Suriye rejiminden İstanbul'daki zirveye sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Suriye rejiminden İstanbuldaki zirveye sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 00:00

Suriye rejimi, İstanbul'da düzenlenen Suriye Halkının Dostları Grubu Toplantısı'nı sert tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Suriye yönetiminin yayın organı konumundaki El Baas gazetesinin birinci sayfasında yer alan baş yazıda konferans, "daha fazla Suriyelinin öldürülmesinin yollarını aramaya, toplumu ve devleti sabote etmeye ve Suriye'yi zayıflatma genel amacına doğru hareket etmeye yönelik bölgesel ve uluslararası bir komplonun parçası" olarak nitelendirildi.

Gazete toplantıyı "Suriye'nin düşmanlarının platformu" sözleriyle tanımlarken, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal'a da sert eleştiriler yöneltildi.

Gazete, geçtiğimiz günlerde, Suriye'de muhalefetin silahlandırılmasının bir görev olduğunu söyleyen Faysal'ı, "Ülkeyi kan gölüne çevirmek için teröristleri teşvik etmek"le suçladı.

Gazete, "Sadece naif ve ABD'nin gözünden bakanlar bu toplantının Suriye halkının dostlarının toplantısı olduğuna inanır" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ
İstanbul'daki toplantının başlamasının ardından salondan görüntüler geçen Suriye devlet televizyonu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını eleştirdi.

Haberde, "Erdoğan Suriye halkının çıkarlarından bahsediyor ve ülkemizde suç işleyen teröristlere ev sahipliği yaptığını unutuyor" denildi.

Toplantıyı "Suriye'yi güçsüzleştirmeye çalışan ve Washington, Paris, Londra ve Tel Aviv ile işbirliği yapan bir ülke haline getirmeye çalışan uluslararası bir girişim" olarak nitelendiren kanal, Katar Başbakanı Şeh Hamad bin Yassem'i de "teröristlere silah ve para vermek"le suçladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!