Su bile dökemezsiniz

Galibiyete hasret Beşiktaş, evinde Fenerbahçe' yi 1-0 yenerek hasrete son verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş kalan 2 maçını da kazandığı takdirde, UEFA Avrupa vizesini cebine koyacak.

Fenerbahçe ilk maçın aksine neredeyse tam kadro sahada yer aldı. Mağlubiyetin nedeni ise zaten bu oldu. Aykut hoca sakatlıktan yeni kurtulmuş Alex' e forma vererek hem orta sahasını zayıflattı hem de Stoch' un etkisini azalttı. Kazandığı maçtaki kadrosu ile neden sahada yer almadı, anlamış değilim. "Kazanan her zaman haklıdır"

Beşiktaş dün akşam kazanmayı, Fenerbahçe' den çok daha fazla istedi. İlk 20 dakika rakibi oyununa ağırlığı koyduysa da, 70 dakikalık periyotta sahanın hakimi Beşiktaş oldu. Volkan kalesinde devleşti. Şunu söylemeden edemeyeceğim, Volkan gününde olmasaydı maç tarihi farka kadar gidebilirdi. Beşiktaş 2. golü bulabilse inanın maçın rengi çok değişirdi. 1-0 her zaman tehlikelidir. Kadıköy' de ki maç bunun iyi bir örneğidir.

Haberin Devamı

Uzun zaman sonra Ernst çok iyi oynadı. Bu sezonun belki de en iyi futbolunu sahaya sürdü. Sıfıra yakın hatayla oynadı, tebrik ediyorum. Alex zaten köyü oynadı ama Ernst de Alex' e göz açtırmadı. Quaresma istekli ve arzuluydu. Yaptığı orta ile galibiyette büyük rol oynadı. Fakat halen eski Quaresma' yı arıyoruz. Almeida' nın kafa vuruşu da takdire şayandı. Topla beraber Gökhan' ı da kaleye gönderdi.

Sakatlıktan kurtulan Cenk de güzel işler yaptı. Kendine güveni gelmiş olmalı ki, birkaç pozisyonda güzel kurtarışlar yaptı. Belki de maçı kurtardı.

Gelelim PFDK' ya. Bu sezonun ne cezasından, ne kararlarından, ne de süper finalinden birşey anlamadım. Rüştü kendini ihbar etti ve tedbirli olarak PFDK' ya sevk edildi. Tedbirli olarak PFDK' ya sevk edilen Emre Belözoğlu' nun da cezası da maç öncesi acil bir kararla  kaldırılıyor. EY PFDK, neden Rüştü' ye çok geç ceza verirken, Emre' yi jet hızıyla affediyorsun ? Kimse sinirlenmesin ve kızmasın, bu dediklerim Emre' ye yönelik değil sadece sistemin yanlış olduğu söylemek adınadır. Ne TFF' ye ne de onun kurullarına güvenim yoktur.

Çok zekisin Sn. Kocaman. Geçen hafta kazandığın maçtan sonra yaptığın açıklamalar ile ortamı gereksiz yere o kadar gerdin ki, kimse anlam veremedi. Bu kez kaybettiğin maçtan sonra da neredeyse dostluk mesajları verdin. Sn. hocam bence sen konuşma. Bak gündem o kadar yoğun ki, bir de senin açıklamalarınla uğraşıyoruz. Sen saha içerisindeki işini yap, senin yöneticilerin diğer kalan işleri hallettsin.  Geçen hafta kazandığında dedin ki, " 1 puana bile razı bir takıma karşı galip gelen takımımı kutluyorum" Bunu ben ne amaçla dediğini gayet iyi biliyorum. Bak 1 puana razı olan takımın sana yaptığına.

Haberin Devamı

Maçın hakemi uzun zamandır görmediğim derecede iyi bir yönetim sergiledi. Fenerbahçe' nin 1 poziyonunu ofsayt diye kesmesi yanlış bir karar oldu. Keşke devam ettirseydi, ne kadar tanıdığım Fenerbahçeli dostum, arkadaşım varsa mağlubiyetin sebebinin ofsayt pozisyonu olduğunu söylediler. Ben biliyorum ki, sinirden ne dediklerinin farkında bile değiller. Kızmıyorum onlara.

Dün akşam Fenerbahçe' ye yenilseydik Galatasaraylılar'ın bize demediği, etmediği kalmazdı. Beşiktaş' a ve camiaya sesleniyorum. Dün akşamki oyunun devamını Galatasaray maçında da bekliyorum. Kimsenin sevinci veya üzüntüsü bizi bağlamaz. Bizim sevincimiz, milyonların göz yaşından daha önemlidir.

Haberin Devamı

Kartaliçelerimizi yürekten kutluyorum. İnanın birçok takımın taraftarları bizim kartaliçelerimizin eline su bile dökemezler. TFF bizim kartaliçelerimizin performasından dolayı sahayı tamamen seyirciye kapatırsa valla şaşırmam

Yazarın Tüm Yazıları