O Ses Türkiye’deki Beyazıt Öztürk

Geçtiğimiz Pazar günü telefonlaşıp, kıkırdaşırken hissettim Beyaz’ın O Ses Türkiye ile ilgili heyecanını. ‘İzliyor musun şu anda?’ diye sormasından anladım, kendisini yeni programına nasıl da verdiğini.

Haberin Devamı

*

 

Türk televizyon tarihinin en köklü ve en önde gelen isimlerinden Beyazıt Öztürk, tartışmasız. Yirmi yılı aşkın sürede yaptığı ve şimdilik kısa bir ara verdiği Beyaz Show’un ardından, televizyondan uzak bir dinlenme sürecinde olacağını düşünmüştüm şahsen.

 

Çok eski bir arkadaşı ve hatta bir süre Beyaz Show çalışanı olarak, Beyaz Show’u nadasa bırakabileceğini ve bir başka projeye asla sıcak bakmayacağını tahmin etmiş ama kendisiyle bu konuyu hiç konuşmamıştım.

 

*

 

TV8’de yayınlanan Gel Konuşalım programında Acun da, Beyaz’a yıllardır teklif götürdüğünü ve yılın en büyük transferlerinden biri olarak değerlendirdiği Beyaz – Acun Medya birlikteliğini gururla ve heyecanla anlatmıştı.

 

*

 

Haberin Devamı

Beyaz Show ve aslında dünyada da örnekleri olan bir çok büyük talk show programı, çok büyük bir ekip tarafından; tam zamanlı altı günde hazırlanıyor. Bazı konuklar aylar öncesinden tespit ediliyor. Başlarında Beyaz olmak üzere, ekipler konuklara deliler gibi gece, gündüz çalışıyor.

 

Konularla ve konuklarla ilgili çok sayıda skeç önceden çekiliyor, montajlanıyor, izleniyor, düzeltiliyor, yeniden montajlanıyor, yayına hazır hale getiriliyor. Bazen bir skeçle üç, dört gün uğraşılıyor ve belki konusu açılmadığı için yayınlanmıyor bile! Yine de her program için bir çok skeç ve VTR hazır halde bekletiliyor. Çünkü skeç dediğini, stüdyoda konular sıkıştığında kullanıyor Beyaz. Bir program için on skeç hazırlandığını, sohbet - muhabbet su gibi aktığı için sadece iki, üç tanesinin kullanıldığını bilirim!

 

Yetmiyor, konuklarla ilgili sokak röportajları çekiliyor, konuk yakınlarından tiyolar alınıyor. Bizzat Beyaz konukların bazılarıyla önceden buluşuyor, programı konuşuyor, sürprizleri kaçırmadan ortak çalışmalar yapıyor.

 

Haberin Devamı

Şarkıcı konuklarla komik klipler çekiliyor. Ana konuklar hariç, programın tansiyonunu yüksek tutmak için, stüdyoya Türkiye’nin ve hatta dünyanın gündemine oturmuş, kısa şovlarını gerçekleştirip çıkacak aksiyon konukları davet ediliyor. Bazen beş dakikacık kısa bir şov yapacak birini getirmek için haftalarca uğraş veriliyor.

 

Biten bir Beyaz Show’un ertesi günü başlayan, cuma yayın gününe kadar yaşanan bir çılgın çalışma...

 

*

 

Beyaz; yirmi yılı aşkın bir süre, hiç ara vermeden, hiç hastalanmadan, hiç özel hayatını öne koymadan, insan üstü bir çabayla her hafta bu şovu hazırladı.

 

Her işte olması gerektiği gibi de; zirvedeyken, kendini ve şovunu nadasa bıraktı kısa bir süre için.

 

*

 

Haberin Devamı

Şimdi yorumları okuyorum sosyal medyada O Ses Türkiye’deki Beyaz’la ilgili. İnsanlar Beyaz’ın ne kadar rahat, ne kadar komik, ne kadar esprili olduğundan bahsediyorlar.

 

Ne kadar şaşırtıcı(!)

 

*

 

O Ses programının dinamiklerini hiç bilmiyorum. Beyaz’ı tanıyorsam, elini konunu sallayarak stüdyoya gittiğini ve O Ses Türkiye koltuğuna oturduğunu hiç sanmıyorum. Fakat, Beyaz’ın yeni programında yaşadığı, neredeyse çılgınlık seviyesinde anlatabileceğim bir çalışma içeren Beyaz Show hazırlığı da değildir elbet.

 

Eski bir arkadaşı ve özellikle eski bir Beyaz Show çalışanı olarak söylüyorum; Beyaz’ın en rahat, en kendi gibi olduğu, en neşeli hallerini izliyoruz ekranda. İşin sorumluluğunu televizyon dahisi Acun ve ekibiyle paylaşmış olmanın verdiği rahatlığı, Beyaz’ın her cümlesinde hissediliyor.

 

Haberin Devamı

Evdeki gibi komik, arkadaşlarıyla olduğu gibi rahat, bildiğimiz Beyaz!

 

*

 

Beyaz Show ne olacak? Beyaz, O Ses Türkiye’de yıllarca devam edecek mi? Bilmiyorum. Bilsem de söylemem zaten, kusura bakmayın.

 

Beyaz benim bildiğim Beyazsa, Hadise’nin ataklarına rağmen, bir gün O Ses Türkiye’de şampiyon olacaktır. O kadarını söyleyeyim size...

 

*

 

Not: Bana Twitter, Facebook ve Instagram’dan ulaşabilirsiniz: @anlatanadam

Yazarın Tüm Yazıları