Vestel Beyaz'a 10 kat fazla talep geldi

Güncelleme Tarihi:

Vestel Beyaza 10 kat fazla talep geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2006 16:08

Vestel Beyaz Eşya'nın halka arzında, küçük bireysel yatırımcı kategorisinde, halka arz edilen miktarın 10 katından fazla talep toplandığı bildirildi.

DenizYatırım'dan yapılan açıklamada, DenizYatırım liderliğinde gerçekleştirilen Vestel Beyaz halka arzıyla ilgili olarak, “grubun lokomotifi, Avrupa'nın beyaz eşya ve elektronik devi Vestel Şirketler Grubu'nun, ikinci şirketini de halka açtığı kaydedildi.

Açıklamada, DenizYatırım liderliğinde toplam 44 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum tarafından 11-12 Nisan 2006 tarihlerinde gerçekleştirilen Vestel Beyaz halka arzında 17 bin 119 tasarruf sahibinin Vestel Beyaz'a ortak olduğu aktarıldı.

Açıklamada, şöyle denildi: “Gelen yüksek talep nedeniyle yatırımcı talepleri de kısmen karşılanabildi. Vestel Beyaz hisselerinin kesin satış fiyatı 3,20 YTL olarak belirlendi. Böylece, Zorlu Enerji, Fenerbahçe Sportif, Denizbank ve Trabzonspor Sportif gibi son yıllarda gerçekleşen önemli halka arzları başarıyla tamamlayan DenizYatırım, Vestel Beyaz halka arzı ile yeni bir başarıya imza atmış oldu. Halka arz edilen 52 milyon adet hissenin yüzde 70'ine tekabül eden 36 milyon 400 bin adet hisse, yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara, kalan yüzde 30'a tekabül eden 15 milyon 600 bin adet hisse ise yurt içindeki küçük bireysel yatırımcılara tahsis edildi.”

20 MİLYON 800 ADET HİSSE

Yurtiçine tahsis edilen miktarın 13 milyon adetlik kısmının yurtiçi bireysel kategorisine, kalan 2 milyon 600 bin adetlik kısmının da Zorlu Grubu çalışanları ile Vestel, Regal bayilerine tahsis edildiği anımsatılan açıklamada, yurtiçi bireysel kategorisine tahsis edilen toplam 13 milyon adet hisse senedine 10 mislinden fazla talep geldiği vurgulandı.
Talebe bir miktar daha cevap verebilmek amacıyla ek satış hakkı için ayrılan 7 milyon 800 bin adetlik hissenin tamamının yurtiçi bireysel kategorisinde dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, “Böylece bu kategoride halka arz edilen hisse adedi 20 milyon 800 bin adete yükselmiş oldu. Bu ilaveye rağmen yurtiçi bireysel kategorisindeki yatırımcıların talepleri ancak 6'da 1 oranında karşılanabildi” denildi.

Zorlu Grubu çalışanlarına ve Vestel, Regal bayilerine özel bir tahsisatın yapıldığı halka arzda, söz konusu kategoriden başvuran Zorlu Grubu çalışanları ve bayilerin taleplerinin yüzde 85 oranında karşılandığı belirtilen açıklamada, yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara tahsis edilmiş olan 36 milyon 400 bin adet hisse senedinin Deutsche Bank AG liderliğinde yurtdışında “önemli büyüklüğe sahip toplam 25 kurumsal yatırımcıya” satıldığı duyuruldu.
Halka arzla birlikte Vestel Beyaz'ın kasasına 124 milyon dolar girmiş olduğu ifade edilen açıklamada, 3,20 YTL baz fiyatla ve 450 milyon dolarlık piyasa değeri ile işlemlere başlayacak olan Vestel Beyaz hisselerinin Borsa'daki kodunun “VESBE” olacağı bilgisine yer verildi.

ORTAKLARA TEŞEKKÜR

Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Vestel Beyaz'ın çok genç bir şirket olmasına rağmen Vestel Grubu'nun sinerjisiyle önemli başarılar elde ettiğini belirtti. Zorlu, Vestel Beyaz'ın, en genç şirketlerinden biri olduğunu ifade ederek, şirketin, halka arzın da rüzgarıyla büyümesini daha da kuvvetlendireceğini kaydetti. Zorlu, şirketin geleceğine dair inancı paylaşan yurtiçinden ve yurtdışından tüm ortaklara teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!