Erdoğan-Tillerson görüşmesi 3 saat 15 dakika sürdü

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan-Tillerson görüşmesi 3 saat 15 dakika sürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2018 17:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Tillerson'ı kabul etti. 19.40'ta başlayan görüşme 3 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre yapılan görüşmede Türkiye'nin tüm öncelikleri ve beklentilerinin Tillerson'a açıkça iletildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti için Türkiye’de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson’ı dün akşam Beştepe’de kabul etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı 3 saat 15 dakika süren görüşmede, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı.

Erdoğan-Tillerson görüşmesi 3 saat 15 dakika sürdü

Görüşmede, Türkiye’nin tüm bu konulardaki öncelikleri ve beklentileri Tillerson’a açık bir şekilde iletildi. Müttefiklik ilişkileri içinde ABD’nin terör örgütü PYD-YPG’ye verdiği destekten Türkiye’nin duyduğu rahatsızlık, FETÖ elebaşının iadesi ve Zeytin Dalı operasyonunun da gündeme geldiği görüşmede iki ülke arasında son dönemde gerilen ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!