ÜSP gerçeği

SPORUN alt başlığında en önemli etmenlerden biri de organizasyonlardır. Organizasyonların en meşakkatlisi ve en zor kaynak bulunacak bölümü ise altyapı için olanlarıdır.

1996 yılında bir proje başlatıldı. Fikir, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'sindeki bir avuç spor aşığından çıktı. Mütevazı bu tür girişimlerin, başladığı gibi kısa bir sürede bittiğine çok kez şahit olduk. Ancak inatla iyi bir şeyler yapar ve beklentisizce devam edersen, birileri yaptığın işi görür ve bunca ekonomik kriz tantanasına rağmen geleceğin Hidayet'lerini, Süreyya'larını Gökhan'larını ve Özlem'lerini yetiştirme planına sponsor oluverir.

Son üç yıldır Ücretsiz Spor Okulları (ÜSP) projesine destek veren Turkcell gibi yürekli sponsorları yürekten alkışlıyor, bu tür uygulamaların artarak devam edebilmesini sağlayacak sponsor yasasının da bir an önce çıkmasını ümit ediyorum.

7 yıldır yapılıyor

Çok kolay yazdığım organizasyonun büyüklüğünü anlatmak için bir takım rakamlar vereyim. 1996'da başladı, yani 7 yıldır devam ediyor. 7-15 yaş gurubunda 30 bin çocuğa ücretsiz spor yapma olanağı sağlandı. Sadece geçen yıl 11'i İstanbul'da, 7'si Doğu Marmara Bölgesi'nde, 1'i de İskenderun'da olmak üzere 19 okulda 6 bin öğrenci spor yapma imkanı buldu. Emeği geçen herkesi gönülden kutlarım. Çok zor bir iş, ancak bu kadar güzel gerçekleştirilebilirdi.

Bunca olumsuz haberler içinde size güzel bir olayı aktardım. Bir değil, iki değil tam 30 bin çocuğu etraflarındaki çirkeften uzaklaştıracak böyle bir organizsyonu desteklemek ulusal bir görevdir. Yarının sorunsuz gençlerden oluşmasını istiyorsak, çocuklarımızı mutlaka sporla tanıştırmalıyız.
Yazarın Tüm Yazıları