Vatandaşlar Cizre ve Silopi'yi terk ediyor

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlar Cizre ve Silopiyi terk ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 16:20

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi çok sayıda vatandaş evlerinden ayrıldı.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliğinin Cizre ve Silopi'de saat 23.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacağı yönündeki açıklamasının ardından mahallelerinde hendek bulunan ailelerin bir kısmı evlerini terk etti.

CİZRE'DEN ÇARPICI KARELER

Vatandaşların bir bölümü yanlarına aldıkları eşyaları yükledikleri araçlarıyla çevre köyler başta olmak üzere Şırnak, Batman ve Mardin'e gitti.

Haberin Devamı

Vatandaşlar Cizre ve Silopiyi terk ediyor

Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK'lı teröristler, Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı.

Vatandaşlar Cizre ve Silopiyi terk ediyor


Bu sırada durmayan bir araca teröristler, uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırıda, araçta bulunan Mevlüde İğdi (15), merminin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan İğdi, ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar Cizre ve Silopiyi terk ediyor

PKK'lı teröristlerin karayolunu kapatması üzerine aileler, yaya olarak ilçeden ayrıldı.

Cizre'deki en büyük göç, teröristlerin çok sayıda hendek kazdığı Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerinde yaşanırken, kalan aileler gıda malzemesi almak için marketlere yöneldi.

Terminal ve marketlerde yoğunluk

Silopi'de de sokağa çıkma yasağının ilan edileceğini duyan vatandaşlar, ilçeyi terk etmek için terminallere gitti. Yanlarına alabildikleri eşyalarıyla şehir dışına çıkmaya çalışan vatandaşlar, terminallerde yoğunluğa neden oldu.

İlçede kalmayı planlayan vatandaşlar ise alışveriş için marketlere yöneldi. İlçe sakinlerinden Ömer Bilişik, imkanı olmadığı için ilçeden ayrılamadığını ve yasak nedeniyle gıda sıkıntısı çekmemek için alışveriş yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

Asker ve özel harekat timleri sevk edildi

Cizre ve Silopi'ye bugün öğleden sonra zırhlı araçlar ve otobüslerle asker ve polis harekat timleri sevk edildi. Dün akşam saatlerinden beri uçaklarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirilen asker ve polis özel harekat timleri, havadan helikopterle karadan da frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar eşliğinde Kirpi araçları ve otobüslerle Cizre ve Silopi ilçelerine götürülerek, burada konuşlandırıldı.

Silopi'ye sevk edilen güvenlik güçleri Hastane Caddesi üzerinden, polis lojmanlarının bulunduğu TOKİ Konutları'na geldi. Yol boyunca güvenlik güçlerini taşıyan araçların oluşturduğu konvoya, 2 Sikorsky helikopteri de havadan eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!