Baharın yıldızı triko hırkalar

Sokağa çıkamadığımız bu günleri hafif dokular, canlı renkler ve pozitif enerjiyle karşılayalım. Baharın en güzeli trikolar. Triko hırkalarınızı, askılı tril tril ipek elbiselerin üzerine, isterseniz triko hırkanızı jean pantolon, tişört ikilisinin üzerine giyebilirsiniz. Mevsim triko diyoruz. Uzun triko elbiseler ve ince trençkotla iyi bir ikili olabilir. Ne kadar hafif o kadar iyidir.İşte sizi trikonun başarılı ismi ile buluşturuyorum. Trikonun sihirli eli, Regino markasının kurucusu Selin Güven’in, hazırladığı yeni koleksiyonları, oversize, daha formsuz hırkaları çok beğenildi. Aile şirketi olması ve aileden gelen yetenekle işine aşık ve trikoyu iyi tanıyan Sevgili Selin’le güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

SELİN GÜVEN İLE 5 SORU 5 CEVAP

Baharın yıldızı triko hırkalar

1-Selin Güven neler yapıyor?

Yoğun bir çalışma temposu içindeyim. Kış Koleksiyonunu hazırlıyorum. Tabi işimiz zaten triko olduğu için çok geniş bir model, desen ve bilgi birikimim var. Kendi markamla beraber aynı zamanda üretimini yaptığımız yerli ve yabancı firmaların da koleksiyon ve model aşamaları, ev çocuklar derken gerçekten 24 saati dolu dolu yaşadığım bir dönem. İşimi her geçen gün daha da severek yapıyor olmam sanırım başarıyı da beraberinde getiriyor.

2-Regino’nun hikâyesi nasıl oluştu?

Çok klişe olacak özellikle ailem ve arkadaşlarım yıllardır kendi markamı kurmam gerektiğini söylüyordu. Şu an hem ülkemizde hem yurt dışında çok çok fazla yeni marka ve birbirinin tekrarı ürünler olduğunu düşünüyorum, triko artık hem fiyat hem model olarak en kolay ulaşılabilen şeylerden biri haline geldi. O kadar çok çeşit model yapılıyor ki farklı olanı yapmak ve kaliteli ürün sunmak yaptığım şeyleri kendimde keyifle giymek benim için çok önemliydi. Çok güzel geri dönüşler alıyorum bu beni hem çok mutlu ediyor hem çok gururlandırıyor.

Baharın yıldızı triko hırkalar

3-Hırkalar artık ceket görevindeler mi? Bu sezon hırkalar nasıl?

Haberin Devamı

Hırka benim için hep vazgeçilmezdi fakat doğru kalıp, desen ve kaliteyi bir arada bulmakta çok zorlanıyordum. İşimiz bu olmasına rağmen yaptığımız koleksiyonlarda kendime uygun model bulamıyordum. Hırkanın kombininin hep daha kolay, hissiyatının daha sıcak ve duruşunun daha cool olduğunu düşünüyorum. Kendi hırkalarımı tasarlarken hep ben bunu neyle giyerim, alan neyle kombinler bunları kafamda canlandırıyorum. Yeni sezonda yaz akşamları ve baharda giymek için yüzde 100 pamuktan hırkalar yaptık, ayrıca limitet bir tişört koleksiyonu hazırladım.

4-Siz modayı nasıl yorumlarsınız?

Modanın her sezon yeni bir şekle girmesini çok seviyorum, her sezon değişen trendler sevelim ya da sevmeyelim aslında hepimizin ruhunu besliyor. Son bir senedir içinde bulunduğumuz şartlardan da dolayı moda tamamen rahatlığa döndü. Birçoğumuzun dolabında hiçbir zaman olmadığı kadar eşofman takımımız oldu. Bence modanın en zevkli tarafı da bu, döneme ve şartlara göre şekil değiştirmesi. Ben kendi adıma günün modasını stilime uygun şekilde uyarlıyorum.

Haberin Devamı

5-Sürdürülebilirlik sizin için ne ifade ediyor?

Sürdürülebilirlik dünyada önemli bir gündem şu anda, ayrıca gelecekte her sektörde pastadaki büyük payın sahibi olacak. Global markaların yarattığı farkındalık hareketi, ham madde tedarikçilerinin doğal ve geri dönüştürülmüş elyaflardan ürettikleri iplik ve kumaşlar, hepsi sürdürülebilirlik adına bizim sektörümüzde önemli adımlar.

Yazarın Tüm Yazıları