Galatasaray rekor için Adana Demirspor karşısında!

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray rekor için Adana Demirspor karşısında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 07:00

Süper Lig lideri Galatasaray 34. haftanın açılış mücadelesinde bugün deplasmanda Adana Demirspor’a konuk olacak. Yeni Adana Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşma hem kırılacak rekorlar hem de yarınki derbi öncesi maç fazlasıyla Fenerbahçe ile puan farkını açmak açısından kritik öneme sahip.

Haberin Devamı

Öyle ki ligde üst üste 14 maçını da kazanan Galatasaray bugün de deplasmandan zaferle ayrılırsa 15 galibiyet ile kendi rekorunu kıracak.

3 hanelere çıkan ilk takım olabilir

Geride kalan 33 maçta 29 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 90 puan alan Cimbom, lig tarihinde bu haftayı en fazla puanla geçen takım oldu. Galatasaray bugün Adana Demirspor’u yenmesi durumunda 93 puana ulaşacak ve 1988-89 sezonunda Fenerbahçe’nin 36 haftada kırdığı rekoru egale edecek.

Ayrıca bu sezon ligde maç başına 2.72 puan ortalaması yakalayan Galatasaray bu performansını sürdürürse 100 puan barajını geçecek ve Süper Lig’de 3 haneli puan toplayan ilk takım olacak.

Tek eksik Zaha, 7 isim kart sınırında

Bugün kazanması durumunda maç fazlasıyla Fenerbahçe ile puan farkını 7’ye çıkaracak olan ve ezeli rakibinin Beşiktaş ile oynayacağı derbiyi rahat bir şekilde izleyecek olan Cimbom’da sadece 1 eksik bulunuyor. Sarı kırmızılılarda hafif ağrısı bulunan Zaha tedbir amaçlı olarak Adana’ya götürülmedi.

Haberin Devamı

Bu arada takımda 7 futbolcu ceza sınırında bulunuyor. Torreira, Oliveira, Nelsson, Sanchez, Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu bugün kart görürlerse Sivasspor maçında forma giyemeyecek.

MAÇ ÖNÜ NOTLAR:

6: Deplasmanda son 6 lig maçını kaybetmeyen Galatasaray dış sahada daha uzun seri yakaladığı 2002-03’te 9 galibiyet ile rekor kırdı.

0: Adana Demir’in ilk yarıda 3-1 yenildiği Galatasaray’a karşı Süper Lig’e döndüğü 2021-22’den bu yana puan alamadığı bir sezon yok.

2: Adana Demir deplasmanında son 2 lig maçını kazanamayan Galatasaray (1B 1M), rakibini dış sahada en son Kasım 1994’te yendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!