Silahla ekmek gaspına 15 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Silahla ekmek gaspına 15 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 11:43

ADANA’da bir fırıncıyı tabancayla yaralayıp ekmek gasp ettiği ileri sürülen 25 yaşındaki Mehmet Hanifi Özsoy hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Fatih Mahallesi’nde 26 yaşındaki Fahrettin Yüksel’e ait fırına 13 Ekim 2007 günü saat 03.00 sıralarında motosikletle gelen Mehmet Hanifi Özsoy, iddiaya göre fırından bir ekmek aldı. Özsoy, ekmeğin parasını isteyen fırıncı Yüksel’i, “Ne parası? Para vermiyorum. Asıl sen vereceksin. Senden önceki fırıncıdan haracımı alıyordum”diyerek tabancayla yaraladı.

Olayın ardından kaçan Özsoy, bir ay sonra yakalanıp tutuklandı. Özsoy hakkında Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ekmek gaspı’ suçundan dava açıldı. Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan Özsoy, tutuklandığı nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında olay günü alkollü olduğunu belirterek, “Karnım çok açtı. Fırının önünden geçerken mis gibi ekmek kokuyordu. Fırına girip bir ekmek aldım. Fırıncı parasını istedi. Ben de o mahallede oturduğum için paramın olmadığını sonra getireceğimi söyledim. Ancak, fırıncı kabul etmedi. Tartışma sırasında fırıncı elini cebine atınca silah çıkaracak sandım. Tabancamı ondan önce davranıp ateşledim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!