Tarkan: EÅŸcinsel deÄŸilim, hiçbir zaman da olmadım

Güncelleme Tarihi:

Tarkan: Eşcinsel değilim, hiçbir zaman da olmadım
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 30, 2006 00:00

Tarkan'ın eski menajeri Alpay Aydın'ın "Megamasal" kitabında, eşcinsel ilişki yaşadığını yazdığı Tarık karakterinin aslında Tarkan olduğu iddialarına, ünlü şarkıcı yanıt verdi. Tempo dergisine konuşan Tarkan, "Eşcinsel falan değilim, hiçbir zaman da olmadım" dedi.

Haberin Devamı

Â

Tarkan: Eşcinsel değilim, hiçbir zaman da olmadım

10 yıldır üzerinde çalıştığı İngilizce albümü "Come Closer"ı 7 Nisan'da tüm Avrupa'da çıkaracak olan Tarkan, Tempo dergisine konuştu. İlk menajeri ve en sevilen şarkılarından "Asla Vazgeçemem"in söz yazarı Alpay Aydın'ın kendi hayatını kaleme aldığı "Megamasal" adlı kitapta, kendisinin eşcinsel ilişki yaşadığını yazdığı Tarık adlı karakterin, Tarkan olduğu iddialarına yanıt veren Tarkan, "Kitabını okumadım. İyi ki de o dönem burada değildim. Çünkü hoş değil. Maddi-manevi birtakım beklentileri oldu bizden. Ama tehdit şeklinde olduğu için, asla böyle bir şeye yanıt vermedik. Hatta ben, 'Çıkart kitabını, istediğini yaz, beni bilen biliyor' dedim. 'O zaman yazacağım, görürsün' dedi. Şimdi ikincisini çıkarıyormuş. Ama ben İngilizce albümümde ona teşekkür ediyorum. Çünkü ilk zamanlarda bana gerçekten sahip çıktı. O olmasaydı, ben Almanya'ya dönmüştüm; belki de bir fabrikada çalışıyordum. Çünkü vizemi aldım, gidiyordum ve beni ikna etti. 'Gitme, biraz daha deneyelim, sesin var' dedi. Sonrasında çok uğraştık. Şarkıları yazarken, televizyon programlarını kapı kapı dolaşırken... Yaptıklarını inkâr edemem" dedi.

/images/100/0x0/55ea1f00f018fbb8f86c846f

Tarkan, "Yine de çok ağır bir saldırı değil mi, sizin eşcinsel olduğunuzu ima etti" sorusuna ise şu yanıtı verdi: Türkiye’de herkes etti. Çok açıkça söyleyebilirim, zaman zaman hayatımda kendimle ilgili, emin olmadığım taraflar oldu. Çok derin buhranlar yaşadım, kafam çok karışmıştı kendimle ilgili, bu konularla ilgili. Kendimi bulmaya çalışıyordum. Geçmişime dönüp baktığımda, bütün bunların çocukluğumla ilgili olduğunu anladım. Tek tek yaralarımı sarıp iyileştirmeye karar verdim. Beş senedir psikoloğa gidiyorum ve yeniden doğduğumu hissediyorum. Ben insanlara şarkılarımı, şu anda olduğu gibi benliğimi, varlığımı sunuyorum. Geçmiş geçmiştir. Hiçbir şeyi inkâr da etmem, yalan da demem. Ama bir yere kadar. Herkes sınırını bilmeli. Eşcinsel falan değilim, hiçbir zaman da olmadım ve Bilge'yle ilişkimiz de yalan değil. Bu mevzu, bu röportajla birlikte kapansın istiyorum artık..."

Sezen'le aramızda soğuk rüzgarlar esti
Tarkan, Tempo'daki röportajında bir dönem arası açık olan Sezen Aksu'yla ilgili sorulara da yanıt verdi:

- Türkçe albüm ne zaman?
Başladım. Şimdi şarkı yazma aşamasındayım. Türkçe şarkı söylemeyi çok özledim. Bir yandan Sezen’le flörtleşiyoruz...

/images/100/0x0/55ea1f00f018fbb8f86c8471
- Barıştınız mı yani?
Küs değildik ki. Sadece, ‘Şımarık’ şarkısı döneminde bazı hallolmamış, konuşulup çözülememiş meseleler yüzünden aramızda soğuk rüzgârlar esti.

- Ne zaman konuÅŸtunuz?
Geçen sene. Karşılıklı konuşup hallettik. Sonra sarıldık. Ben de hırçınmışım o zamanlar. Belki de güç yarışına girmişimdir. Çünkü o zaman, yani 'Şıkıdım' çıktığında 'Sezen olmasa Tarkan olmazdı' gibi laflar söyleniyordu. Ben öyle olduğuna inanmıyordum ama ama beni kışkırtıyorlardı. Belki de o yüzden 'Şımarık'a benim ve Ozan'ın adını ekledim. Bizim de emeğimiz vardı şarkıda; ama o, Sezen'in şarkısıydı. Bunu ona sormadan yaptık ve Sezen de rahatsız oldu. Haklıydı. Ben bunu yıllar sonra anladım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!