Ünlü fotoğrafçıya pazarcı dayağı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü fotoğrafçıya pazarcı dayağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın büyük sekiz metropolünü fotoğraflayan Segado, bu proje kapsamında geldiği İstanbul'dan tandon yırtığıyla ülkesine döndü. Dün Fransa'da ameliyat olan ünlü fotoğrafçı nisanda tekrar İstanbul'a gelip çalışmasını tamamlayacak.

Dünyanın en iyi fotoğrafçılarından biri olarak bilinen Fransız fotoğrafçı Sebastiao Salgado çalışmalarını sürdürmek üzere geldiği ülkemizden dayak yiyerek geri döndü. Utanç verici olay geçen pazar günü Tarlabaşı semt pazarında meydana geldi. Saat 15:30 sıralarında çevirmeni Ali Işıngör'le beraber fotoğraf çalışmaları yapmak için semt pazarına giren Salgado çekimlerin sürdürürken bir tezgahtarın sözlü tacizine uğradı. Daha sonra dayak yedi. Ünlü fotoğrafçı olay üzerine çalışmasına ara verip, tedavi için Fransa'ya geri döndü.

Olayın görgü tanığı olan Ali Işıngör olayı şöyle anlattı: ’’Çekim sırasında bir pazarcı müşterilerini kaçırdığımızı söyleyip tezgahının önünden çekilmemizi istedi. Uyarı tarzı çok kabaydı. Gerekli yerlerden izin aldığımızı, sadece birkaç kare daha çekip ayrılacağımızı söyledik. Tezgahtar Salgado'nun üzerine yürüdü ve itmeye başladı. İtişme sırasında 5 - 6 kişi oluverdiler. Polis çağırmak için bağırdık. Tezgahtar, polis de devlet de benim, diyerek vurmaya başladı. Salgado'yu yerde sürüdüler. Halkın araya girmesiyle kurtarabildik.’’

Salgado bu olaydan sonra gittiği Alman Hastanesi'nde tedavi gördü. Tandonları zedelenen ünlü fotoğrafçı, pazartesi günü Fransa'ya geri döndü ve dün ülkesinde ameliyat oldu.

Salgado, son yıllarda nüfusu hızla artan sekiz metropol üzerine geniş kapsamlı bir proje yürütüyor. Şankay, Manila, Mexico City, Kahire, Sao Paolo'daki yaşamı görüntüleyen Salgado, geçen ayın sonunda İstanbul'u fotoğraflamak üzere ülkemize gelmişti. İki hafta boyunca kenti fotoğraflayan Segado, çalışmasını tamamladıktan sonra Bankok ve Dakka'ya geçecek, daha sonra sergi hazırlıklarına başlayacaktı.

Saldırı sonrasında programını ertelemek zorunda kalan ünlü fotoğrafçı nisanda tekrar İstanbul'a gelip çalışmasını tamamlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!