Can Aydoğmuş

Kalp kırmak acı getirir, ya sonrası...

21 Ocak 2018
Farkındalığın güzelliğinden herkese merhaba...

Günümüzde insanların karşılarındaki bireyleri kendilerinden daha küçük görerek, üste çıkmalarını hayretle seyrediyorum.

Bir sürü insan çevresine, müthiş bir ego ile son derece kaba ve empatisiz bir şekilde davranabiliyor.

Hatta hakaret etmek, küfür etmek ve deyim yerinde ise aba altında sopa göstermek son derece popüler bir hal almış durumda.

Kurumsal hayatın içinde yönetici konumuna gelen empatisiz bir çok insan çalışanlarına büyük zulüm yaparak kendilerini nasıl acıların beklediğini fark etmiyorlar.

Aile büyükleri, aile bireylerine sevgi ile yaklaşmak yerine, öfke ve diktatörlük ile bir şeyleri öğretmeye çalışıyorlar.

Sokakta insanlar sohbet ederken, iki üç kelimelerinden biri küfürlü ve agresif sözler olduğu zaman rahatlıyorlar. Aslında devamlı küfür etmek veya bir iletişimin içinde küfür ederek konuşmak çaresizliğin ve yetersizliğin işaretleridir.

Kabadayılık taslamak, sokak tabiri ile efelenmek gibi tutumlar malesef çok sayıda insanın alkışladığı bir davranış paterni haline geldi.

İnsanların arkasından konuşmak, dedikodusunu yapmak, haklarını yemek, onların rızıkları ve gelecekleri ile oynamak bile beğeni toplayabiliyor.

Yazının Devamını Oku

Kerimcan Durmaz iyi ki var... Samet Liçina ve Caner Çalışır iyi ki var...

20 Ocak 2018
Herkese sonsuz bilincin güzelliklerinden Merhaba...

Yaşadığımız bu dönemde Kerimcan Durmaz’ın ve arkadaşları Samet Liçina, Caner Çalışır’ın ünlü olmasından dolayı çok mutluyum.

Demet Akalın, Fatih Ürek, Nur Yerlitaş, Seda Sayan ve Seren Serengil gibi ünlülerin de Kerimcan Durmaz’ı desteklemeleri, yaşadığımız bu zaman için bence çok takdir edilmesi gereken bir durum.

Ayrımcılıkların, farklılıklara karşı düşmanlıkların arttığı ve bizim özümüze aslında ters olan, Osmanlı’da bile yaşanmamış kültürlerin övüldüğü bu dönemde farklılıkları desteklemeliyiz.

Kerimcan Durmaz’ın kararlı duruşu, kendini hiç saklamadan, iki yüzlü olmadan ve bizleri kandırmaya çalışmadan, hepimizin karşısında 24 saat konuşması bence çok etkileyici.

Türkiye’de cinsel tercihi bütün medya tarafından bilinen ama halkın karşısında apayrı bir gerçekliği sergileyerek kadınlarla kendini gösteren veya evlenen insanlar da olduğu için Kerimcan Durmaz’ın varlığı bence çok kıymetli.

LGBT topluluğunun çok büyük bir mücadele verdiği bu günlerde, Kerimcan Durmaz’ın bütün Türk halkına kendini sevdirerek, kendisi farkında mı bilmiyorum ama, yapmakta olduğu misyon çok değerli.

Son dönemde insanlar Kerimcan Durmaz ve Danla Biliç gibi cesur, olduğu gibi konuşan ve yapmacıklıktan uzak insanlara yönelmeye başladılar. Artık hepimiz maskelerden, sahtelikten bıktık usandık. Ruhumuzu sıkan, özgürlüklerimizi kısıtlayan ve bir türlü dile dökemediğimiz düşünce biçimleri, kalıplar ve yargılardan kurtulmak istiyoruz.

Yaşadığımız astrolojik düzlem de tam olarak bizleri bu yönde ilerlememiz açısından itekliyor.

Yazının Devamını Oku

Yeni Ayın Gücü Sizinle Olsun… Yeni Başlangıçlar Zamanı!

17 Ocak 2018
Herkese yeni ayın güzelliklerden merhaba…

Uzun yıllardır Ay’ın hareketlerini mutlaka takip ederim.

 

Ay hareketleri okyanusları bile etkilediğine ve insan bedeninin yüzde yetmişi su olduğuna göre bizlerin de etkilenmesi kadar doğal bir şey olamaz.

 

Ayın sizin astroloji haritanızda kaçıncı evde olduğuna göre o gününüz farklı bir etki altında ilerliyor.

 

Örnek olarak özellikle  birçok insan yaşadıkları kazalar, çok ciddi sorunlar ve zarar görme durumlarını ay astroloji haritalarında sekizinci evlerindeyken yaşarlar.

 

Yazının Devamını Oku

Seda Sayan, Yeşim Salkım, Seren Serengil ve Gülben Ergen barış içinde

14 Ocak 2018
Herkese barış içinde olmanın güzelliklerinden merhaba...

Gülben Ergen ile Yeşim Salkım barıştı...

Yeşim Salkım ile Seda Sayan barıştı...

Seren Serengil ile Gülben Ergen barıştı...

Bunlar önümüzdeki dönem magazin camiasının yeni başlıkları olabilir, tabi biz barış içinde olursak.

Hayatımızın içinde hepimizin dönem dönem çok kızdığımız, ah ettiğimiz, canımızı acıtan ve bizi kalbimizin derinlerinden kıran insanlar olmuştur.

Dünya çapında çok önemli numeroloji uzmanlarının ve önemli üstadların hepsi bana ‘Sen birisine kırıldığın zaman numerolojik sistemin ve astroloji haritandan dolayı hayatları felç olur’ demişlerdir.

Bunun gerçek olduğunu bütün hayatım boyunca defalarca gördüm. O insanlar bana kötülük yaptıktan sonra, ben onların iyi olması adına dua etsem de, hiç öfke beslemesem hatta tamamen affetsem bile, yine de korkunç olayları belli bir zaman içinde yaşadıklarını gördüm. Çünkü benim içimdeki kırılan ve incinen yer egom değil, yüreğimin tam içiydi.

Lakin bunun yanında birisi bana iyilik yaptığı veya beni mutlu ettiği zaman, o kişiye karşı çıkardığım pozitif enerji veya o kişiye ettiğim dua ile de karşımdaki bazı insanların hayal ötesi mucizeler yaşadıklarını gördüm. Çünkü egom ile değil kalbimin içindeki sevginin özü ile dua ettim...

Yazının Devamını Oku

Ocak 2018 enerjisi: Stresli başladı güzel bitecek

13 Ocak 2018
Herkese kendi gücünde kalmanın güzelliklerinden merhaba,

Hepimiz 2017 yılında astrolojik ve numerolojik olarak çok zor bir süreçten geçtik.

Özellikle Kasım ve Aralık pek çok insan için çok zor ve öğreticiydi. Aynı zamanda mucizelere de gebeydi. 

Ocak ayına girmemiz ile beraber, bütün gezegenler Rahu ve Ketu denilen iki önemli etkenin arasında kaldıkları için, devamlı çevremde herkesten özellikle iş hayatlarında çok büyük bir zorluk yaşadıklarını duyuyorum.

Açıkcası bu gezegenlerin kıskaç içinde kalmaya devam etmesi biraz daha sürecek.

O yüzden, özellikle bu süreçte hayatlarında zorluklar yaşayan insanların bu dönemin geçeceğini hiç bir zaman unutmamaları lazım. Bu sürecin içinde korkmadan kendi güçlerinin farkındalığından kopmadan, cesurca ilerlemeye devam etmeliler. Çünkü evrene ve farkındalık içinde ilahi adalete güvenen insanlar her zaman kazanır.

Burada diğer çok önemli bir etken ise, zorluklar yaşarken her şeyi kendinz yapmaya çalışmamalısınız. Kendiniz tek başınıza yapmak yerine akışın size neler öğretmek istediğine bakar ve ilahi aleme ‘ben yapamıyorum siz yapın’ şeklinde teslim ederseniz, hayallerinizin ötesinde mucizeler ortaya çıkabilir.

Bunların farkındalığında olarak hayatınıza adapte etmeniz, sizin bu süreci çok rahat bir şekilde atlatmanızı sağlayacaktır.

Bu kıskaç açının yanında, Ocak 2018 döngüsünde hiç bir gezegenin ters dönmemesi gibi olumlu bir durum da var.

Yazının Devamını Oku

Canı acıyanların sesi olun... Yaşasın Hürriyet...

10 Ocak 2018
Herkese vicdanın güzelliklerinden merhaba...

Hürriyet ailesi olarak uzun zamandır hayvanların sesi olmak adına hepimiz birbirimizden bağımsız olarak sevgi ile çaba sarf ediyoruz.

Hürriyet ailesinin içinde o kadar özel ve güzel bir enerji var ki, herkes son derece bilinçli ve sevgi dolu bir farkındalıkla insanlıklarının güzelliğini her gün sergiliyor. Hürriyet ailesinin bir parçası olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Bütün Hürriyet ailesi olarak #hayvanlarınsesiolun hashtag’i ile paylaşımlarda bulunuyor, sosyal medyadaki @hurriyetcomtr hesabında bu konuya özel bilinçlendirici videomuzu paylaşıyoruz.

Hepinizi de hayvanların mal olmadığı ve hayvan haklarına dair kanunların, gerekli değişimlerin oluşturulması için sevgi birliğine davet ediyorum.

HAYVANLARI KORAYACAK YASA ACİLEN ÇIKARTILMALI .

BÜTÜN HÜRRİYET AİLESİ OLARAK TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ...

BURADAKİ ÇÖZÜM PARA CEZASI DEĞİL, HAPİS CEZASI OLMALIDIR.

Yolda uyuyan köpeğe tekme atmanın cezası yok.

Yazının Devamını Oku

Yaşam bir ayna gibi, ne gösterirsen onu görürsün...

7 Ocak 2018
Bursa’nın güzelliklerinden hepinize merhaba...

Bu hafta sonu Bursa’ya iki günlük özel bir seyahate çıktım. Birbirinden güzel niyetler ve dönüşümler, bambaşka deneyimler yaşıyorum.

Yaklaşık olarak beş yaşımdan beri Bursa’da ki bir otele sık sık geldim. Tabi geçmişteki halinden eser olmamasının yanında üzücü bir hal içinde malesef. Lakin ben herşeyin bir nedenin olduğuna inanırım.

Yaşamın akışına ve bilgeliğine sonsuz saygım var. Bildiğiniz üzere benim “Aşka Yürü (Evliyalar ve Yücelerle Yaşamak)” isimli bir kitabım var. Kitabın adı ve içeriğinden de belli olacağı üzere benim kalbimde evliyaların çok ayrı bir yeri var.

Bu Bursa seyahatim sırasında Emir Sultan Hazretlerini, Üftade Hazretlerini, Tezveren Dedeyi ve daha bir çok Evliyaları ziyaret ettim.

Emir Sultan türbesinin içine girdiğim zaman, oradaki huşu dolu enerjinin içinde kendi içime çekildiğim bir sırada, arkadaşlarım beni dışarda beklerken ilginç bir olay yaşadım.

Yaşlı bir amca elinde bir dua kitabı ile oturmuş dua ediyordu. Yanında karısı da elinde başka bir kitapla dua ediyordu. Daha sonra amca ayağa kalktı ve eşini ayağı ile dürterek son derece kaba bir şekilde konuştu. Yaşlı teyzenin duasını bitirmesine bile izin vermeden onu ayağa kaldırdı.

Tam kapıdan çıkarken amcanın bir şekilde ayağı kaydı ve yere düştü. Yerde birden bacağını tutmuş inlemeye başladı. Tam o anda yaşlı teyzeye dokundurduğu ayağını tuttuğunu fark ettim.

Bazen görmek istemesekte, kabul etsekte, etsemekte ilahi adalet var. Kendi hayatımda ilahi adaletin olduğunu defalarca gördüm.

Yazının Devamını Oku

Türkiye’nin Değerleri Münir Özkul ve Aydın Boysan’ı Saygı Ve Sevgi İle Anıyorum...

6 Ocak 2018
Herkese Sevgiyle Merhaba,

Bu yazıyı kalbimin derinliklerinden gelen hürmet ve minnettarlık dolu bir sevgi ile yazıyorum.

Sosyal medyada Münir Özkul ve Aydın Boysan artık yok, onları kaybettik yazılarını gördüm.

Burada bir farkındalığa ihtiyaç olduğunu hissediyorum. Münir Özkul belki de çoğumuz vefat ettikten sonra bile yaşayacak... Hepimizin zihninde, kalbinde erdemli, dürüst, iyi ve bizlere vicdanlı ve saygın insanlar olmayı sanatı ile öğretmiş olan yüce bir gönül.

Onun varlığının gelecek nesillerimize etki etmeye devam edeceğine inanıyorum.

Keza Aydın Boysan gibi Türkiye’nin önde gelen değerlerinden bir tanesi için de benzer söylemler geçerli bence.

Ben Münir Özkul’un ve Aydın Boysan’ın bu ülkeye ve hepimize kattıkları için çok teşekkür ediyorum ve önlerinde saygı ile eğiliyorum.

Şükürler olsun ki böyle değerli, aydın insanların yaşadığı bir dönemde yaşadım.

Yazının Devamını Oku