Silahlı yerli İHA sınavı geçti

Güncelleme Tarihi:

Silahlı yerli İHA sınavı geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 21:00

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı, 2 Mayıs’taki son Bakanlar Kurulu toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, TSK’nın silah gücünün arttırılmasıyla ilgili çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu’nun il ve ilçe başkanlarını atama yetkisini devrettiği MKYK’dan iki gün sonra yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının en önemli bölümünün Akar’ın brifingi olduğu belirtildi. Orgeneral Akar, Türk taarruz helikopterlerinin yanı sıra Türkiye’nin silahlı İHA (İnsansız Hava Aracı) üretimi konusunda önemli bilgiler paylaştı.

YAKINDA KULLANILACAK

Brifingde Türkiye’nin iki gruba ürettirdiği silahlı İHA’larla ilgili yapılan denemelerin son derece başarılı olduğu ifade edildi. Test uçuşlarının başarılı sonuç vermesinin ardından, aktif olarak kullanıma çok kısa bir tarihte geçileceği belirtildi. Görüş gücü ve manevra kabiliyeti konusunda geliştirilen yerli silahlı İHA’ların peyderpey kullanıma sunulacağı ifade edildi.

Orgeneral Akar, yerli silahlı İHA’ların özellikle olumsuz hava koşullarında kullanma kabiliyetinin yüksek olduğu bilgisini de paylaştı. Bu kabiliyetin, Türkiye’nin zaman zaman kullandığı ABD’nin İHA’larından daha gelişmiş olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Daha önce kamuoyuna yansıyan bilgilerde, yerli İHA’lara UMTAS füzesi takıldığı ve test uçuşlarında başarılı olduğu paylaşılmıştı. Kanatlara, her biri 37.5 kilogram ağırlığında olan iki füze takıldığı, lazer güdümlü füzelerin yer istasyonundaki operatör pilot tarafından 16 bin feet (yaklaşık 5 bin metre) irtifada, 8 kilometre uzaklıkta ateşlenerek hedefi yüzde 100 isabetle vurduğu ifade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!