Yine hain pusu

Güncelleme Tarihi:

Yine hain pusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 02:01

Terör, kanlı yüzünü dün sabah Vezneciler’de üniversite yolunda gösterdi. İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde nöbet değişimine giden çevik kuvvet polislerinin bulunduğu midibüs geçerken, park halindeki bombalı araç uzaktan kumandayla patlatıldı. Üniversite binaları ile çevredeki işyerlerinin de büyük hasar gördüğü saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil yaşamını yitirdi. Üniversitede çalışan bir kadın ile kendisini işe bırakan eşi, bir banka çalışanı ve bir mağaza müdürü sivil kurbanlar arasında. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Saldırı dünya basınında da yer aldı. İngiliz Independent ve Financial Times gazeteleri Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmasa da şüphelerin terör örgütü PKK üzerinde yoğunlaştığını yazdı. Financial Times'ta terör örgütünün taktik değişimine vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde nöbet değişimine giden çevik kuvvet polislerinin bulunduğu midibüsün, ilk belirlemelere göre Şehzadebaşı Caddesi’nde yanından geçtiği bomba yüklü araç, sabah saat 08.40’ta uzaktan kumandayla patlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 200 metre ilerisinde ve bütünleme sınavlarının yapılacağı İstanbul Üniversitesi’nin de yakınında meydana gelen şiddetli patlama ortalığı savaş alanına çevirdi. Patlamanın şiddetiyle ters dönerek parçalanan çevik kuvvet midibüsünde polis memurları Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçu ve aracı kullanan Yaşar Özlem şehit oldu. Sabah yoğun bir iş ve okula gidiş trafiğinin yaşandığı caddede Elif Tutuş İnce, Ahmet Bayraktar, Esra Tekin, Hakan Tekin ve kimliği belirlenemeyen bir vatandaş da yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı. İstanbul Üniversitesi’nin fakülteleri, Doğu Türkistan Vakfı, Celal Ağa Konağı ve bazı işyerlerinde büyük hasar oluştu.

Haberin Devamı

Yine hain pusu

BİR DE ÇATIŞMA PANİĞİ

Patlamadan kısa süre sonra silah sesleri duyulduğu, çatışma çıktığı iddiaları üzerine bölgede ikinci panik yaşandı. Polis, bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Çok sayıda ambulansın sevk edildiği Vezneciler’de Şehzadebaşı Caddesi trafiğe kapatıldı. Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler İstasyonu devre dışı bırakıldı.

Bölgedeki tüm araçlar tek tek kontrol edildi. Bomba imha uzmanları, bir araçta bulunan çantadan şüphelenince, tedbir gereği kontrollü şekilde patlattı. Araçta herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı belirlendi. Başsavcı Hadi Salihoğlu ile başsavcıvekilleri İrfan Fidan, Önder Yaman ve 4 savcı olay yerine gitti. Olay yeri incelemesinin ardından saldırıda kullanılan araçtan geriye sadece motor kısmından bir parça kaldığı anlaşıldı. Soruşturmada bombalı aracın kiralandığı ortaya çıktı. Aracı kiraya veren 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi’nde dün yapılması planlanan bütünleme sınavları da iptal edildi.

Haberin Devamı

Yine hain pusu

 YARALILARDAN 3’Ü AĞIR

Terör saldırısında yaralananlardan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan 6 yaralıdan 2’si taburcu edildi. 2’si polis 6 kişinin İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde, 7’si polis 9 yaralının Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2’si polis 4 yaralının da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavileri devam ediyor. 4 yaralının tedavisi İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlarımıza bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinden 7’si polis, 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan 3’ünün durumu ağır” dedi.

Haberin Devamı

BİRİ ÖĞRENCİ BİRİ MEZUN

Vezneciler’de meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden polislerden Duha Beker’in Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Fizyoterapi bölümü ikinci öğretimde okuduğu öğrenildi. Üniversitenin web sayfasında ‘Acı kaybımız’ başlıklı başsağlığı mesajı yayımlandı. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Vezneciler’de şehit olan öğrencimiz polis memuru Duha Beker’e Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

EDEBİYAT OKUMUŞTU

Saldırıda hayatını kaybeden bir başka polis memuru Yaşar Özlem’in ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü mezunu olduğu belirtildi. Üniversite, mezun öğrencisi için başsağlığı mesajı yayımlarken terör saldırısı lanetlendi. ( Esra ÜLKAR )

Haberin Devamı

Yine hain pusu

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği’nce, terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiği belirtildi. Soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.

İNGİLİZ BASINI: BAŞ ŞÜPHELİ PKK

Saldırı dünya basınında da yer aldı. İngiliz Independent ve Financial Times gazeteleri Vezneciler'de düzenlenen bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmasa da şüphelerin terör örgütü PKK üzerinde yoğunlaştığını yazdı.

İki buçuk ay önce kağıt baskısına son veren Independent'ta "IŞİD, Kürt militanlar ve aşırı solcu gruplar daha önce Türkiye'de çeşitli saldırılar düzenlemişlerdi. Ancak şüpheler geçen ay İstanbul'da saldırı düzenleyen PKK üzerinde yoğunlaşmış durumda" ifadesi yer aldı.

Independent gazetesi haberinde, terör örgütününGüneydoğu'da yola döşenen patlayıcılarla güvenlik güçlerinin araçlarını sık sık hedef aldığını da hatırlattı.

FİNANCIAL TIMES: PKK TAKTİK DEĞİŞTİRDİ

Financial Times gazetesi de internet sitesindeki haberinde, PKK'nın Batı illerinde düzenlediği benzer saldırılar hatırlatıyor ve "PKK, son 3 saldırısında polisleri taşıyan araçları ya bomba yüklü araçlarla ya da araçların geçişi sırasında gizlenmiş patlayıcıların uzaktan kumandayla havaya uçurulması yöntemiyle hedef aldı" diyor.

"PKK lideri Cemil Bayık kısa zaman önce askeri tesislere yönelik saldırıları artıracaklarını söylemiş olsa da son aylardaki saldırılar İstanbul ile Ankara'daki turizm merkezlerini hedef almıştı" diyen gazete, bu saldırıların terör örgütünün taktiklerinin değişmesi anlamına geldiğini belirtti. Haberde "Artık eskisi gibi sadece Güneydoğu'daki ulaşımı zor karakolları hedef almıyorlar" yorumu yapıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!