Ve yüzüğü taktı

LeBron James, NBA’deki 9. sezonunda ilk şampiyonluk yüzüğünü taktı. Kendisini eleştirenlere en net cevabı, hem normal sezonda hem de play-off finalleri sonucunda ‘En değerli oyuncu’ seçilerek verdi.

Haberin Devamı

DÜNYA basketbolunun kalbinin attığı NBA’de 2011-2012 sezonu şampiyonluğuna Miami Heat ulaştı. Daha play-off final serisi başlamadan pek çok kişi tarafından favori gösterilen genç Oklahoma City Thunder’ı son maçta 121-106 yenen Heat, zorlu seriyi 4-1’lik sonuçla kazandı. Takım bu şampiyonlukla tarihindeki ikinci NBA zaferini elde etmeyi başardı. Bu şampiyonluğun baş mimarı, hem normal sezonda hem de finallerde MVP (En değerli oyuncu) seçilen LeBron James oldu.

Hakkında konuşan herkesi ‘mahcup’ etti

Bundan iki sene önce, kendisini takip eden milyonlarca hayranını hayal kırıklığına uğratarak yıldızının parladığı Cleveland Cavaliers’tan Miami Heat’e gitme kararı veren, LeBron James’in doğru bir karar aldığı sonunda ortaya çıktı. Şimdi tek soru; Dwyane Wade’in takımı Miami Heat’e katılarak şampiyonluklar serisi yaşamayı hedefleyen LeBron, Michael Jordan gibi 6 ya da Kobe Bryant gibi 5 şampiyonluk yaşayabilecek mi?

Haberin Devamı

Durant’in nefesini ensesinde hissedecek

NBA’de şimdiye kadarki dokuzuncu sezonunu tamamlayan 27 yaşındaki ‘Kral’ lakaplı yıldız oyuncu, bundan sonra her sezon önüne konulan şampiyonluk hedefine ulaşma stresi yaşayacak. 23 yaşındaki Oklahoma’nın yıldızı Kevin Durant’in nefesini daima üzerinde hissedecek. Kariyerindeki ilk zaferi elde eden LeBron James şimdi ise, kendini geliştirmenin yanı sıra Michael Jordan, Tim Duncan, Shaquille O’Neal ve Kobe Bryant gibi yıldızları başarılarıyla geride bırakma mücadelesi verecek.

Yıldızları kıskandırdı

MIAMI Heat’in yıldızı LeBron James’in ilk şampiyonluğu kariyerindeki dokuzuncu sezonunda geldi. NBA tarihinde iz bırakan efsane isimlerin kariyerlerindeki ilk zaferine ulaştığı sezon sayıları şöyle;

OYUNCU SEZON

Jason Kidd 17
Gary Payton 15
Jerry West 12
Oscar Robertson 11
David Robinson 10
Hakeem Olajuwon 10
Michael Jordan 8
Shaquille O’Neal 8
Isiah Thomas 8
Wilt Chamberlain 8

LeBron James’in forması üçüncü

NBA’in, son maç öncesi yayınladığı forma satış raporunda, James’in ‘6’ numaralı forması, Kobe ve Derrick Rose’dan sonra 3. sırada kaldı.

Annesine sarılıp ağladı

Haberin Devamı

OKLAHOMA’nın yıldızı Kevin Durant son maçın ardından LeBron’u tebrik edip koridora gitti. Durant, annesine sarılarak dakikalarca göz yaşı döktü.

Pat Riley’den büyük başarı

OYUNCU olarak 1, antrenörken 5 ve başkan olarak ilk şampiyonluğunu kazanan Miami Heat Başkanı Pat Riley, toplamda 7. zafere ulaştı.

Mike Miller kilit isimlerden oldu

MIAMI Heat’in yıldız oyuncusu Mike Miller, Oklahoma karşısındaki son maçta tam 7 üçlük isabeti birden bulup zaferde kilit rol oynadı.

Chalmers kendini aştı

FİNAL serisinin dördüncü maçında Heat’ten Chalmers, tam 25 sayı üretti. Şampiyonluğun kazanılmasında bu olay da önemli bir rol oynadı.

‘LeBron çılgınlığı yaşanacak’

Haberin Devamı

Los Angeles Lakers takımının efsane yıldızı Earvin ‘Magic’ Johnson, ‘Kral’ James’in yükselişini böyle yorumladı.

NBA’in efsane oyuncularından Magic Johnson, Miami ile Oklahoma arasındaki maç öncesi yaptığı yorumda, “Michael Jordan’ın ilk şampiyonluğunu yaşadığında 28 yaşındaydı, 2 yıl da NBA’e ara verdi. Buna rağmen 6 şampiyonluk gördü. Tıpkı Jordan gibi LeBron da ilk şampiyonluğu sayesinde oyununu daha ileriye taşıyacak” dedi.

Kevin Durant’le ‘çekişmesi’ fayda getirecek

“Daha önce NBA’de hiç görmediğimiz bir ‘LeBron çılgınlığı’ yaşanacak” yorumunda bulunan Johnson, “Kevin Durant sayesinde LeBron çok daha iyi oldu. Ben de aynı şeyi Larry Bird sayesinde yaşamıştım. Arkanızdan gelen oyuncu sizi daha iyi olmaya zorlar”diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Artık zamanı gelmişti’

MIAMI Heat’in tarihindeki ikinci şampiyonluğunda başrolü alan yıldız basketbolcu LeBron James, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Artık bu zaferin zamanı gelmişti. Bu şampiyonluğu kazanmak için elimden geleni yapabildiğim için mutluyum. Bu seviye için çok çalışmalı ve kendinizi adamalısınız.”

Yazarın Tüm Yazıları