Kodlarımızda kalmak!

İnternet, casus yazılım, virüsler, kodlama ve hackerler... Buradan bakınca yetişkinler için ayrı, çocuklar için ayrı tehlike içeriyor diyebiliriz sanal dünya.

Haberin Devamı

Şöyle bir dakikanızı ayırın ve otobüste seyahat eden, yolda yürüyen insanları izleyin. 

Kesinlikle eğemediğimiz o bedenlerdeki başların neredeyse devamlı olarak eğik olduğunu göreceksiniz... Bu bir mahcubiyet hali değil. Öyle meşguldür ki; selam verirsin belki duyar belki de geçiştirir seni. Bir yok sayma hali sanırsın ama aslında işin aslı modern çağın yeni oyunudur bu...
**
Oyun ya elbette riskleri de taşıyor.
Sanal dünya, kimileri için normal hayatımızı yaşadığımızın ikinci bir alan. Kimileri için ise ilk alan.
Son yıllarda bu dünya içerisinde en etkin kullanılan yöntemin fidye olduğunu biliyor muydunuz? Bilgisayarınızdaki dosyaları, iş yerinizdeki kapıları kilitleyerek, karşılığında para isteyen sanal dünyanın fidyecileri, geçen yıl ortalama 800 milyon lirayı bu yöntemle kazandı.
Aslına bakarsanız, tedbirsizlik ve bir anlık dalgınlıkla (ki bu sanal dünya içerisinde bu çok kolay) hayatımız/ailemiz risk altında.
Düşünsenize, otomatik açılan kapılardan tutunda bankadaki hesaplarınıza kadar, evinizdeki televizyondan özelinize kadar risk taşıyorsunuz.
Hayatımızı kolaylaştırması bir tarafa, bugün birçok kurum/kişi her iyi şeyde olduğu gibi kötü amaçlı kullanımlar nedeniyle önemli noktalarda ilkel hayata dönüşü tercih etmeye başladı.
Otomatik açılan kapılardan anahtarlı kapıya dönüşüm başlıyor...
Yani kodlarımızda kalmak var artık.

****

Bababurnu’nun yükü hafifledi

Haberin Devamı

Kodlarımızda kalmak

Bababurnu Deniz Feneri yükünden kurtuldu. Deniz fenerine, birkaç yıl öncesi bir yetkilinin imzasıyla yerleştirilen ve sözleşmesi bittiği halde unutulan GSM şirketine ait baz istasyonu tesisatıyla birlikte söküldü.
**
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bir kuruluşu olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerine gecikmiş müdahale için teşekkür ederim.

Yazarın Tüm Yazıları