'Trabzonspor'un sırrı kadro mühendisliği'

Hürriyet yazarı Orhan Uluca, 2-2 sona eren Alanyaspor - Trabzonspor maçını köşesinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor sezonun özeti şeklinde bir maç başlangıcı yaşadı. Baskı sonucu topu kapan Sörloth çizgiye kadar indi ve Abdülkadir Ömür’e boş kaleye golü attırdı. Hemen arkasında Bakasetas’ın şutunda Uğurcan Çakır’ın müthiş kurtarışı geldi. Atanın ve tutanın iş başında olduğu ilk çeyrek sonucu Karadeniz ekibi öne geçti.

‘Atan ve tutan’ şampiyonluğun en önemli iki unsurudur. Bunlardan birisi olan Uğurcan’ın sakatlanması ve buna rağmen çıkmaması ile beraber Campi’nin golcü Cisse karşısında uyuklaması Alanyaspor’a devrenin sonunda beraberliği getirdi.

İkinci yarıya müthiş başlayan Trabzonspor’da tam anlamıyla Abdülkadir Ömür’ün futbol şovu vardı. Harika bir asist yapıp Novak’a golü attırdığı gibi meslektaşı Hosseini’nin bilinçsizce gördüğü kırmızı kart neticesinde eksik kalışı da N’Sakala’ya gördürdüğü kırmızı kart ile bertaraf ederek çok yönlü bir oyun ortaya koydu. bakasetas’ın müthiş şutu ile gelen Alanyaspor’un beraberlik golü sahaya her şeyini veren Abdülkadir’in bu oyununa gölge düşürdü.

Haberin Devamı

ULREICH, REINA VE ERCE KARDEŞLER

Pep Guardiola’nın Manuel Neuer’in olduğu yerde uzun uğraşlar vererek 32 yaşında deneyimli pepe Reina’yı Liverpool’dan kiralık olarak transfer etmesi çok konuşulmuştu. Gerçekte bir yıl sonra Alman Milli Takımı için düşünülen isimlerden birisi olan Stuttgart’ın as kalecisi 26 yaşındaki Sven Ulreich’ın Bayern Münih’e ‘ikinci kaleci’ olarak transferi daha da fazla gündem oldu. Belki Reina’ya iş düşmedi ama Sven Ulreich o kadar çok önemli noktada iş yaptı ki milli takım aday kadrosuna dahi çağrıldı.

Erce Kardeşler’i. yediği gole rağmen fazlasıyla beğendim. Yaptığı kritik kurtarışlar ve ayağını iyi kullanması takıma artı değer kattı. Kaleci yedeklemesi kadro mühendisliğinde çok önemli yer tutar ve belirleyicidir. Trabzonspor da yaşadığı onca sakatlığa rağmen bugün hala zirvede yer alıyorsa bunu kadro mühendisliği başarısına borçludur. Eğer Trabzonspor şampiyon olacaksa sanırım bunu en çok kadro mühendisliği konusunda gösterdiği başarı neticesinde elde edecektir.

Yazarın Tüm Yazıları