Tecrübe eksikliği

GALATASARAY, ULEB Cup’ın teselli maçını belki istediği yerde bitiremedi ama bana göre takımın geleceği açısından çok önemli bir faktör olan deneyimi kazandı.

İlk kez bu noktalarda mücadele eden Galatasaray Cafe Crown zaman zaman da olsa sert savunma yapmayı, rakipten ürkmemeyi ve kolay teslim olmamayı öğrendi.

Avrupa’nın en pahalı kadrolarından biri olan Dinoma Moskova karşısına skorer Hite’tan yoksun çıkan sarı kırmızılı takımın koçu Murat Özyer, Rus ekibinin yaptığı baskılı sert savunmayı aşmak için 2 oyun kurucu ile mücadele etmeyi seçti. Sert savunma yapıp tempoyu da kontrolü altında tutmayı isteyen Özyer bu deneyim maçında bugüne dek oynamayan oyunculara da yer vereceğini ve onlara da gelecekte güzel bir anıya sahip olma şansı tanıyacağını da söylüyordu.

2 önemli problem

Nitekim, bugüne dek oynamayan isimlerden Erdem belki de Galatasaray savunmasını ateşleyip fazlaca açılan farkın kapanmasında başrol oynayan isimlerden biriydi. Galatasaray bu turnuvada çok şeyler öğrendi dedik. Ama hala bir yığın eksik var. En önemlisi de yapılan top kayıpları. Dün de bu rakam 21’di. Ayrıca oyunun belli bölümlerinde uzun süreler skorsuz kalmak (10 dakika) ve hücumu organize edememek de bir başka önemli sorun.

Düşünün, geriden gelip 3. çeyrekte rakibinizi yakalamışsınız. Ondan sonraki telaşın ve skorsuzluğun tek açıklaması deneyimsizlik. Veya bu noktaları nasıl oynayacağını bilememek.

Mücadele ettiği vakit neler yapabileceğini gören sarı kırmızılı basketbolcular sanırım bu turnuvadan gerekli dersleri çıkartmışlardır. Bu onlar için en önemli kazanç olacaktır. Son olarak da ilk kez buralarda oynayan bir takımın bu kadar çok hakem hatasıyla karşı karşıya geleceğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Kupanın İspanyol finalinde ise muhteşem bir basketbol sergileyen Joventut Badalona, Akasvayu Girona’yı yenerek bu turnuvanın en iyi takımı olduğunu gösterdi.
Yazarın Tüm Yazıları