Başak Dizer

Yaz düğünlerinin gözdesi

21 Temmuz 2018
Düğün-davet mevsimi sürerken, smokin seçimi nasıl olmalı? Neyle takımlanmalı, hangi aksesuarlar seçilmeli?


Yazın smokin seçimi ne olmalı? Bu, bana en çok sorulan sorulardan biridir. Yaz düğünlerinde giymek için smokine ihtiyaç var. Ama bu havada böyle bir parçayı seçmek kolay değil... Açık renk smokinler bu mevsim için ideal. Cacharel’in açık gök mavisi smokin takımı ise favorim. Tek düğme ve şal yaka olan bu şık smokin ceketleri, açık renk ipek kravat ya da aynı renklerde papyonla kombinleyin. Koton ya da ipekten açık renk bir mendili de unutmayın.Sarışınlığın avantajı
Yaz gecelerinin en güzel kombinini aktör ve model Jamie Bower yapmış. Sarışın olmasının avantajını kullanarak seçtiği koyu kırmızı kombinle oldukça iyi görünüyor. Fendi marka ipekli gömlek bu araların hit’i olan, 50’lere gönderme yapan, açık yaka, bol kesim, geniş kollu gömleklerden. Çizgili kırmızı-siyah yüksek bel pantolonun içine sokarak kullandığı gömlek, kesimi, deseniyle ve orijinal gözlükleriyle Bower, trend olan her ürünü kullanmış. İddialı beyler için harika bir kombin.

SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Bu aralar hangi renk ürünlere ve modellere yönelmeliyiz? En pratik kombinler neler?

Cevap: Renkli koton chino pantolonlardan birkaç renk alın. Şehirde giyilen kıyafetlere biraz renk verip, enteresan hale getirmek isteyen, yenilik seven erkekler için bu sene hâlâ moda olan renkli koton pantolonlar var. Çalışan erkekler, grinin ve mavi tonları, bej, camel, sarı ve toprak renkleri, pembe ve mavinin pastel ve tabii ki yeşil tonlarını ofislerde de giyebilirler. Bu alışveriş için Ramsey, Scotch&Soda, Fred Perry, Tommy Hilfiger, Kiğılı, Avva mağazalarında istediğiniz renk, paçaları dar, kısa, ince koton pantolonlardan bulabilirsiniz.

 

Yazının Devamını Oku

Sıcağa karşı en havalı çözümler

14 Temmuz 2018
Outdoor ve aktif yaşam tutkunlarının, yazın kavurucu sıcaklarından, rüzgârlardan ve güneşin zararlı ışınlarından korunması gerek. Güneşin zararlı UVA - UVB ışınlarını engelleyen ve serin tutan ürünler bu tür seyahatlerde olmazsa olmaz.

Macera tutkunları ve aktif yaşam sevenlerin hayat felsefesini yansıtan tasarımları giyebilmesi ve aynı zamanda da sıcağa karşı çözüm olacak teknolojileriyle serin ve konforlu bir sezon geçirmesi için en doğru markalardan biri Columbia. Kıyafet kodu her zaman ‘rahatlık’ olan, renklerin mümkün mertebe parlak ve kumaşları da bir o kadar efektif bir marka.
Outdoor ve aktif yaşam tutkunlarının, yazın kavurucu sıcaklarından, rüzgârlardan ve güneşin zararlı ışınlarından korunması gerek. Güneşin zararlı UVA - UVB ışınlarını engelleyen ve serin tutan ürünler bu tür seyahatlerde olmazsa olmaz.
Akıllıca davranın: Yumuşak ve hafif dokulu tişört ve gömlekler güneşin zararlı ışınlarından korunmayı sağlayan giyilebilir teknolojiler ‘Omni-Shade’, nemi emerek serinlik sağlayan ‘Omni-Wick’ ve güneş ışınlarını geri yansıtarak serin tutan ‘Omni-Shade Sun Deflector’ var. Bu teknolojiler sayesinde macerasever yaşam tarzınızı tatil ruhuyla buluşturabilirsiniz. Size önerim, renkli şortlarla hafif gömlekleri kombinlemeniz. Şapka ve gözlükle güneşten korunurken, spor sırt çantanızı su ve başka içeceklerle doldurun. Koton çorap ve ‘trekking’ için hava alan, korumalı, altı kalın spor botları tercih edin.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:
Bir hafta sonu deniz kenarında bir düğüne katılmam gerek ama bu sıcakta ne çok yapılı, ne çok resmi ne de çok casual olmak istiyorum.

Yazının Devamını Oku

Yazın favorisi

7 Temmuz 2018
Çanta takmayı seven erkeklere süper haber. Modanın dâhilerinden Raf Simons, Eastpak için yeni bir koleksiyon hazırladı. İşte detaylar...


İngiliz tasarımcı Raf Simons’ın yeni işbirliği, oldukça merak uyandırıcı.  Çok sevdiğimiz, sokak modasına özellikle çanta konusunda yön veren Eastpak ile bir araya geldi.    Raf Simons’un olmazsa olmazı, sokak stiline yapılan romantik dokunuşlardır. Eastpak ile yaptığı işbirliğinde de kendisini bu şekilde gösterdi. Londra’nın punk gece hayatının simgeleri, Eastpak sırt çantalarındaki desenlerde kendini belli ediyor. Zıtlıkların uyumu ve biraz da sert ve punk sokak havası, tam da Raf Simons yorumuyla her zamanki bir kez daha vurgulanıyor.

Marka, 1952’den beri ilham veren çantalar tasarlıyor İlk olarak Amerikan ordusu için ürettiği çantalar ile sektöre giren marka, kadın-erkek, üstelik her yaşa hitap ediyor. Simons ise modanın duayeni. Özellikle ‘uniseks’ kıyafet anlayışının öncülerinden. Bu yeni ve dikkat çekici proje, çok doğru
ve uzun sürecek cinsten.

Benim önerimLacoste üç farklı koleksiyonla karşımızda. Ben, ilkbahar/yaz gözlük koleksiyonuna bayıldım! Bunun yanı sıra Novak Djokovic, ve 85. Yıl Özel Kapsül koleksiyon da var. Favorim ise bu renkli çerçeve...

SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Tatile gideceğim. Akşamları neler giymeli, nasıl kombinler yapmalıyım?

Yazının Devamını Oku

Moda öncülerine tüyolar

30 Haziran 2018
Sezonun yenilikleri: Toprak renkleri, çöl tarzı ve yıkanmış koton khaki pantolonlar, aldı başını gidiyor.

Tüm stil kodları tek bir karede toplanmış: Koton’un bu kombini size bu sezonun moda olan tüm detaylarını gösteriyor. Belden büzgülü ya da kemerli, pilili havuç kesim pantolonlar; keten, kısa kollu, yakasız gömlekler ve yine toprak renklerinde çöl botları. Yapmanız gereken -tabii erkek moda öncüleri için söylüyorum- bu paçalara doğru darlaşan havuç pantolonları, polo yaka tişörtlerle kombinlemek. Bel kemerli olduğu için tişörtü içine sokun. Üzerine keten gömlek de gayet uygun olur ama onu da pantolonun içine sokmanız gerekecek. Bot yerine espadril ya da loafer da tarz olacaktır.


‘60’ esintisi
Leonardo DiCaprio’nun Instagram hesabından paylaştığı bu fotoğraf ‘Once Upon a Time in Hollywood’ filmine bir önbakış. Yönetmenliğini Quentin Tarantino’nun yaptığı, 9 Ağustos 2019’da vizyona girmesi planlanan filmin kostümleri merak uyandırıcı görünüyor. 60’lı yıllarda geçtiğini kostümlerden hemen anlıyoruz. DiCaprio’nun giydiği, tam da o yılların tarzını taşıyan deri ceket, hemen gözünüze çarpmıştır.

Yazının Devamını Oku

En şık adımlar

23 Haziran 2018
Beyler için sıcaklarda şıklığı yakalamanın yolu, mokasenden geçer


Yaz bütün sıcaklığıyla geldikçe, yazlık kıyafetlerde de bir değişim, materyallerde farklılık ve renklerde bir sıcaklık göze çarpar. Özellikle erkeklerin ofislerde yazın giydikleri chino koton pantolonlarla ayakkabı olarak ne giyecekleri hep kafa karıştırır. Derimod’un bu sene yaz koleksiyon çekiminde tam da size önerdiğim vizon rengi süet, turuncu kauçuk tabanlı bej bağcıklarıyla çorapsız giyilecek mokasenlerden kullanılmış. Yaz için bu ayakkabılardan tam da bu renginden alın derim. Her okazyonda sizi kurtaracak, her yazlık pantolonla rahatça
kullanabileceğiniz bir demirbaş.
Ayrıca ‘Loafer’ dediğimiz ve çorapsız giyilecek, bağcıksız, rahat ayakkabılar dışında bu bağcıklı ayakkabılar,
mokasenlerin yazlık versiyonudur.

Asil şıklık (Beş üzerinden dört yıldız)

İngiliz Kraliyet Ailesi üyeleri artık eskisinden daha dikkat çekici giyiniyor. Her zaman Prens Charles’ın tarzını çok beğenmişimdir. Kanımca oğullarından bile şık giyiniyor. Bu açık renk frak takımı, mavi mendili, pembe gülden yaka çiçeğiyle harika.

Yazının Devamını Oku

Bir taşla iki kuş

16 Haziran 2018
Babalar Günü’nün ve bayramın en şıkı olmanız için ideal kombinin şifrelerini açıklıyorum.


Bayram haftası ve Babalar Günü aynı zamana geldi. Yani hediye almak şart! Size şık ve ekonomik bir alternatif sunmak istiyorum. Eşinize veya babanıza Ramsey’in ilkbahar-yaz koleksiyonun en çarpıcı parçalarından olan geniş yakalı ince keten gömleği hediye edebilirsiniz. Ve beyler, bu sezonun yükselen trendlerinden haki yeşil ve tekrar aramıza dönen keten kumaş uyumunu yakalamış casual bir ceket tercih ederek, kilit bir parça edinmiş olursunuz. Haki ve bejin uyumuyla birlikte kanvas bir pantolonla yapacağınız renk geçişli kombininiz Babalar Günü’nde ve bayramda size hem konforlu hem de şık bir görüntü sağlayacaktır.

Farklı bir vizyon (Beş üzerinden dört yıldız)İşte tam takım, baştan aşağı özenle düşünülmüş ve aksesuarları da atlamadan yapılan çok şık bir erkek kombini. Blogger Niccolo Cesari’nin Floransalı olmasının bu işte büyük katkısı var. Bu ismi takip ettiğinizde moda vizyonunuz değişebilir. Tek eleştirim, Nicco’nun vücut yapısı yüzünden parçaların kendini yeteri kadar göstermemesi.

Benim önerimSıcak yaz günlerini ve bayram tatilini ormanda serin yürüyüşler veya göl kenarında balık tutarak değerlendirmek isteyenler için Columbia’dan yeni bir öneri var. Yeni nesil teknolojisi, sıcak havayı geçirmeyerek serin tutuyor. Fiyatı 169.90 TL

SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Bayram için iki günlük pratik seyahat çantası hazırlamak istesem, içine neler koymalıyım?

Yazının Devamını Oku

Sokaktan korkmayın!

9 Haziran 2018
Bu hafta sonu sweatshirt’lere ve beli lastikli, bileği büzgülü havuç pantolonlara bir şans verin.


Sokak modasında, genç, çalışan erkeğin şehir kombinlerinden çok daha farklı şeyler oluyor. Örneğin bizim eşofman takım kategorisine sokacağımız parçalar yani ‘tracking suit’ler sokaktaki dinamik genç kitlenin günlük kıyafetleri oldu. Kadın-erkek bir süredir bu böyle. Sweatshirt, tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Burada Adidas Originals’ın renkli kombininde gördüğünüz canlı renkli geometrik desenli sweat ve bileği lastikli, eşofman pantolonları uygun bir sneakers’la günlük kombin olarak giymeniz, bu sene kaçınılmaz. En azından hafta sonu bu tarz sweatshirt’lere ve beli lastikli, bileği büzgülü havuç pantolonlara bir şans verin.

Deneysel ve coolBeyoncé ve Jay Z, ‘On the Run II’ adlı dünya turneleri için ilk konserlerini dün Cardiff-Principality Stadium’da verdi. Her şeyin harika olduğu yetmezmiş gibi sahnede bizim için çok gurur verici bir detay vardı. Konserde Jay Z, Les Benjamins SS18 koleksiyonundan Dubbo ceketiyle performans sergiledi. Sahneyi, bu deri ceketi hep bahsettiğim şeritli, eşofman (tracking) pantolonuyla kombinleyerek iddialı, deneysel ve cool bir şekilde doldurdu. Özellikle sokak modasında Pharrell ve senin takipçiniz sevgili Jay Z...

SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Mezuniyet törenimde genç ve farklı görünmek istiyorum. Ne önerirsiniz?

Cevap: Slim-fit kesimler ve dinamik modeller seçmelisiniz. Kısa ceketler ve kısa paça boyu ideal seçim... Ayrıca bu yaz siyah ve beyaz giymeye mecbur değilsiniz. Açık mavi, gümüş, kum ve taş renkleri gibi pastel tonlarda takım elbise tercih edebilirsiniz. Mezuniyet geceniz büyük bir otelde değilse, smokin takımı yerine üzerinize tam oturan, küçük yakalı koton-saten bir takım elbise alabilirsiniz. Davetiniz çok şık bir balo şeklinde olacaksa siyah takımdan vazgeçmeyin. İçine de mutlaka bembeyaz bir gömlek giyin.

Benim önerim

Yazının Devamını Oku

Her derde deva

2 Haziran 2018
“Sıcaklarda ne giyeceğim” diye dertlenen beyler; çözüm önerilerim burada...

HAFTANIN KOMBİNİYaz aylarının en favori kombinlerinden, aynı zamanda en garanti kıyafetlerden biri, jean üzerine giyilecek rahat gömlekler olacaktır. Özellikle yırtık ve düz beyaz jean, yaz ayları için en uygun çözümdür. Üzerine giyeceğiniz her türlü tişört ve gömlekte ise bu sene toprak renkleri, yeşil, sarı, pembe ve portakal tonlarını tercih edebilirsiniz. Özellikle esmer erkekler için uygun renkler. Avva, pastel turuncu ve mavi şeritli gömleği, beyaz jean ve taba rengi süet loafer’larla kombinlemiş ve ortaya her etkinliğe uygun bir görüntü çıkmış.
SORUN ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!
Soru:
Yaz için keten ekose ceket moda mıdır? Ve neyle giyilmelidir?
Cevap:
Bu cevap için aslında yaşınız, sosyal hayatınız ve işiniz önemli bir kriterdir. Şöyle söyleyebilirim; evet ekose uzun süredir moda fakat ceket istiyorum derseniz eğer yaşınız genç ise mutlaka mikro yani küçük ekoseleri tercih edin. Ceketten ziyade ekose yelek seçebilirsiniz mesela. Ekose pantolon out oldu, ondan uzak durun. Fakat belli belirsiz ekose deseni olan takımlar, oldukça çok kullanılıyor, özellikle de kruvaze kapanan ceketler. Yaşınız ve duruşunuz olgunsa ve çok genç değilseniz kruvaze kapanan ekose tek ceketleri, koton chino düz renk pantolon veya düz, ağartılmamış koyu renk jean’lerle giyin.

Yazının Devamını Oku