Telekritik

Selim AKÇİN
Haberin Devamı

Barıştıramadılar

Cumartesi akşamı, yıkılmayıp ayakta kalanlar ‘‘A Takımı’’nda ilginç sahnelere tanık oldular. Sanıyorum sabahın beşine doğruydu. Önce Mahsun Kırmızıgül'le konuşuldu. Kırmızıgül, orada bulunanlar tarafından İbrahim Tatlıses hakkında söylediklerinden dolayı alkışla protesto edildi. Sonra Bülent Ersoy aradı. Zeki Müren'le ilişkilerini anlattı. Bazı güçler Müren'i koruyordu. Ersoy, kazandığı ödülleri de bu yüzden alamıyordu. Ama yine de Zeki Müren'i çok seviyordu. Bayramlarda seyranlarda halini hatrını soruyordu. Hatta ölene kadar onun -deyim Ersoy'a ait olduğu için rahatlıkla yazıyorum- ‘‘konsolos köpeği’’ olmuştu. Ersoy da meğer bu konuşmayı Mahsun'a ders olsun diye yapmış. Mahsun, kendisine verilen derslerden etkilenip, bir daha aradı. Savaş Ay, Mahsun'a küs gibiydi. Mahsun'un kendisinden büyük biriyle barışmamasına müthiş kızmıştı. Bak bu kez şansını iyi kullan diye uyardı. Ekranı dolduran koca koca adamlar, hep birlikte ‘‘barış barış’’ diye bağırdılar. Arada İbrahim Tatlıses de aradı. Barış sağlanacaktı, eğer Mahsun'un ‘‘ama’’ları olmasaydı. O ‘‘ama’’lar başta Savaş Ay olmak üzere herkesi çileden çıkarıyordu. Ben sabahın beşinde bunların bir rüya olup olmadığını düşündüm. Mesela ben MTV izliyordum ve orada bir sunucu, Jon Bon Jovi'ye, Sting senin ağabeyin sayılır hadi barış diyordu. Ama çabuk uyandım.

Savaş Ay, kendisini Tatlıses'le Kırmızıgül'ün barışmasına adamıştı. Hep de toplumsal barışa olan ihtiyacımızı öne sürerek. Sanki ortada birbirine silah çekmiş, yumruk atmış insanlar varmış gibi. Mahsun, barışacam dese barışmanın nerde yapılacağı ve reytingin nereye yazılacağı belli. Netice itibarıyla her iki tarafın beyanlarından anlaşılacağı gibi sorun ticari. Savaş Ay, bu ülkede ticari nedenlerle küs olanları barıştırmaya kalksa ne A Takımı yeter, ne ömrü. Sonra yaşı küçük de olsa, barışmak da küsmek de insan haklarından biri. Bu hak kimseye zarar vermiyorsa, barışmadı diye birine ‘‘savaş’’ açmak saçma değil mi?

Hem hatırlarsınız, Kırmızıgül, Özcan Deniz'le de küsmüştü. Sonra barıştılar. Ben bilmiyorum, eğer biliyorsa Savaş Ay beni düzeltsin, o ikisi barışınca toplumsal barış sağlandı mı bu ülkede.



Yazarın Tüm Yazıları