın içinde daha çok yıpranıyorlar, omuzlarındaki sorumluluk her zaman daha fazla oluyor, yönettikleri stres de bununla paralel olarak artıyor.

Ne var ki günümüz erkekleri en az kadınlar kadar bakımlı, kendine özen gösteriyor. Gerektiğinde medikal uygulamalardan destek alıyor, yüzlerinde oluşan yorgunluk ve yaşlanma belirtilerinden kurtulmak için minimal uygulamalar sıcak bakıyorlar. Hazır Babalar Günü de yaklaşıyorken kliniğimizde erkekler için en çok uyguladığımız işlemleri tekrar kaleme aldım.

Haberin Devamı

CİLT BAKIMINDAN ÇOK DAHA FAZLASI

Cilt bakımı; kadın-erkek gözetmeksizin uygulanan, aslında bakımdan çok daha fazlası olan, keyifli anlar yaşatan özel zamanlardır. Yaptıran için bir keyiftir. Hydrafacial da cilt bakımından alınan keyfi katbekat artıran cihazlı bir cilt bakım uygulamasıdır.

Hydrafacial ile yeni nesil cilt bakımlarının temelinde bazı özellikler geliştirildi. Bu bakımların amacı, yıpranmış cildi onarmak ve yaşlanmasını durdurmak.

Uygulamada cilt PH’ına uygun solüsyonlarla dışarıdan sıvılar püskürtülerek cilt üzerindeki ölü tabaka atılıyor. Cilt, kendini yenilemek için aldığı uyarılarla kan dolaşımını hızlandırıyor. Dolaşımın artmasıyla cildin oksijenlenmesi daha iyi hale geliyor ve tazelenme başlıyor.

Sonrasında vakumlama başlığı çalıştırılarak yüz-dekolte ve boyundaki lenfatik akım hızlandırılıyor. Böylece cilt altında biriken toksinler lenfatik dolaşıma atılarak vücuttan uzaklaştırılıyor.

Artan lenfatik dolaşımla birlikte, ciltteki asıl problemi gidermek için tedavi başlıyor. Cilde daha fazla nem sağlayacak vitamin, mineraller ve aminoasitlerden oluşan solüsyonlar cilt altına taşınıyor. Son olarak, cildi dinlendirmek ve nemini içine hapsetmek için özel nem maskeleriyle işlem bitiriliyor.

Haberin Devamı

Burada özellikle belirtmek isterim ki cilt bakım seansları cildimizin ışıltısını ve canlılığını artırırken, aynı zamanda dinlendirici bir terapi uygular. Ayda bir kez yapılacak cilt bakımında tüm iletişim araçlarını bir kenara bırakarak, kısa süreli de olsa dünyayla olan bağı kopartarak nefes alabilirsiniz.

VİTAMİN UYGULAMALARINI DAHA ÇOK TERCİH EDİYORLAR

Vitamin uygulamaları, erkekler hastaların en çok tercih ettiği medikal uygulamalar arasında. Çünkü erkek hastalarımız yüz ifadelerini değiştiren botoks, dolgu gibi uygulamaları daha radikal buldukları için tercih etmiyorlar. İfade değişikliği olmadan daha doğal, daha genç ve sağlıklı bir cilt bakımı sunan vitamin uygulamalarında cilde ihtiyacı olan vitamin, mineral ve amino asitleri veriyoruz. 

Haberin Devamı

Somon DNA ve peptitleri cilde tatbik ettiğimiz uygulamaları ayda bir kez olmak üzere 6-8 seans olarak öneriyor ve sıkça da uyguluyoruz. Böylece DNA hasarı, serbest radikallerin cilde verdiği zarar, sigara-alkol gibi alışkanlıkların ciltte açtığı tahribatı en aza indirebiliyor, yorgun ifadeyi silebiliyoruz.

HATIRLAMAK EN GÜZEL HEDİYE

Değerli okuyucularım, özel günler hayatın telaşı içinde birbirimizi hatırlamamız, sevgimizi göstermemiz için bir araç oluyor. Kimileri “Hatırlamak, sevgimizi göstermek için günlere ihtiyacımız yok ki” diyerek günlere özel anlamlar yüklemese de herkes hatırlanmak ister.

Kimi zaman bir söz, kimi zaman bir öpücük ya da bütçeler doğrultusunda minik bir hediye... Bu dünyada bir insanı mutlu etmekten öte bir şey olmamalı. Sevgiyle kalın.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları